İlk Kez Ev Alacaklara Uzman Tavsiyeleri

İlk Kez Ev Alacaklara Uzman Tavsiyeleri

Yeni bir ev arayışındaysanız bu yazı tam size göre. Satılık ev arayanlar ve ev alarak yatırım yapmak isteyenler birçok sorun ile karşılaşıyor. Ev kredileri ve prosedürler, doğru ve güvenilir emlak danışmanlığı gibi satın alma sürecinde bir dizi yorucu işlem var. 

İlk kez ev alacak olanlar bu işlemleri tamamlarken nelere dikkat etmeli? Bunun için sizlere birkaç tavsiyemiz var. İşte, sorunsuz bir ev alma sürecinde yapılması gerekenler.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Ev sigortası sorunları

    Borç vereniniz, kredinizi kapatmadan önce yeterli bir ev sigortası poliçesi talep edecektir . Birini güvence altına almayı unutursanız veya ilke başlangıç tarihiniz kapanış tarihinizle aynı değilse, işleri programdan saptırabilir. 

    Ya da önceki ev sahibi küf veya ciddi su hasarı gibi bir tür yüksek riskli durum için sigorta talebinde bulunmuşsa ev sigortalanamayabilir

    Düşük değerlendirme

    İlk kez ev satın alanların çoğu, değerlendirme konusunda iyi bir anlayışa sahip değildir. Basitçe söylemek gerekirse, değerlendirmeniz teklifinizden daha düşük gelebilir. Ya farkı ödemeniz, satıcıyla yeniden pazarlık yapmanız ya da anlaşmadan tamamen geri çekilmeniz gerekir. Borç vereniniz takdir edilen değerden fazlasını karşılamayacaktır.

    Bunu önlemek için, her zaman bir teklif sunmadan önce araştırmanızı yapın. Bölgedeki karşılaştırılabilir satışlara bakın ve temsilcinizden bu rakamlarla uyumlu doğru büyüklükte bir teklif belirlemenize yardımcı olmasını isteyin. 

    Kredi sorunları

    Birçok kredi veren, kredinizi kapatmadan hemen önce kredinizi yeniden kontrol edecektir. Son birkaç hafta içinde herhangi bir büyük alışveriş yaptıysanız veya o sırada başka krediler veya kredi kartları için başvurduysanız, bu durum sorun yaratabilir. 

    Neyse ki, bu kaçınılması kolay bir durum. Sadece harcamalarınızı ev alacağınız zaman dilimi içerisinde sıkı tutun ve evi tutana dek mobilya ve yeni arabalar gibi büyük harcama yapacağınız araçlar için kredi isteyin veya para biriktirin.

    Alıcı kredisi belgelerindeki hatalar

    Ev satın alımı sırasında noter işlemlerini tamamlamanız gerekir. Tapu gibi belgelerde adınız ya da diğer kişisel bilgileriniz yanlış yazılırsa süreci sıkıntıya sokacaktır. Borç vereninizin imzalanmadan ve noter tasdikinden önce evrak işlerinde değişiklik yapması gerekecektir.

    İlk kez ev sahibi olarak, borç vereninizden aldığınız tüm belgeleri hemen gözden geçirmeniz çok önemlidir. Bir hata varsa, bunu mümkün olan en kısa sürede yetkililere bildirin.

    Sorunlu izlenecek yollar

    Kredinizi kapatmadan önce, istediğiniz onarımların yapıldığından ve mal sahiplerinin mülklerini boşalttığından ya da yeri iyi durumda bıraktığından emin olarak evde bir kez daha dolaşma fırsatına sahip olacaksınız. 

    İçinde bulunduğunuz senaryo bu değilse, sorunu çözmek için temsilcinizle birlikte çalışmanız gerekir. Satıcının ihmali nedeniyle gerekli olabilecek ek onarım, temizlik veya çöp kaldırma hizmetlerini karşılamanıza yardımcı olmak için kapanış maliyet kredilerini istemeleri gerekebilir.

    Proaktif bir ev sahibi olun

    İlk kez ev satın alan biri olarak, ev satın alma işleminizin yolunda gitmesini istersiniz ve büyük güne yaklaşırken proaktif olmanız önemlidir. Harcamalarınızı kontrol altında tutun, adım adım ilerleyin ve kredi belgelerinizi incelerken kapsamlı olun. Potansiyel bir sorunu ne kadar çabuk yakalarsanız, işleminizi rayından çıkarma olasılığı o kadar azdır.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir