Teknoloji ile Satış Süreçlerini ve Ekip Yönetimini Geliştirmek

Gayrimenkul sektörü, son yıllarda büyük ölçüde değişikliğe uğradı. Sektör genelinde güvenilirliğin, esnekliğin, çok yönlülüğün ve verimliliğin önem kazanması nedeniyle emlak profesyonellerinin teknoloji kullanması zorunlu hale geldi. Danışmanlara ve ekip yöneticilerine, işbirliği ile verimli iletişim sağlayan yazılımlar ise tam olarak burada devreye girmeye başladı. Peki maksimum müşteriye erişmekten senkronize bir takım kurmaya kadar sektör uzmanlarının her anında yanında olan Fizbot gibi yazılımlar, satış sürecine nasıl etki ediyor?

Teknoloji ve Ekip Yönetimine Faydaları

Emlak sektöründeki başarı derecesi; market trendlerini yakalama, doğru öngörülerde bulunma ve yenilikçi stratejiler geliştirme gibi farklı faktörlerden etkilenir. Burada en belirleyici husus ise müşteri ihtiyaçlarının ne kadar hızlı ve doğru şekilde karşılandığıdır. Geleneksel yöntemlerle hızlı satışlar yapmak ve süreci hatasız takip etmek mümkün olmadığından teknoloji kullanımı şarttır. Ancak bu sırada Fizbot gibi hem sektör uzmanlığını geliştirmeye yardımcı hem de ekip çalışmasına uygun yazılımların tercih edilmesi çok daha doğru olur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Emlak ofislerine artı değer sağlayan bu tür uygulamaların temel avantajları ise şunlardır:

    1. Yeni Müşteri Adayları Oluşturma

    Gayrimenkulde başarının anahtarı müşterilerde saklıdır. İşin devamlılığı adına, potansiyel tüketicileri yeni müşteri adaylarına dönüştürmek oldukça önemlidir. Ancak rekabet fazla olduğundan, özellikle satıcı ile çalışırken müşteri yönetim platformlarından aktif olarak faydalanmanız ve doğru ihtiyaçları belirleyerek beklentileri karşılamanız gerekir. 

    Bu noktada müşteri verilerini çok kanallı bir sisteme eklemenize ve gerektiğinde değiş tokuş etmenize yardımcı olan Fizbot, size büyük ölçüde işlevsellik kazandırabilir. Sektördeki satıcı fırsatlarını tek bir arayüze ekleyerek, ekibinizle ortak şekilde çalışabilir ve daha kısa sürede daha fazla bilgi toplayabilirsiniz. Böyle bir sistem sayesinde ihtiyaç analizini hızlı şekilde tamamlar ve son tüketici için en ideal çözümleri oluşturursunuz.

    1. Akıllı Fırsat Yönetimi

    Sektördeki başlıca sorunlardan biri, iş yönetimini gerektiği gibi sağlayamamaktır. Özellikle yeni müşteri adayları oluşturduktan sonra müşteri verilerinin incelenmesi ve ihtiyaç analizinin çıkarılması gerekir. Sonrasında alternatif çözümler sunmak için toplantı düzenlemek ve müşteri ile iletişimi aktif tutmak da önemlidir. En son aşamada ise resmi evrakların hazırlanması, tekliflerin sunulması ve kapatılması gerekir. Bütün bu kademeli iş bölümü doğru kontrol edilmezse işler kolayca çığrından çıkabilir ve potansiyel müşteri fırsatları kaçırılabilir.

    Fizbot akıllı fırsat yönetim modülü ise; müşteri ile ilk temastan teklifi sonlandırmaya kadar geçen bütün süre boyunca, ilgili görevleri sisteme kaydetmeye izin verir. Ekibinizle ortak şekilde işin tüm adımlarını yakından takip edebilir, gereken aşamalarda dahil olabilir ve belirli görevler için atamalar yapabilirsiniz. Bu sayede olası iletişim kopukluklarından kaynaklanan gecikmeleri ve müşteri kaybetme risklerini önlersiniz. Ayrıca çok daha verimli bir çalışma modeli oluşturursunuz.

    1. Analiz ve Veri Takibi

    Satıcı ile çalışırken pek çok analize gereksinimiz olur. Örneğin; konut fiyatları, ortalama kira oranları, bölge analizi, yeni potansiyeller, demografik yapı gibi sayısız faktörü aynı anda araştırmanız gerekir. Bu tür araştırmalar manuel olarak yapılamayacak kadar fazladır. Fizbot ise zengin veritabanı üzerinden istediğiniz bütün veriye ulaşmanızı ve gerektiğinde bu veriyi raporlayarak sunmanızı sağlar. Ancak analiz ve veri takibini kullanmanın tek yolu bu değildir. Nitekim bir fırsatı yakaladığınız anda, onu adım adım izlemeye ve güncellemeye de başlarsınız. Hızlı veri akışı sayesinde, satıcının ilgisini çekebilecek doğrulanabilir analizlere ulaşabilir, soğuk aramalar yapabilir ve elinizdeki birbirinden farklı bilgileri tek bir dosyada toplayabilirsiniz.

    1. Performans İyileştirme

    Satıcı ile çalışmak çok yönlü bir iştir ve farklı adımlarda farklı emlak danışmanları ile çalışmanızı gerektirir. Bu nedenle çalışan performansını yakından takip etmek de iş verimi adına önemlidir. Ancak bu performans ölçümü, geleneksel yöntemlerle sağlıklı şekilde tespit edilemez. Fizbot fırsat modülünün sağladığı bir diğer avantaj da emlak profesyonellerinin verimini kontrol etmesidir. 

    Fırsat oluşturmanın ilk anından itibaren, hem satıcı analizlerine hem bölge verilerine hem de çalışan hamlelerine dair detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede sağlıklı iyileştirmeler yapabilir, işin hangi noktasının verimli olduğunu tespit edebilir ve takım olarak çalışmanın en etkili yolunu bulabilirsiniz.

    Siz de Fizbot’un yüksek potansiyelli fırsat modülünü yakından tanıyarak maksimum sayıda müşteriye ulaşmak isterseniz, buradan bilgi alabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir