Emlakta Sosyal Kanıt Nedir?

Günümüz modern dünyasının teknoloji ve dijital alanlara giderek daha fazla bağımlı hale gelmesi, iş yapma biçimlerini etkilerken yeni nesil kavramları da beraberinde getirmiştir. Yapılan işin tüketici etkileşimi kurmasında kilit noktalardan olan “sosyal kanıt” da bu yenilenen kavramlar arasında sıklıkla karşımıza çıkar. En etkili pazarlama stratejilerinden olan sosyal kanıt, emlak sektörü de dahil olmak üzere hemen hemen her sektörde kullanılır. Peki sosyal kanıt nedir ve emlak uzmanları sosyal kanıtı kendi işleriyle nasıl birleştirebilir?

Sosyal Kanıt Nedir?

Sosyal kanıtın emlak sektöründeki önemini vurgulamadan önce bu kavramın temel özelliklerini daha yakından incelemek gerekir. Sosyal kanıt, kitleleri etkileme mantığına sahip olan etkili bir pazarlama stratejisidir ve beğeniler, incelemeler ve yorumlar gibi geri bildirimleri kullanarak tüketici üzerinde psikolojik etki bırakır. Sunulan marka veya kullanıcı referansları yeni tüketicilerin de o hizmeti tercih etmesine katkı sağladığından marka güvenilirliği organik şekilde artırılmış olur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Buradaki önemli konu, sosyal kanıtın hizmet veya marka sahibi tarafından değil kullanıcılardan gelmesidir. Yani o malı ya da servisi alan kişilerin yaptığı yorumlar sosyal kanıta girer. Yeni müşteriler de eski müşteri yorumlarını inceleyerek hizmet tercihi yaptığından, pozitif bir sosyal kanıt geliştirmek her işletme için önemli hale gelir. Dolayısıyla satın alma davranışlarımızı yakından etkileyen sosyal kanıt, her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de azami öneme sahiptir.

    Modern emlak danışmanları, her geçen gün yenilenen dünyada bir yandan saha çalışmaları yürütüp, bir yandan da dijital gayrimenkul danışmanı araçları kullanarak hizmet verme zorunluluğundadır. Bu çok yönlü sistem, iş yapma biçimlerini yakından etkilerken müşteri davranışlarını daha iyi anlama ve takip etme gibi avantajlar sunar. Bütün bu sürecin bir parçası olarak gayrimenkul programları ile birlikte kullanılan sosyal kanıt stratejileri, verilen hizmetin daha fazla etkileşim yaratmasına yardımcı olur ve pazarlama potansiyelini geliştirir.

    Peki sosyal kanıt gayrimenkul sahasına nasıl entegre edilir?

    Gayrimenkulde Sosyal Kanıtın Kullanımı

    Gayrimenkul danışmanı olarak sosyal kanıtı kendi projelerinize dahil etmeden önce bu sistemin nasıl çalıştığını anlamanız ve kendi sahanızda uzmanlık kazanmanızı sağlayan gelişmiş bir gayrimenkul yazılımı edinmeniz gerekir. Sosyal kanıt, verdiğiniz hizmetin kalitesine göre tüketici tarafından belirlenen ve size yeni iş olarak dönen bir çalışma mantığı üzerine kuruludur. Dolayısıyla kendi alanınızın en iyisi olmak, sosyal kanıtı çalışmalarınıza dahil etmek için esas almanız gereken temel ilkedir. Siz işinizde ne kadar başarılıysanız ve kriz anlarında müşteri yönetimini ne kadar iyi sağlıyorsanız, bu hizmet sosyal kanıtın başarısını doğrudan artırır ve yeni müşteriler çekmenize yardımcı olur.

    Sosyal kanıtı gayrimenkul çalışmalarına nasıl dahil edebileceğinize dair birkaç önemli ipucu ise şu şekilde:

    • Uzmanlığınızı kanıtlayan satış rakamlarına ve incelemelere sahipseniz, yeni müşteriler için bu başlı başına önemli bir karar mekanizması olarak kullanılabilir.
    • Sizinle yaşadığı deneyimden memnun kalan müşterilerinize kartvizit verdiğinizde, potansiyel ağınızı geliştirme imkanınız olur. O kişinin çevresindeki arkadaşları ve aile üyeleri muhtemelen bir sonraki müşteri grubunuza girer.
    • Mesleğe yeni başlayan bir uzman olarak veya yeni bir bölgede çalışacağınız zamanlarda, ilk amacınız işe ekip olarak başlamak olmalı. Bu şekilde kendinizi yüksek performanslı bir temsilciye bağlayabilir ve ekip çalışmalarını referans olarak kullanabilirsiniz. 
    • Instagram ve Facebook reklamları, fotoğraflar ve videolar sosyal kanıtın dijital trendlerindendir. Bu ağlara daha fazla dahil olmak etkileşimi artırdığından daha fazla yorum, beğeni ve müşteri anlamına gelir.

    Sosyal kanıtı kalite standartlarınıza dahil etmek için müşteri yönetimi konusunda uzmanlaşmak isterseniz, yeni nesil gayrimenkul danışmanı yazılımı olan Fizbot, size bu anlamda fazlasıyla yardımcı olabilir.

    Fizbot’un geniş veritabanı ve üstün özellikli emlak CRM platformu ile tanışarak gayrimenkulde sosyal kanıt çalışmalarına başlamak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir