Etkili Alıcı Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul danışmanı, insanlara emlak alım satım konularında destek olarak süreci onlar adına yürüten kişilerdir. En başından sizinle çalışacağı bir sözleşmeyle kesinleşen satıcıların aksine, alıcılarla çalışmak çok daha zordur ve belirli düzeyde efor sarf etmeyi gerektirir. Ancak alıcılarla çalışmak aynı zamanda daha fazla referans elde ederek daha fazla kazanç sağlamak anlamına da gelir. Bu nedenle özellikle alıcı danışmanlığı yapmak istiyorsanız, uzmanlığınızı buna göre yönlendirmeniz ve şartları değişken olan piyasayı önceden tanımanız gerekir.

Alıcı Danışmanlığı Nedir?

Alıcı danışmanları, özetle emlak arayışında olan alıcıları temsil eden kişilerdir ve bu roldeki en önemli konu alım yapılacak gayrimenkulün ihtiyaçları karşılar nitelikte olmasıdır. Dolayısıyla alıcı danışmanlığı yaparken müşteri gereksinimlerini iyi belirlemek ve çeşitli gayrimenkul programları üzerinden potansiyel ilanları listelemek gerekir. Sonraki aşamada ise, müşteriye ilgileneceği farklı mülkleri gösterirken her evdeki olumlu ve olumsuz yönleri belirtmek, böylece nihai kararın en doğru şekilde yapılmasına yardımcı olmak önemlidir. Böyle bir çalışma şekline sahip olduğunuz zaman, hem güvenilir bir alıcı danışmanı olur hem de müşterinin geleceğe dönük referanslarından faydalanma avantajı elde edersiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Diğer alıcı temsilcileri arasında tercih edilebilir olmak içinse bölge uzmanlığı edinmek en önemli konudur. Bunun için dijital gayrimenkul danışmanı yazılımları üzerinden bölgenizdeki benzer ilanları ve bunlara dair detayları otomatik olarak takip edebilir, böylelikle müşteri ihtiyaçlarıyla eşleşen bir ilan oluşturulması durumunda anlık bildirim alarak gereksinimleri kısa sürede karşılama avantajı elde edersiniz. Müşterinin bütçesine uygun aralıkta mülk araştırmaları yaparken satıcılarla iletişime geçmek ve bütçeyi aşan mülklerde pazarlık yapmayı öğrenmek de alıcı danışmanlar arasında öne çıkmaya yardımcı olan bir etmendir. Zengin veri tabanı ile bölge uzmanlığı edinmenize yardımcı olan Fizbot gayrimenkul yazılımı sayesinde, mülk satın alma sürecinin tamamında etkili role sahip olabilirsiniz.

    Alıcı ve Satıcı Danışmanlığı Arasındaki Farklar

    Alıcı ve satıcı danışmanı arasındaki en temel fark, gayrimenkul alım-satımının iki farklı ucunda durmalarıdır. Yani alıcı taraf adı üstüne alıcılarla çalışırken, satıcı danışmanları mülkünü satmak isteyen kişilere hizmet verir. Çoğu danışman, çalışma hayatı boyunca emlak ticaretinin iki farklı sahasında da hizmet verir ancak her iki durumda uygulanması gereken iş stratejileri birbirinden farklıdır.

    Örneğin; satıcı danışmanlığı yaparken mevcut mülkün en iyi fiyatla ve kolay şekilde satılmasına yardımcı olmanız gerekirken, alıcı danışmanlığı yaparken müşteri için en ideal fiyatlı ve gereksinimleri karşılayan mülkü bulmaya odaklanmanız lazımdır. Her iki durumda da bölgedeki ideal fiyat aralıklarını, mevcut konut stoğunu ve geleceğe dönük projeleri yakından tanımanız verdiğiniz hizmet kalitesinin artmasını sağlar. Bu süreçte sizin için otomatik incelemeler yaparak bölgesel ilanları araştıran bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanmak, işlerinizi büyük ölçüde hızlandırmanıza katkı sağlayacaktır.

    Başarılı Bir Alıcı Danışmanı Olmak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Tercih edilebilir bir alıcı danışmanı olmak için bazı hususları dikkate almanız son derece önemli.. Potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak mülk taraması yaparken hem hızlı davranmalı hem de doğru fiyat aralığını belirlemelisiniz. Özellikle bölgeniz hakkında uzmanlık kazanarak alıcıların daha doğru seçimler yapmasını sağlayabilir, kimi durumlarda geleceğe dönük öngörülerinizi paylaşarak alım kararlarında büyük ölçüde etkili olabilirsiniz. Bunun için ise, zengin veri tabanı ile milyonlarca ilana tek tuşla ulaşmanızı sağlayan yeni nesil emlak CRM platformu Fizbot’un çevre analiz araçlarından faydalanabilir ve alıcılar için etkileyici mülk sunumları yapabilirsiniz.

    Siz de Fizbot ile uzmanlık yetilerinizi geliştirmek ve bölgenizdeki sayılı profesyoneller arasında yer almak isterseniz, gayrimenkul danışmanları için vazgeçilmez olan Fizbot dünyasına hemen buradan adım atabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir