Mobilyalı ve Mobilyasız Ev Kiralamak

Son yıllarda özellikle büyük kentlerde avantajlı bir seçenek olarak öne çıkan mobilyalı kiralık evler, sezonluk veya kısa süreli konut ihtiyacında yaygın bir şekilde kullanılıyor. Konut sahibine yüksek kira geliri elde etme avantajı sunarken, kiracı için eşya alma derdini ortadan kaldıran mobilyalı evler iki taraf için büyük kolaylık sağlıyor. Ancak eşyalı ev kiraları boş dairelere göre daha yüksek olsa da kendi içinde farklı riskler barındırıyor ve bu nedenle mevcut bir taşınmazı kiraya vermeden önce birkaç önemli konunun değerlendirilmesi gerekiyor.

Mobilyalı Ev Kiralamanın Avantajları

Son dönemde öne çıkan bir ev kiralama seçeneği olarak popülerleşen mobilyalı kiralık ilanlar, hem ev sahibi hem de kiracı açısından farklı avantajlar sunar. Örneğin; talep gören ve iş değişiklikleri, tayin, öğrenim gibi etkenler nedeniyle hızlı kiralanan bölgelerdeki konutların mobilyalı olarak kiralanması daha mantıklı olabilir. Çünkü bu kadar hızlı ve hareketli lokasyonlarda kiracılar sık sık ev değiştirir ve mobilyalı evler taşınma sürecinin daha kolay olması nedeniyle öne çıkar. Kiracı açısından belirli bir süreyle iş veya öğrenim amacıyla gidilen alanda yeni eşya almak zorunda kalmadan oturacak bir konut bulmak fazlasıyla avantajlıdır. Böyle bir senaryoda ev sahibinin kiradan elde edeceği gelir de normal şartlara göre daha yüksek olur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Mobilyalı evlerdeki bir diğer avantaj da eşya yatırımıdır. Ev sahibi için kiracı ihtiyaçları gözetilerek konut içine eklenen mobilyalar, ev aletleri, tekstil ürünleri ve mutfak banyo gereçleri aynı zamanda bir ön yatırımdır. Buradaki önemli husus ise tercih edilen eşyaların kalitesidir. Hem eve taşınacak kişi için kolaylık sunacak hem de fiyat/performans açısından mantıklı olacak eşyaların tercih edilmesi, konut değerini artırırken erken dönemde uygun fiyatlı yatırım yapma imkanı tanır.

    Dolayısıyla eşyalı ev kiralamada dikkat edilmesi gereken ilk konu lokasyon ve lokasyondaki konut akışıdır. Bu tür bölgesel analizler yapmaya yardımcı olan gayrimenkul programları, emlak sektöründe çalışanlar açısından büyük fayda sağlar. Bölgedeki benzer ilanları karşılaştırarak konut ihtiyacına en kısa sürede çözüm getiren Fizbot, dijital bir gayrimenkul yazılımı olarak arka planda çalışır ve piyasa verilerini sürekli işler. Tek tıkla ulaşarak bütün verileri kontrol etmenize yardımcı olan Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı, kendi bölgenizdeki en mantıklı yatırım araçlarını belirlemenize katkı sağlar. 

    Mobilyalı Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Eşyalı ev kiralama her iki taraf açısından da avantajlı görünse de kendi içinde bir takım riskler barındırır. Bunlardan ilki, taraflar arasındaki kontrattır. Ev sahibi açısından kiraya verilen evin, kiracının evden çıkması halinde içindeki eşyalarla birlikte teslim edilmesi gerekir ancak arada kontrat yapılmaması durumunda mülk sahibi zarara uğrayabilir. Bu nedenle kontrat yapılırken olası zararı karşılamak adına belirli bir depozito bedelinin alınması ve kontrat üzerinde evle birlikte kiraya verilen bütün eşyaların net bir şekilde belirtilmesi gerekir. Kiracı evi boşaltırken evin genel durumuyla birlikte kontratta yer alan eşya listesi kontrol edilir ve herhangi bir eksik ya da zararın olmaması halinde kiracıya ilk başta verdiği depozito bedeli iade edilir.

    Bütün bu aşamaları sizin adınıza kolaylaştıran Fizbot, milyonlarca veriyi hafızasına atarak işler ve dijital gayrimenkul danışmanı olarak verdiğiniz hizmetin kalitesini artırmanızı sağlar. Bir yandan bölge gelişim hızını test ederek gelecek potansiyelleri öngörmenize, bir yandan da taşınmazlar için en ideal satış ve kiralama seçeneklerini belirlemenize yardımcı olur. 

    Siz de üst düzey bir performansla çalışmanızı sağlayan Fizbot emlak CRM platformu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz, buradan bize ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir