Evin Değerini Artıracak Küçük Tadilatlar

Satışa veya kiralığa çıkarılacak konutların iyi durumda olması fiyatlama aşamasında büyük fark yaratır, aynı zamanda mülkün kısa sürede alıcı bulmasında etkili olur. Özellikle bir mülkü en iyi piyasa değeriyle satmak veya hızlıca kiracı bulmasını sağlamak için ufak ama etkili tadilatların yapılması gerekir. Uygulanacak yenileme işlemlerinin ise hem pahalıya patlamaması hem de çabuk tamamlanması en önemli konulardan biridir ve müşteri portföyünü genişletmek isteyen her gayrimenkul danışmanının bu gibi ufak tüyolar hakkında bilgi edinmesi önemlidir.

  1. Boya Badana

Bir evi olduğundan daha değerli göstermede en etkili yöntemlerden biri, alıcılar üzerinde temiz bir izlenim bırakan boya badana işlemidir. Eski kullanımlar nedeniyle duvarda kalan izler, çatlaklar ve vida boşlukları boya badana sayesinde giderilerek eve genel olarak hijyenik bir hava katar. Ayrıca belirli aralıklarla bu işlemi yaptırmak hem kullanım kolaylığı sağlar hem de küf oluşumu gibi sorunları önler. Portföyünüzdeki mülk sahiplerinin genel olarak herkes tarafından kullanılan renkleri tercih etmesini sağlayarak eve daha temiz bir görünüm kazandırabilir, yatak odası ve salon gibi mekanlarda tek bir duvarı farklı tonda boyatmalarını önererek modern bir izlenim oluşturabilirsiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Zemin Döşemeleri

    Ev satın alan veya kiralayan müşterilerin dikkat ettiği diğer konulardan biri zemin döşemelerinin durumu ve bakıma ihtiyaç duyup duymadıklarıdır. Çünkü eski ve yıpranmış döşemeler alıcı için ekstra masraf anlamına geldiğinden mülk değerini azaltan etmenler arasında yer alır. Dolayısıyla portföyünüzdeki ilanlarını değerini artırmak için mülk sahibine zemin döşemelerini yenilemesi hakkında öneride bulunabilir, özellikle banyo ve tuvalet gibi ıslak hacimlerdeki tıkanmış giderleri bakımdan geçirmesini söyleyebilirsiniz.

    1. Isıtma Sistemi

    Gayrimenkul alım-satım veya kiralama işlemlerinde en önemli konulardan biri olan ısıtma, kimi zaman potansiyel müşterilerin nihai kararını doğrudan etkileyebilir. Isıtma sistemi yenilenmemiş veya yakın zamanda kontrol edilmemiş konutlar fiyat olarak benzer ilanlara göre daha dezavantajlıdır. Ayrıca bu sorun satış ve kiralama işlemlerinin negatif etkilenmesine, ilanın uzun süre yayında kalmasına neden olabilir. Bu nedenle doğal gazlı evlerde yıllık kombi ve petek bakımının yapılması, ısıtma sisteminin sorunsuz çalıştığının kontrol edilmesi mülk değerini artıran etmenlerdendir.

    1. Mutfak Dolapları

    Konut arayışındaki insanların evde ilk baktığı yerlerden biri mutfaklardır. Mutfak dolaplarının kullanıma elverişli olması genel olarak mutfağın bakımlı ve iyi durumda olması ilanın tercih edilmesinde fazlasıyla etkilidir. Bu nedenle mutfağı genel bir bakımdan geçirmek, bataryaların ve elektrik hatlarının çalıştığından emin olmak mülkün en kısa sürede alıcı bulmasına yardımcı olur. İmkanı olan müşterilerinize eskimiş mutfak dolaplarını yenilemesini ve uygun fiyatlı fakat kullanışlı ekipmanlar seçerek evi daha bakımlı göstermesini tavsiye edebilirsiniz. Geniş, temiz ve modern yapıdaki mutfağa sahip olan mülklerin daha yüksek fiyatla ve daha kısa süre içinde satıldığını doğrulamak içinse gayrimenkul programları üzerinden çevredeki benzer ilanları araştırabilirsiniz.

    Genel olarak alanında uzman bir gayrimenkul danışmanı olmak hem emlak sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmeye hem de müşterileri doğru şekilde yönlendirmeye bağlıdır. Bu nedenle sizin için bölge analizleri yaparak güncel gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayan, aynı zamanda omuzlarınızdaki iş yükünü hafifleten yazılımlara yönelmeniz gerekir.

    Siz de portföyünüzdeki mülkleri kısa sürede satmak ve sürdürülebilir bir başarı yakalamak için Fizbot gayrimenkul yazılımı tarafından sunulan geniş veritabanına erişim sağlayabilirsiniz. Otomatik ilan takibinden rakip pazar analizine ve müşteri memnuniyet kontrolü yapan emlak CRM platformuna kadar aradığınız bütün araçları Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı içinde bulabilirsiniz.

    Sektördeki başarınızı kalıcı hale getiren Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı hakkında daha fazlasını buradan öğrenebilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir