Yeni Başlayan Emlakçılar İçin Müşteri Edinme Yolları

Emlak danışmanı olmaya karar vermek, gayet ödüllendirici bir kariyer dönüşümü olabilir fakat özellikle sektöre ilk giriş aşamasında stabil bir müşteri kitlesine erişmek, işin en zorlu kısmıdır. Gayrimenkul sektörünün can damarı olan müşteri adaylarının oluşturulması ve potansiyel alıcı veya satıcı portföyüne eklenmesi için birden fazla tekniğe başvurmanız gerekir. Süreç biraz can sıkıcı olsa da doğru adımların uygulanmasıyla birlikte, hızla başarılı gelişen bir iş kurmanız mümkün olur.

Emlak Sektöründe Müşteri Kazanma Teknikleri

Emlak pazarının temeli müşteri taleplerine dayanır, dolayısıyla para kazanmak isteyen her danışmanın öncelikle doğru hedef kitleye ulaşması gerekir. Neyse ki, işe en başından başlıyor olsanız bile, gelişen bir müşteri tabanına biraz çabayla ulaşabilirsiniz. Müşteri listenizi oluştururken değerlendirebileceğiniz yöntemlerden bazılarını şu şekilde listeleyebiliriz:

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Talep Yönetimi

    Rekabetin günümüze göre bir hayli düşük olduğu eski dönemlerde, klasik bir emlak ofisi, potansiyel müşterinin gelip kapısını çalmasını beklerdi. Bugün ise sektörde bunun aksine, emlak profesyonellerinin doğrudan müşteri bulma yarışına girdiği, proaktif bir sistem mevcut. Bu dinamik sistem içinde hiçbir şey yapmadan alıcı veya satıcı taleplerinin size ulaşmasını beklemek ise neredeyse imkansız. Dolayısıyla özellikle kariyerinin başında bir emlak danışmanı olarak, bu tür yenilikçi fırsat yönetim uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığı çalışan bu gayrimenkul programları, piyasadaki alıcı ve satıcı taleplerine ulaşarak teklif vermenizi kolaylaştırır ve kendinize ait bir müşteri tabanı kurmanıza yardımcı olur. Ayrıca pek çok fırsat yönetim sistemi, emlak CRM yazılımı ile birlikte gelir ve doğrudan müşteri memnuniyet analizlerini incelemenize imkan tanır.

    1. Uzmanlık Alanı Seçme

    Genellikle göz ardı ediliyor olsa da emlak sektöründe kendinize uzmanlaşabileceğiniz niş alanlar belirlemek, yeni müşteri adayları bulmanıza yardımcı olur. Bunun için özellikle kendi bölgenizdeki eksikliklere yönelebilir ve mevcut sisteme geliştirme getirmeyi hedefleyebilirsiniz. Örneğin; belirli bir bölgeye yoğunlaşarak pazardaki boşluğu doldurabilir, bunun için de yine bölge analizleri sunan bir gayrimenkul yazılımı kullanabilirsiniz. Bölgedeki tatil mülkleri, yeni yatırım olanakları ve tarım arazileri gibi konularda araştırma yaparak ilgili müşteri grubu için yeni fırsatlar sunabilirsiniz.

    1. Referans İsteme

    Günümüzde emlak sektörü genellikle dijital araçlarla yönetiliyor olsa da aslında, müşteri talebinin büyük bir kısmı eski referans dönüşlerinden karşılanıyor. Bu nedenle dünya çapında pek çok emlak ofisi özel olarak referans potansiyeline yoğunlaşmış ve iş planını buna göre revize etmiş durumda. Haliyle siz de yeni bir profesyonel olsanız bile, bu etkili müşteri bulma adımına rahatlıkla başvurabilirsiniz. Eskiden ilişki kurduğunuz ve size güvenen bir çevre üzerinden yeni müşteriler kazanabilir, dahası yeni müşteriler aracılığıyla çok daha geniş bir potansiyele erişebilirsiniz. Bunun için eski ofisiniz veya birlikte iş yaptığınız kişilere ulaşarak size referans olmasını isteyebilir, biten satışlardan sonra müşterileri ara sıra kontrol edebilir ve kendinizi hatırlatabilirsiniz. Ayrıca size referans getiren eski müşterilerinize, bazı hizmet teşvikleri veya indirim avantajları sunmak da işletmeniz adına son derece faydalı olabilir.

    1. Profesyonel Emlak Ağı

    Referans sistemi sadece eski müşterilere özel bir durum değildir ve sektör profesyonelleri arasında da işler. Bu nedenle meslektaşlarınızın oluşturduğu gruplara katılmak ve onlarla aynı yazılımları kullanmak, yeni insanlarla tanışmak açısından oldukça faydalıdır. Bu sisteme bir şekilde dahil olarak pek çok komisyoncuyla, ekspertizle veya danışmanla ortak işler yürütebilir ve onlar üzerinden yeni bir müşteri ağına ulaşabilirsiniz.

    İşin başındaki bir emlak profesyoneli olarak; Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı ile sunulan avantajlardan faydalanmanız ve müşteri portföyünü garanti altına almanız mümkün. Bölge analizinden yatırım potansiyellerine, fırsat yönetiminden talep yakalamaya kadar sizi sektörde öne çıkaracak pek çok özellik hakkında buradan bilgi alabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir