Zamanınızı Daha İyi Kullanmak için En İyi 5 İpucu!

Zamanınızı Daha İyi Kullanmak için En İyi 5 İpucu!

Emlak alanında yeniyseniz, zaman yönetimi ve görevleri önceliklendirme ustalaşmanız gereken bir beceridir. Aşağıda, genel üretkenliğinizi artırmak için zamanınızı daha iyi kullanabileceğiniz beş yol bulunmaktadır.

#1: İş arkadaşlarınız ve sevdiklerinizi uyarın

Gün içinde daha fazlasını yapmaya çalışıyorsanız; ailenizi veya iş arkadaşlarınızı, önemli çalışma saatlerinde araya girmemeleri için bilgilendirdiğinizden emin olun. Çalışmanızın sürekli bölünmesi verimliliğinizi olumsuz etkileyecektir.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    #2: Zaman bloğu

    Günün belirli saatlerinde çalışma listenizdeki öğelere yönelik odaklanabilmek için her bir kalem işe özel bir zaman aralığı tanımlayın. Başarısız olmaktan kaçınmak için her birine yeterli ve gerçekçi bir zaman ayırdığınızdan emin olun.

    #3: Önce zor şeyleri yapın

    Listenizde sizi uğraştıracak zorlu şeyleri öne alın. Zor görevleri listede sonraya bırakmak, hem üzerinizde psikolojik baskı oluşturur, hem de o işi erteleme düşüncesinin doğmasına neden olur. Bu nedenle zor işleri öne alıp çalışma enerjinizin büyük kısmını o görevlere aktarmak, doğru bir zaman planlaması için önemli noktalardan biridir.

    #4: Çökme zamanınız için daha kolay öğeler planlayın

    Öğle yemeğinden sonraki saatlerde gelen rehavetle veya eve dönmeden önce üretkenlikle mücadele ettiğinizi biliyorsanız, daha kolay öğeleri veya dört gözle beklediğiniz görevleri bu zorlandığınız zaman dilimleri için planlayın. Alıcınızın istediği kriterlerde mülk aradığınızda, tek tek ilan sitelerine bakmak yerine Fizbot içerisinden alıcınızın kriterlerini girip hızlıca uygun ilanlara ulaşabilir ve seçtiğiniz ilanları kısa sürede Fizbot’un “Sunum Hazırla” özelliğinden faydalanarak sunum hazırlayabilirsiniz.

    #5: Dikkatinizi dağıtan şeyleri susturun

    Zor bir görevi bitirmek için kısa bir vaktiniz mi var? Dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirerek odağınızı korumaya özen gösterin. Telefonunuzu sessize alın. Bildirimlerinizi kapatın. Gerekirse ofisinizin veya çalışma alanınızın kapısına bir not koyun. Dikkatinizi korumak, işlere ayırdığınız sürenin de kısalmasını, böylelikle kalan işler için de daha fazla vakit bulmanızı sağlayacaktır.

    Bloglarımızı yakından takip etmek için aylık bültenimize kaydolmayı unutmayın!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir