Evler Yer Göstermeye Nasıl Hazırlanır?

Mülk satmak veya kiraya vermek gayrimenkul danışmanları ve acenteler için zorlu bir deneyim olabilir. Günümüzde teknolojinin sağladığı avantajlar sayesinde listeleme araçları aracılığıyla mülkler daha kısa sürede müşteri buluyor olabilir, ancak bu araçları en kullanışlı hale getirmeden önce etkili yer gösterme taktiklerinin de öğrenilmesi gerekir. Çünkü her mülkün kendi avantajları ve nitelikleri vardır.

İşte ev gösterme deneyimini geliştirerek daha fazla satış yapmanızı sağlayan bazı ipuçları!

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Market Araştırması Yapın

    Ev göstermek pek çok müşterinin heyecanla beklediği bir olaydır ve sadece mekanı yerinde görmekten ibaret değildir. Çoğu mülk kendi kendini sattıramadığından danışmanlara ev gösterimlerinde büyük görev düşer. Bu görevlerden en önemlisi, mülkün bulunduğu bölgeye ve gayrimenkul geçmişine dair müşterinin sorabileceği sorulara önceden hazırlanmaktır. Bölgeyi tanıyarak, pazar genişliğini takip ederek ve çevre imkanlar hakkında bilgi edinerek ev gösterimine hazırlanmak en etkili satış taktiklerindendir. Ayrıca müşteri için bölgedeki benzer nitelikteki mülkleri inceleyebilir ve gerekirse portföyünüzdeki diğer ilanlardan karşılaştırmalar yapabilirsiniz. Bu sayede sunumlarınızda daha ikna edici ve etkileyici bir tavır takınmış olursunuz. 

    1. Gidiş Rotasını Öğrenin

    Günümüzde pek çok mülk ilk önce online platformlar üzerinden satışa veya kiralığa çıkarıldığından, fiziki konum kimi zaman tam olarak algılanamayabiliyor. Ancak ev görmek isteyen bir müşteriyi mülke götürürken kaybolmak veya yanlış yoldan gitmek hiçbir danışmanın yapmaması gereken hatalardandır. Bu nedenle gösterimden önce mutlaka ulaşım rotalarını denemeli ve farklı yolları öğrenerek müşteriye gerekli bilgileri sunmalısınız. Bu sayede potansiyel alıcının gidiş-geliş süresini daha iyi algılamasına yardımcı olur ve nihai karar aşamasını kolaylaştırırsınız.

    1. Temizliğe ve Düzene Özen Gösterin

    Çoğu mülk gösteriminde ilk izlenim oldukça önemlidir, bu nedenle alanın mutlaka önceden düzenlenmesi ve temizlenmesi gerekir. Buna apartman giriş kapısı, varsa bahçesi ve diğer dış mekanları da dahildir. Örneğin; pis ve düzensiz bir apartman girişinden ulaşılan daire ilk izlenim olarak beklenen etkiyi bırakmaz, karşı tarafın mülkü tercih etmemesine neden olabilir. Dolayısıyla gösterimden önce mutlaka son kontrolleri yapmalı ve evi çekici, temiz bir hale getirmelisiniz.

    1. En Doğru Gösterim Saatini Kararlaştırın

    Her mülkün kendine has bir niteliği vardır. Kimi gün batımında ışık alırken, kimi gündüz güneşi görür, kiminin ise yer döşemesi veya yerleşim planı etkileyicidir. Bu nedenle gösterimden önce mutlaka mülkün özelliklerini öne çıkaran bir zaman dilimi tercih etmeniz, ışıktan maksimum fayda sağlamanız gerekir. Bu sayede potansiyel müşterinin kendisini o mülkte yaşarken hayal etmesini sağlayabilirsiniz.

    1. Sözleşmeyi Önceden Hazırlayın

    Karşı tarafı etkileme ihtimaline karşı, gösterimden önce her zaman bütün hazırlıkları tamamlamanız gerekir. Buna, sözleşme hazırlığı da dahildir. Etkileyici bir sunum gerçekleştirdikten sonra müşterinin kaçma riskini ortadan kaldırmak için bütün şartları onun lehine olacak şekilde düzenlemeniz önemlidir. Süreci karşı taraf için kolaylaştırmak ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını sağlamak, ev gösteriminin en iyi şekilde sonuçlanmasında oldukça etkilidir.

    Ev satın almak veya kiralamak sadece finansal değil, aynı zamanda duygusal bir karardır. Bu nedenle ev göstermeden önce ne kadar iyi hazırlanırsanız, başarı oranını da o kadar artırırsınız. Günümüzde pek çok emlak profesyoneli ev gösterimine hazırlık aşamasında çevre verilerini inceleyen, potansiyel ilanları gösteren ve benzer mülklere ait fiyat karşılaştırmaları yapan Fizbot dijital danışmanından destek almayı tercih ediyor.

    Siz de ev gösterme taktiklerini market verileri ile destekleyerek, anlık müşteri sorularına en doğru yanıtları vermek isterseniz, Fizbot’un zengin dünyasına buraya tıklayarak adım atabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir