Airbnb ile Kiralama Sistemi Nedir?

2007 yılında Amerikalı iki genç tarafından başlatılan Airbnb, şimdilerde en popüler konut kiralama platformlarından biri. Çeşitli gayrimenkul toplulukları tarafından da sıklıkla kullanılan bu lider platform, kullanılmayan alanları potansiyel gelir kaynaklarına dönüştürme konusunda oldukça başarılı. Şeffaflık, kullanıcı memnuniyeti ve kullanım kolaylığı gibi özellikleri ile öne çıkan Airbnb, şimdilerde kısa vadeden uzun vadeye farklı konaklama seçenekleri sunarak hızlı yükselişine devam ediyor ve bu nedenle gayrimenkul sektöründeki en etkili araçlardan birine dönüşüyor.

Airbnb Nedir, Nasıl Çalışır?

Airbnb temel olarak ev sahiplerinin, mülkün tamamını veya belirli bir kısmını konaklama ihtiyacı duyan kişilere kiralayarak gelir elde etmesini sağlayan bir sistem. Kısa veya uzun vadeli konaklamaya ihtiyaç duyanlar bu sistem sayesinde en uygun fiyatlı konutları bulabiliyor. Özellikle evin birkaç odasının kiralandığı paylaşımlı konut yapıları, giderlerin ortak paylaşılmasına imkan tanıdığından öğrenciler veya sezonluk konaklama gereksinimi olanlar tarafından tercih ediliyor. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Mülk sahibi için de avantajları olan Airbnb sayesinde, fazla alanlar ek gelire dönüştürülebiliyor ve şeffaf politika sayesinde ilgili ödemeler kesin olarak alınıyor. Kullanıcı zararlarını karşılamaya yönelik oluşturulan Airbnb mekanizması ile tarafların mağduriyeti engelleniyor ve yüksek ürün çeşitliliği farklı ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanmasını sağlıyor. 

    Airbnb ve Danışmanlara Sağladığı Faydalar

    Uzun, orta veya kısa vadeli konaklama ihtiyacı duyanlar için en iyi hizmetlerden birini veren Airbnb bugünlerde gayrimenkul danışmanlarının da radarına girmiş durumda. Çeşitli tatil yerlerindeki pansiyonculuk sistemini alıp daha gelişmiş bir hale dönüştüren Airbnb, piyasa analizi için kullanılan gayrimenkul programları arasında. Siteye kayıt olup ilan vermenin ücretsiz ve kolay olması, Airbnb’nin özellikle kiralama hizmetlerinde yoğun olarak tercih edilmesini sağlıyor. Ayrıca gelişmiş filtreleme seçenekleri sayesinde her kullanıcı kendi ihtiyacına yanıt veren mülkleri bulabiliyor ve paylaşımlı ya da tekil konutlar arasında bir seçim yapabiliyor. 

    Mülk sahipleri için mevcut konuttan en yüksek getiriyi kazanma avantajı sunan Airbnb, günümüzde pek çok danışman tarafından gayrimenkul yazılımı ile desteklenerek kullanılıyor. Bu da hizmet kalitesini artırarak ilgili mülkün en hızlı sürede ihtiyaç sahibine ulaşmasını kolaylaştırıyor. Airbnb, kiralık evlerini yatırıma dönüştürmek ve düzenli gelir akışı sağlamak isteyen mülk sahiplerinin, emlak danışmanları ile anlaşmasını hızlandıran bir emlak CRM platformu olarak da öne çıkıyor ve şu avantajları sağlıyor:

    • Airbnb özellikle kısa süreli kiralama pazarı olarak kullanıldığından düzenli getiri sağlama konusunda emlak danışmanı ile birlikte çalışmayı gerekli kılıyor. Platform verileri ve gayrimenkul danışmanı yazılımı analizleri birleştirildiğinde, mevcut mülkten maksimum şekilde faydalanmak mümkün oluyor.
    • Airbnb ile mülk sahibi satılığa çıkarmak istemediği konutuna belirli bir aralıkta kiracı bulabiliyor ancak çoğu konut sahibi platformu kullanmaktan çekiniyor. Bu da danışmanların evlerini pasif olarak bekleten mülk sahiplerine ulaşarak etkili bir gelir elde etme yöntemi sunmasını sağlıyor ve portföy genişletmeye yarıyor.
    • Teknolojiyle iç içe olan Airbnb, çeşitli emlakçılık programları ile birlikte kullanıldığında verimliliği artırıyor ve gayrimenkul pazarını her açıdan takip etmeye yarıyor. Dolayısıyla danışmanlar müşterileri için çok yönlü bir hizmet sunarak farklı ürünler arasında seçim yapma imkanı tanıyor.

    Müşterilerinizi emlak sahasındaki farklı ürünler hakkında bilgilendirirken dijital gayrimenkul danışmanı Fizbot araçlarında faydalanabilirsiniz. Çevrenizdeki mevcut ilanları, potansiyel bölgeleri ve yeni emlak gelişmelerini tek bir arayüzden takip etmenize yardımcı olan Fizbot yazılımını, popüler konaklama platformlarından olan Airbnb ile birlikte kullanarak etki alanınızı genişletebilirsiniz.

    Siz de yenilikçi ve gelişime açık bir danışman olan Fizbot ile tanışmak için buraya tıklayarak bize ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir