Tiny House Nedir?

Gayrimenkul sektörü gerek kullanılan yeni nesil gayrimenkul programları gerek modern mimari akımlar anlamında her geçen gün dönüşüyor. Bu dönüşümün en son parçası da aslında 2008-2012 yılında Amerika’da yaşanan küresel ekonomik kriz sonrası ortaya çıkan “Tiny house” akımı. Türkçe’ye küçük ev olarak çevrilen tiny house, bir evden çok daha fazlasını ifade eden yenilikçi bir kavram. Mobil konteyner evlerden özel tasarımlı ahşap kabinlere kadar

 ev rahatını yanınızda taşımanıza olanak tanıyan bu yenilikçi yaşam tarzına gelin daha yakından bakalım…

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Tiny House Nedir?

    Tiny House, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir nevi zorunluluk olarak ortaya çıkmış bir yaşam biçimi ve genellikle 10 ila 30 metrekare gibi minik yaşam alanlarını ifade ediyor. Tekerlekli veya sabit olarak tasarlanabilen küçük evler günümüzde emlak sektörünün en ilgi çekici ürünlerinden biri haline gelmiş durumda. Yaz tatil planlarını kendi başına yapmak isteyen ailelerden, köşe bucak gezmek isteyen doğa severlere kadar herkes tiny house seçeneklerini değerlendiriyor. 

    Özellikle butik otel ve kamp yerinde kullanımı ile tanınan bu minimalist evler, aynı zamanda yeterli ve makul bir yaşam alanı sunmasıyla biliniyor. Ek olarak farklı yapı malzemesi, boyut ve tasarıma sahip olmaları ve kişiye özel tasarlanma yetisi sayesinde her kullanıcı tam olarak kendine hitap eden bir alan edinebiliyor. Ayrıca minik evler modüler, yani birbirine eklemlenebilir yapıda tasarlanabildiğinden daha sonra yeterli gelmemesi halinde eve ek yapmak ve mevcut planı genişletmek de mümkün oluyor. Dolayısıyla arsa sahibi pek çok kişi günümüzde artan konut fiyatları da göz önünde bulundurulduğunda, tiny house akımına daha fazla yöneliyor.

    Yaşanan bu geniş ölçekli konut değişimi gayrimenkul sektörünü de değişime zorlamış durumda. Özellikle kent dışında arsa sahibi olanlar için en mantıklı ev kurma seçeneklerinden biri haline gelen tiny house’lar ilan paylaşım platformlarında da en sık aratılan kavramlar arasında. Dolayısıyla dijital gayrimenkul danışmanı olarak yenilenen bu emlak süreçlerini yakından takip etmek ve ihtiyaçlara çözüm üretmek fazlasıyla önemli. Bu aşamada dillerden düşmeyen tiny house akımını bütün özellikleri ile öğrenmekte ve çevre ilanları karşılaştırmayı kolaylaştıran bir gayrimenkul yazılımı kullanmakta oldukça büyük fayda var.

    Tiny House Özellikleri Nelerdir?

    Gelelim bir tiny house’da bulunması gereken özelliklere…

    Öncelikle her küçük ölçekli ev tiny house konseptine dahil değildir. Tiny house projelerinin en önemli özelliği minimalist ve çevreci olmasıdır. Yani tiny house’lar asla betonarme olarak yapılmaz, bunun yerine ahşap veya laboratuvarda hazırlanan çevreye zarar vermeyen özel malzemelerden üretilir. Bu da onu sürdürülebilir ve doğa dostu bir yaşam biçimi haline getirir. Tiny house denilince bahsedilmesi gereken bir diğer konu da kat sayısıdır. Bu evler sıklıkla tekerlekli üretilir ve zemin kazısı gerektirmez. Dolayısıyla çekme karavan gibi bir yerden başka bir yere götürülebilir veya çekici araçlar üzerinde taşınabilir. Bu nedenle tiny house’ların fazla ağır olmaması ve kolay taşınır, inşa edilir özellikte olması gerekir.

    Genellikle tek katlı, verandalı veya asma katlı olarak yapılan tiny house’lar normal bir evdeki her şeye sahiptir. Alandan maksimum fayda sağlamaya odaklanan bu tasarım mekan verimliliğini artırdığından klasik bir evdeki çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, fırın ve depolama alanı gibi bütün işlevleri karşılar. Verimli, hafif ve ekolojik tasarımlı küçük evler imarlı, imarsız arsa veya bahçelerde kullanım için en ideal seçeneklerdendir.

    Deprem kuşağında yer alan ülkemizde hem güvenli hem de ekonomik bir seçenek olarak öne çıkan tiny house konusunda uzman olmak her gayrimenkul danışmanı açısından önemli. Bu aşamada size hız kazandıracak ve müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamanızı sağlayacak bir gayrimenkul danışmanı yazılımı olan Fizbot’un benzersiz özelliklerinden hemen fayda sağlayabilirsiniz.

    İlan karşılaştırmaları, hesaplama araçları ve çok daha fazlasıyla tam kapsamlı bir emlak CRM platformu sunan Fizbot ile tanışmak için buraya tıklayabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir