Sanal Turların Geldiği Son Nokta

Gayrimenkulde teknolojinin benimsenmesi hız kesmeden devam ediyor ve özellikle yeni mülk alıcıları tercihlerini sanal tur imkanlarından faydalanarak tamamlıyor. Ancak VR uygulama gelişmeleri ve yapay zeka çalışmaları sürerken emlak piyasasındaki yenilikler de sürekli olarak güncelleniyor. Bu yazımızda profesyonel emlak danışmanlarının ve acentelerin işlerini kolaylaştıran sanal tur çeşitlerini detaylarıyla paylaştık.

Sanal Tur Nedir?

Günümüzde pek çok emlak danışmanının kullandığı sanal turların özelliklerini incelemeden önce bu konsepti daha yakından tanıyalım. Sanal tur, en temelinde gerçeğin bir taklidi olarak geçer ve bu sayede tüketicilerin fiziksel olarak bulunduğu ortamdan ayrılmadan ilgili mekanı deneyimlemesini sağlar. Herhangi bir sanal tur gerçeği ne kadar iyi temsil ediyorsa potansiyel alıcının mülk kararlarını da o kadar yakından etkiler. Kişinin mekanı gerçek hayatta ziyaret etmesine gerek kalmadan aynı izlenimi ve hissi sunan sanal turlar, hem emlakçıların hem de tüketicilerin vakitten kazanmasına yardımcı olur. Bu nedenle sanal turlar, emlak piyasasının en modern trendlerinden biri olarak öne çıkar.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sanal Tur Çeşitleri Nelerdir?

    Vakit ve zaman tasarrufu sağlaması, müşteriye mekan deneyimini en iyi şekilde aktarması gibi nedenlerle yaygın olarak kullanılan sanal turların kendi içinde pek çok çeşidi bulunur ve buna bağlı olarak aktarılan deneyim de farklılaşır. Genellikle uygulama, video veya simülasyon gibi farklı biçimlerde oluşturulan sanal turlar şu şekilde sınıflandırılır:

    1. Görüntü Yakalama

    Gayrimenkule ait farklı açılardan fotoğrafların birleştirilmesiyle ve video çekimiyle oluşturulan görüntüler, üretimi en kolay olan sanal tur deneyimini sunar. Bunun için mülkün her yerinde bir dizi fotoğraf çekilir ve farklı bölümleri kapsayan sıralı görüntüler oluşturulur. Sonuç görüntü müşteriye sunulurken belirli bir sıra takip edilir ve böylece kişinin mekana dair genel ayrıntıları öğrenmesi hedeflenir. Farklı görüntüler arasında geçiş yapan kullanıcıya istediği zaman duraklatabileceği ve 360 derece kameralar kullanılarak oluşturulmuş bir video da sunulur. Böylece kişinin mekana gitmeden genel görünüş ve deneyim hakkında fikir sahibi olması sağlanır.

    1. 3D Uygulama

    Genellikle 3 boyut modelleme yapabilen bir uzman tarafından oluşturulan modeller, gayrimenkul piyasasındaki en yaygın sunum tekniklerindendir. Uzun süredir kullanılan bu yöntemde, 3D modellemeye uygun bir uygulama üzerinden mekan sunumu yapılır. Mülke ait malzeme, boyut, alan gibi gerçek detayları kullanarak hazırlanan model klasik görüntülere bakmaktan çok daha ilgi çekici ve farklı bir deneyim sağlar. Bu nedenle müşterilerin beğenisini kazanır. Kullanılan yazılımın özelliklerine göre sunulan deneyim geliştirilirken sunum sırasında mobil veya masaüstü uygulamalar, web arayüzleri kullanılabilir. Dolayısıyla 3D modelleri sunmak bir hayli kolay ve etkileşime açık bir yöntemdir.

    1. Kat Planı

    Tam olarak bir tur gibi olmasa da müşterinin mekandaki aydınlatmaların yerini, odaların konumunu ve alan genişliğini algılaması için kullanılan tekniklerden biri de kat planıdır. Genellikle 3D modellemenin bir parçası olarak sunulan kat planında kişinin mekana tepeden bakarak yerleşimi algılaması hedeflenir.

    1. VR Deneyimi

    Son dönemin en yeni gayrimenkul sunum tekniklerinden olan VR, yani sanal gerçeklik diğer tekniklere göre çok daha gerçekçi olması nedeniyle öne çıkar. Özel gözlükler ve ekipmanlar kullanılarak kişinin kendi gözünden mekanda bulunma hissi elde etmesine yönelik bir deneyim sunar. VR tekniği ile gerçekten oradaymış gibi hisseden kullanıcı, aynı zamanda yürüme ve baş çevirme gibi fiziksel eylemlerine bağlı olarak mekan içinde hareket edebilir. Hatta metaverse gibi daha gelişmiş sanal gerçeklik ortamlarında kullanıcının çevresiyle etkileşime geçmesi ve eline taktığı ekipmanlarla mekandaki nesneleri hareket ettirmesi de mümkündür.

    Gelecekte sanal ve artırılmış gerçeklik teknikleri ile ev satın alma deneyiminin çok daha gerçekçi ve erişilebilir hale gelmesi hedefleniyor. Çevrimiçi mülk arama deneyimini de kolaylaştıran sanal turlar, özellikle veri analizine dayalı gayrimenkul programları ile birlikte kullanıldığında başarı yüzdesini artırıyor. Bu nedenle dünya genelinden pek çok emlak uzmanı dijital danışmanlık araçlarından faydalanarak emlak sektörünün değişimine öncülük ediyor.

    Bölge analizlerinden, müşteri-ilan eşleştirmelerine kadar sayısız aracı ile öne çıkan Fizbot da iş verimini artırmak ve müşteri yönetimini kolaylaştırmak için yaygın olarak kullanılıyor. Siz de bölge uzmanlığı eden ve emlak sektöründeki trendleri yakından takip eden bir dijital gayrimenkul danışmanı olmak isterseniz, Fizbot yazılımı hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir