Bir Emlak Danışmanının Sahip Olması Gereken Özellikler

Bir Emlak Danışmanının Sahip Olması Gereken Özellikler

Emlak danışmanlığı geçmişten bugüne hem ihtiyaç duyulan hem de saygı duyulan bir meslek olagelmiştir. Emlak danışmanları insanların en temel gereksinimlerinden biri olan barınma ihtiyaçlarını giderebilecekleri en konforlu ev/ yuva alanını tercih etmelerinde yardımcı olur. Bu tercihi yaparken ise müşterilerin maddi anlamda hem elde ettikleri karı gözetecek hem de tüm profesyonel işlemlerde güven verecek kişi emlak danışmanları olmuştur. 

Emlak danışmanlığı bol gelir ve prestij kazanılabilecek bir meslek olmasının yanında emlak danışmanı unvanı almak isteyenler veya kendini bu alanda yetiştirmek isteyen kimseler için bazı önemli püf noktaları vardır. Bu özellikler emlak ya da danışmanlık alanında iş deneyimi veya eğitimler (kurs, okul vb.) ile öğrenilebilir olabileceği gibi aramızda doğuştan emlak danışmanı olarak doğmuş kişiler de olabilir. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Siz de ülkemizde en çok kazandıran mesleklerden biri olan emlak danışmanlığına ilgi duyuyorsanız ya da emlak sektöründe başarılı olup olamayacağınızı merak ediyorsanız cevabı bloğumuzda bulabilirsiniz. 

    Alanında uzman bir emlak danışmanı müşterinin gülen yüzüdürEmlakçılık bir hizmettir ve hizmette tebessüm önemlidir.

    Emlakçılık bir hizmettir ve hizmette tebessüm önemlidir.

    Emlak ve danışmanlık alanları birbirinden ayrı meslek kolları gibi görünse de aslında yatırımcıların, ev sahibi olmak isteyenlerin ve hizmet sektörünün önemli aracılarından biri rolünü üstlenir. Emlak ve gayrimenkulün satış, pazarlama ve reklam gibi tüm süreçlerini yöneten danışmanlar aynı zamanda müşteri ile birebir temas halinde olma imkanı yakalarlar. Böylece hem insan ihtiyaç ve isteklerinin nabzını tutabileceği hem de kendi kişisel portföylerine uygun hedef kitleyi yakalama da başarılı olabilirler. 

    Ancak burada bir emlak danışmanının dikkat etmesi gereken nokta ilk olarak iyi bir insan tahlili yapmak olacaktır. Emlak danışmanı ne kadar empati yeteneğine ve anlayışa sahipse o kadar müşteri memnuniyeti kazanacaktır. Yanı sıra bu özellik hizmet alanında network genişletmek konusunda profesyonel işlerinde kolaylık sağlayacaktır. 

    Emlak danışmanlığında iletişim ve finans yönetimi önem taşıyorKonut satışı finans sektörü ile iç içedir.

    Konut satışı finans sektörü ile iç içedir.

    İyi bir emlak danışmanı olmak için manevi özelliklere sahip olunması gerektiği kadar somut özelliklere de sahip olunması gerekir. Örneğin emlak piyasasında rakam takibini yapmak ve ani kar ya da kayıp durumlarında çeşitli kriz yönetimlerinden haberdar olmak gerekir. Bunun yolu da ekonomiyi takip ederek kazanılan ticari zeka ve pazarlama alanında kendini sürekli güncellemekten geçer. 

    Piyasanın ve şehrin nabzını tutarlarProfesyonel bir hizmet için emlak danışmanı bölgelerini iyi bilmeli.

    Profesyonel bir hizmet için emlak danışmanı bölgelerini iyi bilmeli.

    Emlak danışmanları uzmanlık elde etmek isterlerse çalıştıkları bölgedeki satışa çıkan ya da kiralanan evleri, fiyat aralıklarını, bölgenin özelliklerini yerinde ziyaret ederek öğrenmelidirler. Her ikamet edilen kentin ya da ilçenin yapılanması farklıdır. Aynı zamanda bölgede yaşayan kişilerin de sosyal ve ekonomik tercihleri göz önünde bulundurulmalıdır. Emlak danışmanlarının resmi işleri de olabileceği için belediyeler ile iş birliği içerisinde olmaları da beklenmektedir.

    Yeni nesil emlak danışmanları artık iyi bir sosyal medya kullanıcısı

    Sosyal medya emlak danışmanlığının vazgeçilmezi oluyor.

    Gelişen teknolojilerin ve dijitalleşmenin etkisiyle emlak danışmanlığı mesleği de son 10 yılda değişime uğradı. Bu nedenle emlak danışmanları artık yerelde iş yapıyor olsalar bile dünyadaki gelişimleri takip etmek durumundadırlar. İnsanlarla etkili iletişimin ve güvenilir ilişkilerin kurulabileceği bir kamusal alan olan sosyal medya emlak danışmanlarının yeni adresi. Emlak danışmanlarına yepyeni fırsatlar doğuran sosyal medya ile artık işinizi dünyaya duyurmak çok kolay. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir