Yeni Başlayan Emlakçılar İçin Stratejiler

Her sektör özellikle yeni başlayanlar için büyük mücadelelerle doludur ve emlakçılık için de aynı durum söz konusudur. Günümüzde düşük sermaye ile yüksek kazanç imkanı sunması nedeniyle en popüler mesleklerden olan gayrimenkul danışmanlığı, rekabetin üst düzey olduğu bir alandır. Siz de kimileri için baba mesleği, kimileri içinse dönüşüme açık bir alan olan emlak piyasasına yeni giriş yapıyorsanız, birkaç temel prensibi öğrenmek ileride fazlasıyla işinize yarayacaktır.

  1. İlişki Kurmaya Odaklanın

Her zaman bir şeylere yeni başlamak oldukça zordur. Özellikle geçmiş ilişkiler ve referanslar üzerinden ilerleyen emlak sektöründe kendi adınızı duyurmak ise ancak doğru stratejileri uygulamakla mümkün olur. Ününü yapılan satışlardan yüksek kazanç sağlaması nedeniyle elde eden gayrimenkul sektöründe başarılı olmak için öncelikle bu yanlış önyargıları yıkmanız gerekir. Yani henüz mesleğe yeni başlama aşamasında iş stratejisine eklemeniz gereken temel prensip, satış yapmaktansa uzun vadeli ve güvenilir ilişkiler kurmaya odaklanmak olmalıdır.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Nitekim eğer iş biçiminizi müşteri memnuniyetini önemsemeyen ve sadece iş bitirmeye odaklanan şekilde planlarsanız, bir süre yüksek gelir elde etmeniz mümkün olsa da zamanla bu sektörde yok olma riskiniz daha yüksek olur. Bunun yerine; müşteri memnuniyetine odaklanır ve karşı tarafın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı hedeflerseniz, ününüz kulaktan kulağa yayılır ve verdiğiniz hizmet hakkında sahip olduğunuz referans sayısı artar. Sonuç olarak mesleğe adım atma döneminde kurduğunuz ilişkileri geleceğe taşır ve büyüyen bir dijital gayrimenkul danışmanı haline gelirsiniz.

    1. Uzun Vadeli İş Planları Hazırlayın

    Hızlı dönüşen emlak piyasasında anlık kararlar almaktansa önünü görerek adım atmak oldukça önemlidir. Temelinde müşteri memnuniyeti olan bu alanda başarılı olmak için uzun süreli iş planları hazırlamanız gerekir. Rakiplerin önüne geçmek ve kendinize sektörde kalıcı bir yer açmak için çoğu kişinin atladığı detayları öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. Bu sayede hem kendinize kemik bir müşteri kitlesi edinir hem de sahip olduğunuz beceriler nedeniyle aranan bir danışman haline gelirsiniz. Bu esnada gelecek yönlü riskleri ölçerek çok daha doğru yatırım hamlelerinde bulunabilirsiniz.

    1. Gerçekçi Olun

    Hayallere bel bağlamak yerine gerçekçi veriler ve analizler kullanarak ihtiyaçları karşılarsanız, mevcut sorunlar için en etkili çözümü de sunarsınız. Bu nedenle gayrimenkul sektöründe büyüyebilmek için öncelikle gerçekçi verileri kullanmanız ve kişisel bilgi birikimini her anlamda artırmanız gerekir. Bir yandan da hesaplama, bedelleme, analiz gibi konularda en doğru araçları kullanarak hızlı çözüm bulmaya odaklanmalısınız. Çünkü anlık olarak değişen ve hızlı tepki bekleyen taşınmaz piyasasında doğru zamanlama son derece önemlidir.

    Dolayısıyla süreç boyunca; hem çevrenizdeki taşınmazlar hakkında bilgi sahibi olarak potansiyel alıcıların ilgisini çekmeli, hem de ileri yönlü yatırım önerileri verebilecek seviyeye gelmelisiniz. Bunun içinse, bölge verilerini otomatik olarak takip eden ve mevcut ilan karşılaştırmaları yapan gayrimenkul programları kullanımını günlük hayatın bir parçası haline getirmelisiniz. Alanının öncü yazılımlarından biri olan Fizbot ile otomatik ilan karılaştırmalarından detaylı sunum tekniklerine kadar pek çok konuda yetkinlik kazanmaya başlayabilirsiniz.

    Sonuç olarak; alanında başarılı bir danışman olmak için sahip olduğunuz araçların önemi de oldukça fazladır. Sizin için ilan takibini kolaylaştıran Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı ile elinizin altında milyonlarca veri bulunur. Bu gelişmiş emlak CRM yazılımının sunduğu zengin veritabanı ile müşteri sorunlarını en kısa sürede çözebilir ve yüksek memnuniyet elde edebilirsiniz.

    İşe ilk başlama aşamasında sayısız faydasını göreceğiniz gayrimenkul yazılımı Fizbot hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir