Emlak Sektöründe Satıcı Fırsatı Nedir ve Neden Önemlidir?

Emlak sektöründe emlak danışmanlarının gelir elde etmesinin en efektif yolu fırsatları takip etmek ve bunları işleme dönüştürmektir. Fırsatlar ise alıcı ve satıcı olarak ikiye ayrılır. Alıcı Fırsatı, emlak danışmanına veya ofise gelen, mülk satın almak veya kiralamak isteyen bir kişi iken, Satıcı Fırsatı mülkünü satmak veya kiraya vermek isteyen kişidir. Her iki fırsat tipinin de emlak danışmanları için önemli olduğu sektörümüzde, satıcı fırsatlarını yönetmek ofisler ve danışmanlar için daha zor ve emek isteyen bir sürece dönüşmektedir. Bu süreçte işinizi kolaylaştırıp size zaman kazandıracak, otomatik ve akıllı bir sisteme sahip olmak önem taşımaktadır.

Satıcı Fırsatı Nasıl Elde Edilir?

Satıcı Fırsatı birkaç şekilde emlak danışmanlarına ve ofislerine ulaşabilmektedir. Bunlar:

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    • Seri ilan sitesindeki bir ilan veya kriter üzerinden: Satıcı ofise gelir veya ofisi arar. Satmak istediği mülk hakkında bilgi verir. İlanı kendisi yayına almıştır ve beklediği süre içerisinde alıcı bulamamıştır veya henüz ilan açmamıştır. Yayındaki ilanın veya kriterlerin mülk tipi, m2’si, lokasyonu üzerinden talep açılır. 
    • Yakın çevre üzerinden gelen talepler: Grup broker, broker, takım lideri veya danışmana herhangi bir kanal üzerinden, çoğunlukla yakın çevreden talepler gelir. Komşu, akraba, arkadaş çevresi danışmana ya da başta sayılan rollerden birine ulaşarak ev satmak/kiralamak ya da ev almak/kiralamak istediğini iletir.
    • Bir başka danışmanın referansıyla (Referral): Hizmet kapsamı dışında bir satıcı talebi geldiyse danışman, müşteriyi alanında uzman bir başka meslektaşına yönlendirebilir.
    • Ofisin web sitesi üzerindeki bir ilan veya chatbot/typeform üzerinden: Satıcı ofisi arar ya da ofise gelir. Satmak istediği mülkün özelliklerini belirtir (m2, kategori, lokasyon.) Talep, belirtilen kriterler üzerinden oluşturulur. 
    • Fizbot kullanan emlak danışmanları için otomatik fırsatlar: Danışman statüsündeki her kullanıcının uygulamayı kullanmaya başlayabilmesi için ilk olarak bir uzmanlık bölgesi seçilmesi gerekmektedir. Seçtiği bölgelerde yayına giren ilanlar danışmanların Fırsatlar havuzuna Fizbot tarafından otomatik olarak atanır. 

    Satıcı Fırsatlarını Takip Etmek Neden Önemlidir?

    Gayrimenkul danışmanı, kendisine gelen satıcı fırsatlarının takibini sağlamak için kayıt altına almalıdır. İlan üzerinden gelen fırsatı ilan üzerinden, ilansız gelen fırsatları da manuel olarak kaydedilebildiği takdirde işi kolaylaşmış olacaktır. Bu sistemin amacı, mülkünü satmak veya kiraya vermek isteyen bir satıcının işlemini tamamlayarak sözleşmeye döndürmektir. Eğer bir günde bir danışmana ortalama beş fırsat geliyor ve danışman plansızlıktan dolayı sadece biriyle ilgileniyorsa geri kalan dört potansiyel satıcı başka danışmanlarla çalışacaktır. Bu yüzden planlı ve otomatik bir Fırsat Yönetimi Modülü kullanmak çok önemlidir.

    Satıcı Fırsatları Günümüzde Nasıl Yönetiliyor?

    Danışmanlar kendilerine gelen ya da atanan Satıcı Fırsatlarını birkaç şekilde yönetmeye çalışmaktadır:

    • Ajandalar
    • MS Excel dosyaları
    • Çeşitli not kağıtları 

    üzerinden takip etmek, düzensizliğe ve plansızlığa yol açtığından tek bir yerde toplanmayan Satıcı Fırsatları kaybolabilir veya danışmanın dikkatinden kaçabilir. Bununla birlikte süreç içinde düzenli olarak sorun yaşanan noktaları tespit etmek imkansız hale gelebilir.

    Satıcı Fırsatlarını Fizbot ile Yönetmenin Avantajları Nelerdir?

    Fizbot’un Fırsat Yönetim Modülü’ne eklenen Satıcı Fırsatı bölümü danışmanlara ve emlak ofislerine birçok avantaj sağlamaktadır. Danışmanlar için avantajları:

    • Satıcı Fırsatlarını tek bir yerde görebilmek
    • Satıcı Fırsatlarının otomatize ve optimize olması
    • Satıcı Fırsatlarını aşama aşama takip edebilmek

    olarak sıralanabilir. Emlak ofisleri için ise avantajları ise:

    • Ofise gelen fırsatların tek bir platform üzerinden merkezi bir şekilde yönetilmesi
    • Ofise gelen Fırsatları daha hızlı, etkili ve doğru bir şekilde atamak
    • Ofisteki danışmanların genel olarak zorlandığı satış süreci aşamasını tespit ederek gerekli çözümleri ve önerileri sunmak

    olarak gösterilebilir.

    Sonuç olarak hızın ve takibin gittikçe önem kazandığı günümüz dünyasında Satıcı Fırsatlarını da hızlı ve efektif şekilde yönetmek çok önemlidir. Sektörde bir ilk olarak gayrimenkul danışmanlarına ve ofislerine bu hizmeti sunan Fizbot hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir