Müşteri Dönüştürme Stratejileri

Bir süredir gayrimenkul sektöründe çalışan bir danışman olarak potansiyel müşterileri yeni alıcılara dönüştürmenin yöntemlerini arıyor olabilirsiniz. Gerek dijital ortamlardan size ulaşanları, gerekse kişisel bağlantılar üzerinden iletişime geçenleri kalıcı müşteriler haline getirmek satışları artırmak için en ideal yöntemdir. Peki ağınızdaki gelecekte alım yapma ihtimali bulunan kişileri nasıl müşteriniz haline getirebilirsiniz?

Potansiyel Alıcıları Gerçek Müşterilere Dönüştürme Yöntemleri

Taşınmaz sektörü, her dönemin en hızlı değerlenen yatırım araçlarına sahiptir ve temel ihtiyaçlardan barınmayı karşıladığından her tür kullanıcıya hitap eder. Dolayısıyla gayrimenkul arzı her zaman maksimumdadır fakat danışmanlık hizmeti verirken karşılaştığınız her müşteri gerçek alıcı değildir. Müşteri beklentilerinin net olarak anlaşılamaması veya modern emlakçılık araçlarının gerektiği gibi adapte edilememesi gibi pek çok faktör, satış yapma oranını etkiler. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sonuç odaklı bir çalışma politikası hazırlarken, aynı zamanda müşteri isteklerine hitap eden ve dijital entegrasyon sağlayan gayrimenkul programları mutlaka kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra, potansiyel alıcıları müşteriye dönüştürebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur.

    Hızlı Müdahale

    Gayrimenkul sektöründe müşteri isteklerine hızlı geri dönüş sağlamak oldukça önemlidir. Gelişmelerin ışık hızında yaşandığı ve fiyatların değişken olduğu emlak piyasasında, gelen sorulara ne kadar acil yanıt verilirse, gerçek müşteri kazanma ihtimali de o kadar fazla olur. Çünkü alıcıların net karar vermesinde en etkili yöntemlerden biri doğru zamanda ve en kısa sürede geri dönüş sağlamaktır. Özellikle son dönemde sektörün fiziksel konut gezintileri yerine dijital platformlar üzerinden ilerlemesi nedeniyle, piyasadaki rekabet oldukça yüksektir. Dolayısıyla dijital gayrimenkul danışmanı olarak, çevrimiçi ilanlar hakkında bilgi isteyen müşterilerin anlık yanıt alması gerekir. Bu şekilde bir yaklaşım potansiyel alıcılara ilk ulaşan kişi olmanızı sağlayarak satış oranlarını artırır.

    Kişisel Bağlantı

    Sektörde müşterilerin tercih ettiği bir marka olmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kişisel bağlantı kurmaktır. Genel olarak emlak sektöründe benzer ilanlar sunan ve aynı müşteri kitlesine hitap eden sayısız danışman bulunur. Bunlar arasından sıyrılarak müşterilere ulaşmak için öncelikle taraflar arasında sıcak bir ilişki kurulması gerekir. Bunun içinse, müşteri isteklerini ön plana koymak ve satış odaklı bir politika yürütmek yerine yüksek müşteri memnuniyeti hedeflemek gerekir. 

    Nitekim, potansiyel alıcılar net bir yatırım kararı alırken aralarında soğuk bir ilişki kurulan ve tamamen nakit para odaklı bir hizmetin söz konusu olduğu isimler yerine, daha fazla birebir ilişki kurabildikleri kişilere yönelme eğilimindedir. Sonuç olarak, portföyünüzdeki insanları yakından tanımak ve öncelikle onları mutlu etmeye çalışmak müşteri dönüşümü için en önemli konulardandır. Dolayısıyla, otomatik eşleştirmelerle isteğe en uygun taşınmazları bulmanızı sağlayan emlak CRM platformlarına başvurmak, verilen hizmetin kalitesini artıran bir etmendir.

    Pazarı Tanımak

    Müşteri dönüşümünün bir diğer önemli noktası ise mevcut pazarı yakından tanımaktır. Müşteri arzu ve istekleri, bölgenin potansiyeli ve yeni nesil yatırım trendleri gibi pek çok konu aslında işinize yön veren esas kriterlerdir. Bu kriterler doğrultusunda kurduğunuz iş planı, daha fazla araştırma yaparak en doğru sonuca ulaşmanızı sağlar. Pazarın yönelimlerini ve müşteri ihtiyaçlarını bir arada değerlendirerek elde ettiğiniz veriler, bağlantı kurduğunuz kişilerin gerçek alıcıya dönüşmesine yardımcı olur.

    Bütün bunların yanı sıra, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ihtiyaçların değişmesi, gelecek dönemdeki gayrimenkul yatırım araçlarını da etkilemektedir. Dolayısıyla kendinize kalıcı müşteriler edinmek için sahip olduğunuz iş stratejilerinin de sürekli dönüşüm halinde olması gerekir. Bu zorlu süreçte size hizmetleriniz konusunda hız kazandıracak gayrimenkul danışmanı yazılımı Fizbot ile kolay bir dijital dönüşüm avantajı elde edebilirsiniz.

    Hangi potansiyel alıcılara hangi taşınmazların hitap ettiğini en kısa sürede tespit etmenizi sağlayan gayrimenkul yazılımı Fizbot ile buraya tıklayarak hemen tanışabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir