Alıcı için Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gayrimenkul alım kararı, bir kişinin hayatı boyunca yapacağı en büyük ve karmaşık finansal işlemler arasındadır. Bu nedenle alıcılar sıklıkla, güvenilir bir emlak danışmanı ile çalışarak ev bulma sürecini kolaylaştırmayı tercih eder. Alıcılarla çalışma aşamasındaki danışmanların ise hem yerel pazar bilgisi edinmesi hem de gerekli resmi takip işlemlerini eş zamanlı şekilde yürütmesi gerekir. Olası engelleri aşmak ve ihtiyaç sahiplerine etkili şekilde rehberlik etmek isteyen her gayrimenkul profesyonelinin, birkaç temel hususu göz önünde bulundurması başarılı bir kariyer edinmesini de mümkün kılacaktır.

  1. Alıcı İsteklerini Dinleyin

Alıcı ile çalışırken en önemli konulardan biri ihtiyaç listesini etkili şekilde yöneterek buna yönelik araştırmalar yapmaktır. Çoğu emlak uzmanının yaptığı temel yanlışların başında da yine alıcı isteklerini doğru ölçememeye bağlı sorunlar gelir. Bu aşamada ihtiyaçları gözetmek yerine mevcut portföy ilanlarını sunan danışmanlar sadece alıcının güvenini kaybetmekle kalmaz, aynı zamanda gelecek döneme dair etkili referans dönüşlerinden de mahrum kalır. Dolayısıyla alıcı ile çalışmanın temel kuralı istek ve ihtiyaçları iyi ayırt etmek, gayrimenkul araştırmasını ise buna göre planlamaktır.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Farklı Seçenekler Sunun

    Ev alma kararı tek bir gayrimenkul sunumu ile gerçekleşmesi mümkün olmayan önemli bir adımdır ve emlak profesyonellerinin çeşitli gayrimenkul programları aracılığıyla müşterilerine farklı seçenekler sunması gerekir. İhtiyaçları karşılayan benzer ilanlar gayrimenkul yazılımı araçları ile takip edilebilir ve daha sonra alıcı taraf için etkili bir kıyaslama sistemine dönüştürülebilir. Böylece alıcıların çevredeki genel durum hakkında bilgi edinmesi ve daha doğru bir karar vermesi kolaylaşır.

    1. Bölgenizi Tanıyın

    Emlak danışmanı olarak çalışırken bölge uzmanlığı edinmek, her zaman rakipleriniz karşısında avantaj elde etmenizi sağlar. Özellikle alıcı ile çalışan danışmanların genel bir bölge birikimi olması örneğin; bölgedeki ortalama konut fiyatları ve eğitim, aktivite, etkinlik imkanları hakkında bilgi sunması karşı tarafın henüz ilk karşılaşmada etkilenmesini sağlar. Çoğu alıcı kendi bölgesinde uzmanlık sahibi olan ve ona gayrimenkul alımının her alanında destek olan bir danışman ile çalışmaktan memnuniyet duyar. 

    1. Ek Masraflar Hakkında Bilgi Verin

    Gayrimenkul alımında genellikle göz ardı edilen konulardan biri de emlakçı komisyonu ve kağıt masrafı gibi ek giderlerdir. Özellikle alış sırasında noterde çıkan masraflar ve gereken durumlarda eve yapılması beklenen tadilatlar alıcı bütçesini zorlayıcı olabildiğinden yeni bir konut arama sürecini gerektirebilir. Yanlış veya eksik hesaplamalardan kaynaklanan sorunlar ise alıcı hevesini kıran ve sürecin uzamasına neden olan bir durumdur. Ayrıca alıcının size karşı olan güvenin zedelenmesine de neden olabilir. Dolayısıyla bu tür risklerden korunmak adına herhangi bir gayrimenkul sunumu yaparken, olası bir alım işleminden doğacak bütün masrafları eksiksiz şekilde hesaplamanız son derece önemlidir.

    1. Dürüst ve Profesyonel Olun

    Son olarak bölgenizdeki sayılı profesyonel arasına girmek istiyorsanız, müşterilere karşı dürüst yorumlarda bulunmaktan ve fikir beyan etmekten de çekinmemeniz önemlidir. Örneğin; alıcıların ciddi düşündükleri bir mülke dair geleceğe dönük öngörülerinizi paylaşabilir ve daha iyi olduğunu düşündüğünüz seçenekleri öne çıkarabilirsiniz. Ancak bu sırada kendi portföyünüzü satmaktan çok alıcı gereksinimlerini karşılamayı ve alıcının hayalindeki mülke sahip olmasını sağlamayı hedeflemeniz gerekir. Böylece kullandığınız gayrimenkul danışmanı yazılımı araçlarının da katkısıyla ilan portföyünüzü genişletebilir ve kısa sürede istediğiniz başarıya erişebilirsiniz.

    Bu aşamada bölgenizdeki ilan fiyatlarını takip etmek ve geleceğe dönük yatırım planları hakkında bilgi edinmek için kullanabileceğiniz bir emlak CRM programı olan Fizbot; anlık fırsatları değerlendirerek analiz yapmanızı kolaylaştırır ve referans dönüşlerini hızlandırır.

    Siz de ister alıcı ister satıcılar ile çalışırken elinizin altında otomatik bölge araştırmaları yapan bir dijital gayrimenkul danışmanı bulunsun isterseniz, buraya tıklayarak Fizbot’un zengin veritabanına anında erişim sağlayabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir