Emlak İçin 3D Veya Sanal Tur Nasıl Yapılır?

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler emlak sektörü de dahil olmak üzere pek çok sektörü yeniden şekillendirmiş durumda. Artık herhangi bir ürün almadan önce, o ürüne dair mevcut bilgilerin tamamına online erişimle ulaşmak herkes için çok önemli. Gayrimenkul sektöründe 3D sanal tur olarak karşımıza çıkan özellik, müşterilere kendi iş veya ev ortamının konforunu bırakmadan gayrimenkul bulma imkanı tanırken danışmanlar için bundan çok daha fazlası anlamına geliyor. Sürükleyici ve etkileyici ilanlar hazırlamanıza yardımcı olacak sanal tur özelliğini kendi iş sahanıza neden ve nasıl etkilemeniz gerektiğine dair bütün detayları bu yazımızda bulabilirsiniz!

Sanal Tur Nedir?

3D sanal tur özelliğini kullanmaya başlamadan önce bunun ne olduğunu anlamakta büyük fayda var. Matterport adı verilen bir teknoloji sayesinde hayata geçirilen bu özellik, 360° ve 3 boyutlu çekim yapan özel cihazlar tarafından oluşturuluyor. Kullanılan bu özel tekniklerse çekilen fotoğraflardan içinde gezinilebilen 3 boyutlu bir model oluşturulmasını mümkün kılıyor. Emlak sektöründe sıklıkla karşılaştığımız sanal turlar, alıcılara herhangi bir gayrimenkulü dijital olarak gezme avantajı sağlıyor. Dolayısıyla bu tip ilanlar hazırladığınızda rakipleriniz arasından sıyrılmanız ve iş potansiyelini artırmanız fazlasıyla olası hale geliyor.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sanal Tur Nasıl Yapılır?

    Gelelim ilan satış hızını artıran sanal tur özelliğini nasıl kullanabileceğinize!

    Öncelikle bu özelliğe sahip olmak için özel teknoloji kullanan gayrimenkul programları ve yazılımları edinmeniz gerekli. Veya bu aşamada sizin için 3 boyutlu görüntüler hazırlayacak bir dijital ajansla iletişime geçmeyi de tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte, sanal turlar temelinde Google haritalar benzeri bir mantıkla çalışır fakat farklı olarak buradaki gezinti yönü kullanıcı tarafından değiştirilemez. Bu anlamda sanal turların 3 boyutlu hazırlanmış ve gezinti deneyimi sunan videolar olduğundan bahsedilebilir. Bu videoların oluşturulması esnasında ise kameraların çektiği 360 derecelik fotoğraflar mekan kuracak şekilde bir araya getirilir. Daha sonra elde edilen videonun üzerine müzik ve ses eklenir. Sonuç olarak ortaya mekan içinde gezinmeyi mümkün kılan, aralarda yakınlaşma ve uzaklaşma efektlerinin bulunduğu yüksek çözünürlüklü bir video çıkar. Bu video ise satışları artırarak alanınızda öne çıkan bir danışman olmanıza katkı sağlar.

    Sanal Tur İşinize Nasıl Katkı Sağlar?

    Alıcılara daha gelişmiş bir online gayrimenkul deneyimi sunmak amacıyla kullanılan sanal turlar, emlak sektörünün en yenilikçi özelliklerinden. Ayrıca bu gelişmiş özelliğin ilan satışlarını hızlandırdığı da bilinen bir gerçek. Yayınlanan resmi bir rapora göre; ülkemizdeki gayrimenkul müşterilerinin %80’i herhangi bir taşınmazda nihai karara varmadan önce i̇nternet üzerinden arama yapıyor ve büyük bir çoğunluk kaliteli fotoğraflar, videolar, sanal turlar ile desteklenen ilanları daha ilgi çekici buluyor. Dolayısıyla dijital gayrimenkul danışmanı olarak fark yaratmak istiyorsanız, basit bir yorumla ilanlarınıza sanal tur özelliğini eklemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 

    Sanal turun avantajlarını şu şekilde listelemek mümkün:

    • Müşteriler için ilgi çekici ilanlar hazırlamanızı sağlar,
    • Vakitten kazandırır,
    • İlanların daha fazla görüntülenmesini sağlar,
    • Gayrimenkul hakkında yanıltıcı izlenim oluşmasını engelle,
    • Net alıcı bulmaya yardımcı olur,
    • Birden fazla teklif arasında değerlendirme yapma imkanı tanır.

    Öte yandan, sanal tur özelliği tek başına satışlarınızı artırmanız için yeterli değil. Hala alanında uzmanlık sahibi olan ve çevre verileri analiz etmeyi bilen bir danışman olmak pek çok müşteri için en önemli kriterlerden. Bu nedenle ilan çekiciliğine dikkat ederken bir yandan da gayrimenkul yazılımı araçlarından faydalanmanız gerekli. Yeni nesil dijital bir gayrimenkul danışmanı yazılımı olan Fizbot, size bu anlamda düşündüğünüzden çok faydalı olabilir. 

    Zengin veritabanı ve otomatik ilan-müşteri eşleştirme platformu ile iş standartlarınızı yükseltecek Fizbot emlak CRM yazılımı için bize buradan ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir