Emlak Danışmanları Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalı?

Sosyal medya hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Hal böyle olunca, bütün iş kolları ve stratejik planlama biçimleri sosyal medya etrafında dönmeye başladı. Emlak danışmanları için de durum farklı değil. Günümüzde portföylerini dijital iletişim kanalları üzerinden yürüten danışmanlar çok daha fazla kazanç sağlıyor. Hızlı ve etkili bir sosyal medya kullanımı daha fazla müşteriye ulaşarak ihtiyaçlara en uygun yanıtı vermeyi sağlıyor. Bu aşamada rakiplerin önüne geçmek içinse gayrimenkul özelindeki sosyal medya kullanım tekniklerini bütün danışmanların öğrenmesi gerekiyor.

Sosyal Medya Kullanımının Satışlar Üzerindeki Etkisi

Her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de dijital bir rekabet başladı. Günümüzde kiralık ev arayan, evini satmak isteyen veya işyerini devretmek isteyen müşterilerin çoğu sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor ve bu platformlarda paylaşılan gayrimenkul ilanlarını yakından takip ediyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar alıcı satıcı ve danışman arasında çok daha etkili, hızlı iletişim kurulmasını sağlıyor. Durum böyle olunca, bu platformlarda yetkinlik kazanmak aynı zamanda sektörel başarı yakalamak anlamına geliyor.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Etkili bir sosyal medya kullanımı çeşitli dijital gayrimenkul programları ile birleşince danışmanlar için benzersiz fırsatların yakalanmasını sağlıyor. Gelişmiş bir gayrimenkul yazılımı kullanan kişiler, sosyal medya kanallarını daha iyi yönetebiliyor ve piyasadaki rekabet üstünlüğünü kazanmış oluyor. Bu anlamda öne çıkan bir emlak CRM yazılımı  olan Fizbot da müşteri sayısını artıran ve bölgedeki rakip analizini yapan dijital bir danışman olarak çalışıyor. Bu gelişmiş yazılım, sosyal medya gücüyle birleşince diğerlerinden birkaç adım öne gitmek kaçınılmaz bir avantaj haline geliyor.

    Emlak Danışmanları İçin Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalı?

    Günümüzün en temel platformlarından olan sosyal medya, geleneksel gayrimenkul pazarlama yöntemlerden farklı olarak çok daha fazla kişiye tek bir ilan üzerinden seslenmenizi sağlar. Aynı zamanda potansiyel müşteriler için de ilan fotoğrafları ve gayrimenkul bilgileri gibi detaylara ulaşmayı fazlasıyla kolaylaştırır.

    Pek çok kişinin taşınmaz aramalarında ilk baktığı platformlardan olan sosyal medya kanallarını iyi kullanmak işinizi kısa sürede marka haline getirmenizi sağlar. Herkesin dijitale dönmeye başladığı ve bu kanallara adapte olduğu günümüzde, sizi rakiplerinizden ayıran birkaç önemli önemli stratejiyi öğrenmeniz önemlidir.

    • Sosyal medya kanalları akışkan ve hızlıdır. Burada paylaşılan ilan ve reklamların da dinamik ve ilgi çekici olması gerekir.
    • Hedef kitleyi doğru belirlemek ve onlara hitap eden içerikler oluşturmak önemlidir. Bölgesel ihtiyaçları inceleyen ve detaylı şekilde analiz eden gayrimenkul danışmanı yazılımı Fizbot, size bu aşamada büyük kolaylık sağlar.
    • Her platformun profili farklıdır. Örneğin; Instagram’da hikaye ile fotoğraf, Youtube’da video, Facebook ve Twitter’da ise yazılı gönderiler ön planda olmalıdır.
    • Hızlı rekabet ortamında sürekli işinizi anlatmak yerine, kişisel ve size özgün detayları vurgulamak daha fazla dikkat çekmenizi sağlar. Bunun için samimiyetsiz genel içerikler yerine daha doğal paylaşımlar yapmak önemlidir.
    • İş hesabını kişisel hesap ile karıştırmak en sık yapılan hatalardandır. Müşterilerle belirli bir dereceye kadar samimi olmak, ancak resmi çerçeveyi de kaybetmemek her zaman en doğru olanıdır.
    • İster kiralık, isterseniz de satılık ilanlarda bir konuttan çok yaşam stili pazarladığınızın farkında olmalısınız. Karşı tarafa kişisel tavsiyelerde bulunur ve ilginç bölgesel veriler sunarsanız, kısa sürede tavsiye edilen danışmanlar arasındaki yerinizi alırsınız.

    Potansiyel müşterileri kaybetmemek için klasik pazarlama tekniklerinin dışında, rakip analizi ve bölgesel tarihçe konusunda da uzmanlaşmanız gerekir. Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı sayesinde elinizin altında her zaman sınırsız ve kullanışlı bir veritabanı bulunur. 

    Fizbot gayrimenkul yazılımı ile tanışarak bu akıllı veritabanına erişmek isterseniz, bize buradan ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir