Emlak Sektöründe Sanal Gerçeklik Nasıl Önem Kazanacak?

Son yıllarda uzaktan çalışmayla artan teknoloji kullanımı, emlak piyasasına da olumlu şekilde yansıdı ve profesyoneller için işleri fazlasıyla kolaylaştırdı. Zamanın öncülerinden drone teknolojisi sayesinde sanal turlardan kuş bakışı planlamaya kadar pek çok alanda ilerleme kaydeden emlak sektörü şimdilerde sanal gerçeklik teknolojisine adapte olmaya çalışıyor. Bu baş döndürücü yeni teknoloji ise sadece ev turuna çıkmaktan veya müşteri yönetiminden çok daha fazlasını kapsıyor. Gelin sürükleyici ve gerçekçi bir deneyim sunan sanal gerçekliğin emlak piyasasını nasıl şekillendirebileceğine bakalım!

  1. Tasarım Süreci

Günümüz mimarları için tasarım süreci, gelişmiş bilgisayar programları üzerinden ilerler. 2d ve 3d çizim yapmaya yarayan bu programlar projenin görselleştirme aşamasında büyük fayda sağlasa da VR teknolojiler ile bu deneyim çok daha gerçekçi olabilir. Örneğin; klasik modelleme programlarının pek çoğunda çizim yapmak zaman alır ve mekan sadece oluşturulan görsel üzerinden irdelenir. Sanal gerçeklik gözlüğüyle birlikte 3 boyutlu olarak mülkün içinde olduğunu hissetme imkanı ise VR teknolojiler sayesinde mümkün olur. Dolayısıyla tasarım sürecini ilk andan itibaren gerçekçi boyuta taşıyan VR teknolojiler, emlak profesyonelleri tarafından proje sunumlarında kullanılabilir.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Işık Etkisi

    VR teknolojiler kullanarak sanal ev turuna çıkmak, mülkü pek çok açıdan değerlendirme imkanı sunar. Örneğin; fiziksel olarak bir ev görmek isteyen kişi için günün belirli bir vakti belirlenir ve bu zaman dilimi mülkteki bütün avantajları göstermek için yeterli olmayabilir. Gün doğumu ve gün batımı gibi doğal ışık etkilerini göstermek veya mekandaki malzeme detaylarının ışığa göre değişimini incelemek için sanal turlardan faydalanılabilir. Bir dizi araç üzerinden kontrol edilen sanal turlarda, saat ve gün seçeneklerini değiştirerek tek seansta farklı zamanlara ait gerçekçi bir deneyim sunulabilir. Bu da VR teknoloji kullanan emlak profesyonelleri için daha fazla konut satışı ve müşteri dönüşü demektir.

    1. Konut İnşası

    Henüz tamamlanmamış sıfır projelerin altına imza atmak, çoğu kişinin çekindiği bir konudur. Emlak ofislerinin sık sık sunduğu bu tip inşaat projeleri VR teknolojiler sayesinde daha fazla alıcı bulabilir. Sanal turlar sadece bitmemiş projeleri gezdirme açısından değil, olası bir müşteri gereksiniminin karşılanması açısından da faydalıdır. Örneğin; kişinin ihtiyacına göre duvar rengi, zemin malzemesi veya benzer detaylar sadece birkaç tuşla değiştirilebilir. Bu da fazlasıyla etkileyici bir sunum yaparak, inşaat halindeki proje için alıcı bulmaya yardımcı olur.

    1. Zaman Tasarrufu

    VR teknoloji sayesinde giderek kıymetlenen vakitten maksimum tasarruf sağlanır. Hem müşteri hem emlak çalışanı için herhangi bir yere fiziksel olarak ulaşma gereksinimi ortadan kalkar. Sadece i̇nternet ve teknoloji sayesinde mülke dair alınacak bütün kararlar, online buluşma ağları üzerinden sanki gerçekten oradaymış gibi verilebilir. Gereken durumlarda yatırım potansiyelleri tartışılabilir veya farklı alternatifler değerlendirilebilir. Bütün bunlar sadece belirli ekipmanların ve teknolojinin kullanımı sayesinde, ekstra vakit kaybına yol açmadan gerçekleştirilebilir.

    Günümüzde kullanılan sanal turlar sanal gerçekliğin bir parçası olsa da gelecekte bu teknolojinin Metaverse, 5G ve Big Data gibi geliştirmelerle birleşerek çok daha faydalı hale getirileceği bir gerçek. Dolayısıyla emlak profesyonellerine ve müşterilere ayrı ayrı avantaj sağlayan bu yeni gelişmelere, en iyi şekilde hazırlanmak oldukça önemli. Halihazırda rekabetçi olan emlak piyasasında öne çıkmak için VR teknolojinin çeşitli gayrimenkul programları ile birlikte kullanılması gerekiyor.

    Siz de giderek artan ihtiyaçlar ve hızlanan dünya karşısında alıcı-satıcı grafiklerini zamanında takip etmek, detaylı şekilde incelemek ve VR teknolojilere uygun şekilde kullanmak için yeni nesil gayrimenkul yazılımı olan Fizbot’un renkli dünyasına dahil olabilirsiniz. Daha hızlı, ulaşılabilir ve kesintisiz bir bilgi ağı sunan Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı hakkında buraya tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir