Satış için Doğru Değerleme Yapmanın Önemi

Çoğu mülk sahibinin merak ettiği konulardan biri sahip olduğu gayrimenkulün ederidir. Doğru fiyatı öğrenmek için birden fazla emlakçı görüşü almak ise gayet olağandır. Ancak değerleme, satıcılar için olduğu kadar alıcılar ve hatta emlak profesyonelleri için de önemlidir. Nitekim gerçek beklentilerin dışında kalan bedellemeler kimi zaman müşteri çekme amaçlı tanıtım olarak kullanılsa da istediğiniz kalıcı başarıyı yakalamanıza yardımcı olamaz. Bu nedenle alanında uzman olmak isteyen her danışmanın konut bedellemesinde uzmanlaşması ve gerçekleri yansıtan fiyatlar sunması gelecek başarısı adına büyük önem taşır.

Gayrimenkul Değerlemenin Önemi

Potansiyel alıcılar mülk arayışına başlamadan önce kendine uygun bir bütçe belirler ve arayışını bu bütçe aralığında sürdürür. Dolayısıyla emlak pazarlamasındaki en önemli kriterlerin başında konut bedelinin geldiği söylenebilir. Rekabetin bol olduğu emlak pazarında ederinden düşük veya yüksek gösterilen fiyatlar ise sık karşılaşılan, müşterileri yanıltan ve piyasa değerinin anlaşılmasını güçlendiren problemlerden biridir. Potansiyel alıcılar için düşük fiyatlı, satıcılar için ise yüksek fiyatlı bedelleme örnekleri sunmak işlerinizi büyütmenize katkı sağlamaz; aksine piyasada güvenilir bir imaj çizmenizi zorlaştırır. Doğru fiyatlama ise özellikle şu bakımdan önemlidir:

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    • Doğru fiyatlama mülk arayışı için harcanan zamandan ve paradan tasarruf etmeye yardımcı olur.
    • Konut arayışındaki stres faktörü doğru fiyatlama ile ortadan kalkar.
    • Doğru fiyat aralığının belirlenmesi, hangi müşteri grubuna hitap ettiğinizi anlamanız ve buna yönelik pazarlama stratejileri geliştirmeniz adına önem taşır.
    • Bir mülk için ideal fiyatı en başından bilmek işinizdeki uzmanlığınızı kanıtlar niteliktedir ve gelecekte daha fazla referansa sahip olarak gelişmenizi sağlar.
    • Rekabetçi piyasada öne çıkmak için temel konutlardan biri mülkleri doğru şekilde fiyatlandırmaktır.

    Doğru Emlak Bedelleme Nasıl Yapılır?

    Gayrimenkul pazarındaki alıcı ve satıcılar için en önemli konulardan biri mülk bedelleridir. Her mülkün konumu, kat planı, nitelikleri ve olanakları mülk değerlemede etkilidir; bu nedenle satışa çıkan bir konut için doğru fiyat biçmek uzmanlık ister. Bu uzmanlık ise bölgedeki arz-talep dengesini takip etmekten gayrimenkule özel niteliklere kadar emlak piyasasına yön veren çeşitli kavramların öğrenilmesini gerektirir. 

    Emlak değerleme konusunda hız kazanarak uzmanlığı artırmak için en ideal yöntemlerden biri dijital gayrimenkul danışmanı araçlarından faydalanmaktır. Gelişmiş gayrimenkul programları dahilinde sunulan bu araçlar, otomatik ilan takipleri yaparak piyasanın nabzını tutmanıza yardımcı olur ve bölgenizdeki olası fiyat güncellemelerine karşı hazırlıklı olmanızı sağlar. Böylece kendi portföyünüzde satışa çıkmayı bekleyen veya alıcı arayan ilanlar için en ideal fiyat aralığını sunmanız kolaylaşır. Ancak konut bedelleme sadece gayrimenkul yazılımı kullanarak yapılabilecek bir şey değildir, bu nedenle şu gibi konularda kendinizi geliştirmeniz de önerilir:

    1. İlan Takibi

    Bir mülke ait doğru fiyatı belirlerken yapılması gereken ilk şey, çevredeki güncel ilanları inceleyerek ortalama bir değer çıkarmaktır. Bu aşamada kısa sürede satılan, uzun süredir satılmayan bekleyen ve yüksek taleple karşılaşan ilanları ayrıca not etmek; müşteri profilini ve bölgedeki doğru değerleri anlamanıza yardımcı olabilir.

    1. Bölge Potansiyeli

    Genel bir bölge analizi elinizdeki mülk için ortalama bir fiyat aralığı belirlemenize yardımcı olurken, yakın zamanda yapılması planlanan ulaşım, eğitim ve iş olanaklarını takip etmeniz de gerekir. Gelişmeye açık bölgeler yatırıma uygun olduğundan bu tip mülklerde fiyatlama kriterlerini çeşitlendirmeniz faydalıdır.

    1. Arz-Talep Dengesi

    Genel olarak ideal bir konumda, ideal olanaklara ve yeterli özelliklere sahip konut birden fazla alıcının talip olduğu mülklerdir. Bu da talebin artmasına bağlı olarak portföy ilanını daha yüksek fiyattan satışa çıkarabileceğiniz anlamına gelebilir. 

    Gayrimenkul danışmanlığının her aşamasında işlerinizi hızlandıran ve size vakitten kazandıran Fizbot yazılımı ile konut bedelleme hizmetlerini bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Zengin veritabanını kullanarak güncel ilanların yanı sıra; geçmişte iyi potansiyel gösteren fiyat eşleştirmelerini de takip edebilir ve benzersiz bir emlak CRM platformuna erişebilirsiniz.

    Siz de dünya genelinden uzmanların ilk tercihlerinden olan Fizbot gayrimenkul yazılımı hakkında buraya tıklayarak bilgi edinebilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir