Techcrunch Kurucusu NFT Yöntemi ile Evini Satışa Sundu

Techcrunch Kurucusu NFT Yöntemi ile Evini Satışa Sundu

Dünyanın ilk NFT emlak satışı, Techcrunch kurucusu Michael Arrington tarafından gerçekleşti. Arrington, 2017 yılında Kiev’de bulunan bir daireyi kripto karşılığı satın almıştı. Şimdi ise dijital bir ödeme yöntemi olan NFT ile daireyi açık arttırmaya koydu.

Michael Arrington, geçtiğimiz yıllarda emlak sektöründe blok zinciri ağında gerçekleştirilen ilk alım satımı yapan isim olarak duyulmuştu. 60 bin USD değerinde Etherеum (ETH) karşılığında aldığı, Ukrayna’nın Kiev şehrinde bulunan daireyi, geçtiğimiz ay yine blok zinciri üzerinden satışa sunacağını açıkladı.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Michael Arrington’ın satışa sunduğu dairenin görselleri propy.com üzerinden görüntülenebilir.

    Dairenin satışında kullanılacak yöntem ise geleneksel açık arttırma yönteminin sanal ortama taşınmasına benzer nitelikte olacak. Dünya çapında kripto para birimini karşılayan değiştirilemez token (dijital varlık) olarak bilinen NFT yöntemi, ilk kez kullanılarak emlak satışı yapılacak. Konut bir stüdyo daire olarak tasarlanmış.

    NFT ile satışa sunulan stüdyo dairenin krokisi.

    İçerisinde bir mutfak ve banyo yer alıyor, aynı zamanda alındığı günden bu yana zevkli biçimde dizayn edilmiş. Üstelik daire alıcısını Kiev’in ünlü grafiti sanatçısı Chizz tarafından tasarlanan bir dijital sanat eseri ya da NFT’si (dairenin duvarındaki dijital sanat eserinin fiziksel bir resmi)’de bekliyor.

    Chizz tarafından tasarlanan dijital sanat eserinin dairenin duvarındaki görüntüsü.

    Potansiyel teklif sahipleri 7 Haziran’da gerçekleşen sanal ev turuna katılma şansı yakaladı. Anlaşma sonrasında ödeme işlemleri Ethereum blok zincirinde ETH kullanılarak gerçekleştirilecek. 

    NFT nedir? 

    NFT bir kısaltma adıdır ve kısaltmanın tam açılımı ise “Non Fungible Token” olarak yazılmaktadır. Türkçe olarak nitelendirmek istersek, adına “Değiştirilemez Token” diyebiliriz. Açıkçası dijital ortamda satışa sunulan her varlığın -ki bunlar GIF’ler, tweet’ler, eşya, kıyafet, ev ya da bir kedi bile olabilir- kripto para birimi karşılığında satışının gerçekleştiği bir alandır.

    Bir kedi bile olabilir, diyorum çünkü NFT ilk kez, bir kripto para birimi platformu olan Ethereum’da, dijital bir ticaret oyunu CryptoKitties ile popüler hale geldi. Burada insanlar blok zincirinde depolanan sanal kedileri satın alıp elden çıkararak bir çeşit dijital ticaret yapıyorlardı. CryptoKitties olarak adlandırılan bu kediler ise orijinal NFT’ydi. 

    NFT sanal ortamda herkesin kullanabileceği bir yöntemdir. NFT oluşturabilmek için öncelikle bir dijital cüzdana ihtiyacınız var. Ardından Etherium üzerinden bir NFT pazarına bağlanmalısınız. Burada hem alım yapabilir, hem de dosya yüklemesi ile ürün satışa sunabilirsiniz. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir