Bölge Uzmanı Emlakçı Nasıl Olunur?

Gayrimenkul danışmanı olarak çalışırken iş hacmini büyütmek istemeniz normal. Bunun için yapmanız gereken en temel şey ise kendi alanınızda uzman danışman statüsüne erişmek. Bölgenizdeki uzmanlığınızı kanıtladığınız an, daha fazla müşterisinin ilgisini çekerek başarıya ulaşmanız çok mümkün. Peki muhitinizdeki bilindik uzmanlardan olmak için yapmanız gerekenler neler? Gelin, hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak basit ama etkili uzmanlık önerilerini değerlendirelim!

Bölge Uzmanlığı Size Ne Kazandırır?

Bölge uzmanlığı edinmeden önce bunun işinize nasıl fayda sağlayacağını öğrenmeniz önemli. Basit bir örnekle açıklayacak olursak; hepimiz aslında güvendiğimiz kişilerle iş yapmayı severiz. Bu basit bir pazar alışverişi bile olsa, insan güvendiği tezgahlara gittiğinde en uygun fiyatları ve en kaliteli ürünleri alacağını bilir. Aynı zamanda karşılıklı ilişkiler ve güven duygusu da sürekli bilindik yerlerden alışveriş yapmasını sağlar. İşte emlak sektöründeki uzmanlık da tam olarak böyle çalışır ve kendinize güvenilir bir çevre kurmanıza yardımcı olur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Bölgesel uzmanlık edinirken çevre fiyatlar, bölge gelecek planları ve maliyetler gibi pek çok veriye ihtiyacınız olur. Bu verilerin çoğu doğru ve etkili hesaplama araçları kullanan bir gayrimenkul yazılımı ile ulaşabileceğiniz bilgilerdir. Zengin veritabanı ile geçmiş gelecek karşılaştırmaları yapmanızı kolaylaştıran Fizbot emlak CRM platformu, müşteri ve ilan yönetimi konusunda uzmanlık kazanırken kullanmanız gereken temel yazılımlardandır. Ancak burada işin bir de duygusal tarafı bulunur ve kimi müşteriler için teknik verilerden ziyade maneviyat çok daha önemlidir. Örneğin; bir gayrimenkuldeki eski sahipler, bölge tarihi ve benzeri yerel bilgiler belirli taşınmazların neden satılamadığını anlamada sanılandan fazla etkili olur.

    Yerel bölgede uzmanlık edindiğiniz zaman ağızdan ağıza yayılan bir isme de sahip olursunuz. Dolayısıyla bölgenize dışarıdan potansiyel bir alıcı geldiği zaman bölge sakinleri ve işletmecileri tarafından parmakla gösterilen bir uzman haline gelirsiniz. Bu aşamada çevre verilerini hem yerel ağızlardan hem de dijital gayrimenkul programları araçlarından faydalanarak sunmanız önemlidir. Bu sayede yüksek referans sayısına sahip olan bir uzman olarak anılmaya başlamanız da çok uzun sürmez.

    Bölgenizde Nasıl Uzmanlık Edinirsiniz?

    Hem dijital gayrimenkul danışmanı araçlarından faydalanan yeni nesil bir emlakçı, hem de bölgesel özel verileri bilen bir uzman olarak çalışmak, işinizi iki kat hızlandırma avantajı sunar. Bu sayede alanınızda aranan tek isim haline gelir ve hedeflediğiniz başarıya en kısa sürede ulaşırsınız. Bölgedeki mevcut ilanları kendi işinizde potansiyele çevirmek içinse çalışma sahanızı yakından tanımanız gerekir. 

    • Bölge uzmanlığının ilk adımı çevrenizi her açıdan tanımaktır. Buna gayrimenkul fiyatı, metrekaresi ve potansiyelinin yanı sıra; geçmiş konut sahipleri, yapılış yılı, tarihsel özellikleri gibi detaylar da dahildir.
    • Çevrenizdeki yerel işletmelerle dürüst ilişkiler kurmak size yeni müşteriler kazandırır ve bölgesel uzmanlık edinmenizi sağlar. Lokal insanları tanımak ve iyi ilişkiler geliştirmek bölgedeki artıları, eksileri her açıdan ele almanıza yardımcı olur.
    • Satışları artırmak için yerel gelişmeleri değerlendirmek önemlidir. Bu aşamada bölgede planlanan gelecek projeler ve yönetmelikler gibi teknik verilerin dışında; bölge insanlarının ne istediğini anlamanız ve buna göre bir danışmanlık yapmanız gerekir. Böylece hem çevre ihtiyaçlarına etkili yanıt vermeye başlar hem de herkes tarafından güvenilen bir uzman haline gelirsiniz.

    Siz de bölgenizde görünür bir danışman olmak ve gerek teknik gerek yerel bilgileri harmanlamak için Fizbot tarafından sunulan zengin veritabanından faydalanabilirsiniz. Bu sayede yerel işletmelerle kurduğunuz güçlü iletişimi gayrimenkul danışmanı yazılımı araçlarıyla birleştirir ve işinizi maksimum hızda başarıya ulaştırırsınız. Lokal bilgilerden faydalanırken kullandığınız bu dijital araçlar bölgenizi her anlamda tanımanıza ve öngörüsü yüksek bir uzman olmanıza yardımcı olur.

    Bölge uzmanlığı edinirken ihtiyacınız olan bütün araçlar için Fizbot ile tanışmak isterseniz, buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir