Dünyadan İlginizi Çekebilecek Mimariler ve Dekorasyon Önerileri

Dünyadan İlginizi Çekebilecek Mimariler ve Dekorasyon Önerileri

Evler artık yalnızca barınma ihtiyacımızı gideren yerler değil, aynı zamanda zevkimizi yansıtan, pratik ve yaratıcı kullanımı olan bir alanda yaşamak arzusundayız. Günümüzde modern mimarlar tarafından evlerin iç dekorasyonları ve dış yapılar bu bakış açısıyla tasarlanıyor. Özellikle şehrin görüntüsüne şıklık katan ilginç bina tasarımları son yıllarda oldukça seviliyor. Fizbot olarak konut ve mimari ile ilgilenen ziyaretçilerimize genel kültürlerini arttırırken keyifle okuyabilecekleri bir yazı hazırladık. 

Dünyanın en ilginç tasarımlarına göz atarken, evlerinizin dekorasyonunda ilham olabilecek ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz görselleri de yazıda bulabilirsiniz. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Dans Eden Ev (Çek Cumhuriyeti)

    Yeni Barok tarzını ustaca yansıtan bu yapı Çekya’nın (Çek Cumhuriyeti) Prag şehrinde, Vlatava Nehri kıyısında yer alıyor. Milunic ve Gehry tarafından inşa edilen binanın yapımının 4 yıl sürdüğü biliniyor. Bina şehrin kültür merkezi yapılmak isteniyor. 

    2. Wonderworks (Pigeon Forge, ABD)

    Tepetaklak ev. Bu bina bölgede özellikle turistlerin çok ilgisini çekiyor. Çünkü evin dışı gibi içi de tepetaklak. Yani, içerideki eşyalar yukardan sarkıyor. 

    3. Kansas Halk Kütüphanesi (Missouri, ABD)

    Mimaride kitaplıklar ve kütüphaneler için tasarımlar oldukça ilginç. Kansas Halk Kütüphanesi Amerika’nın dış tasarımı en ilgi çekici yapılarından biri. 

    4. Nord LB Binası (Hannover, Almanya)

    Nord LB, Almanya’nın en büyük ticari bankalarından biridir. Dış cephesi tamemen camdan yapılmıştır. Yapı hem mimarisi hem de içerisinde kafe, restoran ve barlarıyla modernitenin ilginç tasarım örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. 

    5. House Attack (Viyana, Avusturya)

    Viyana’nın en büyük sanat müzesi olarak anılan Museum Moderner Kunst’un tepesine gökten düşmüş bir ev görünümü verilmeye çalışılmış. Çalışma adını tasarımcısı olan Erwin Wurm’dan alıyor ve adına House Attack deniyor. 

    Ev dekorasyonu için birkaç örnek

    1. Loft Buro tarafından tasarlanan Ukrayna’nın Kiev kentinde bulunan bir evin iç dekorasyonu. 

    Fotoğrafçı: Andrey Avdeenko

    2. İç Tasarım Stüdyosu olan KLUKVA markasının banyo tasarımı

    3. Giorgio Baroni’nin hasır modasını gösteren ev içi tasarımı

    4. Anonim bir paylaşım ancak kim evinde böyle bir tv köşesi istemez ki?

    5. İlginç kitaplık tasarımlarıyla devam edelim. Open Source tarafından, Kaliforniya’da bir ev için tasarlanan merdiven kütüphane.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir