Klimanızı İyileştirirken Faturanızı Düşürmek Mümkün

Klimanızı İyileştirirken Faturanızı Düşürmek Mümkün

Sıcaklığın arttığı son birkaç aydır artık evlerdeki ısıyı nasıl düşürebileceğinize dair cevaplar arıyor olabilirsiniz. İklim değişikliğine bağlı olarak yaz ayları bundan böyle daha sıcak ve daha nemli geçeceğe benziyor. Ülkemizin diğer bölgelerine nazaran daha soğuk addedilen İç Anadolu ya da Batı Karadeniz bölge şehirlerinde bile insanlar sıcaktan bunaldıklarını dile getiriyor. 

Günümüz teknolojileri sıcak hava konusunda da faydalı bazı aletler üretmiş durumda, aslında. Klima bu anlamda hayatımızı kolaylaştıran icatlar arasında örnek verilebilir. Bu sıcak aylarda çoğu insan evine klima taktırmak istese bile elektrik faturasına yansıyacak tutarı hayal edip vazgeçiyor. Oysa klimanızı bazı pratik çözümlerle iyileştirilmiş hale getirebilirsiniz. Böylece hem cep yakmayan faturalar öder hem de evdeki konforunuzu ikiye katlayabilirsiniz. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Klimanızı mükemmel hale getirecek bazı tüyolar

    Klima bakımı yapmalısınız

    Uzmanlar bu konuda özellikle alerjik bünyesi olanları uyarıyor. Klimanın içi ve filtresinin temizliği insan sağlığı için önemli. Diğer yandan yapacağınız klima temizliği ile tasarruf da sağlayabiliyorsunuz.

    Üstelik bunun için para harcamanıza ya da yorulmanıza gerek yok. Klimanızın markası her neyse servis hizmeti alabilirsiniz. Yanı sıra eğer kendiniz temizlemek istiyorsanız bu temizliğin sıklığı her yaz başı olacak şekilde belirlenebilir.

    Kaliteli bir klima kurtarıcı olabilir

    Bu madde evlerine klima taktıracak olanlar veya değiştirmek isteyenler için. Yeni bir klima alacaksanız ilk seferde biraz elinizi bol tutarsanız ilerde faturalarınız kabarık gelmeyecektir. Son model klimalar elektrik kullanımı açısından eskilere göre daha avantajlı.

    Klima alırken özelliklerini kontrol edin

    Klimanızın özelliklerine dikkat etmelisiniz. En önemlisi verimi yüksek klimalar tercih edilmesi. Verimin yüksekliği ise COP (Isıtmadaki verim), EER (Soğutmadaki verim) gibi kısaltmalarla gösterilir. Bu sayının yüksekliğinden veya A, B, C, D gibi harflerle belirtilen enerji verimliliği olarak adlandırılan bölümlerden anlaşılacaktır.

    Klimanızı oda sıcaklığına uygun çalıştırın

    Çok sıcak olmayan günlerde ya da nemin fazla olduğu dönemler klimanızı nem alma modunda çalıştırmalısınız.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir