Uzmanlık Bölgesi Takibi Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul sektöründe başarılı olmak için uzmanlaşmak şarttır. Bölge uzmanlığı hem daha kaliteli bir hizmet vermenize, hem de yüksek müşteri memnuniyeti oluşturmanıza yardımcı olur. Bu sayede kendi bölgenizde aranan bir isim haline gelir ve referansları kuvvetli bir danışman olursunuz. Peki alanında uzman bir gayrimenkul danışmanı olmak için bölgedeki taşınmazların takibi ve pazarlaması nasıl yapılmalıdır?

Bölge Gayrimenkulleri Pazarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gayrimenkul, rekabetin hiç bitmediği ve sürekli ihtiyaç duyulan bir sektördür. Bu nedenle sektörel ihtiyaçları karşılamak isteyen danışmanların, çağa uygun gelişmelere adapte olarak kendilerini yenilemeleri gerekir. Özellikle bölge uzmanlığı kazanmak isteyen danışmanların dijital gayrimenkul danışmanı araçlarından faydalanarak çevredeki ilanları ve ihtiyaçları listeleyebilmesi gerekir. Ayrıca bu sırada bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek, müşteri kriterlerini gözetmek ve teknik detaylar hakkında yetkinlik kazanmak da önemlidir. Çok yönlü araçlara sahip olan emlak sahasındaki ihtiyaçlara yanıt vermek isteyen danışmanların, belirli stratejileri kullanarak uzmanlık kazanması çok daha kolay hale gelir.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Fiyat Aralığı

    Bir gayrimenkul danışmanın bölge uzmanı olarak tanımlanmasındaki en büyük etmen, gayrimenkuller için en ideal fiyat aralıklarını sunabilmesidir. Hem mülk sahibi, hem de karşı taraf için en uygun hizmetin verilmesi ancak doğru fiyatlama ile mümkün olur. Özellikle taşınmazını satmak veya kiralamak isteyen kişiler için en doğru fiyat aralığının tespit edilmesi, sadece bölge uzmanlarının yapabileceği bir iştir. Bölgedeki ortalama fiyatları takip etmek, taşınmazın özelliklerini ve niteliklerini gözetmek, manzara gibi ek detayları önemsemek her mülkün en ideal fiyattan portföye eklenmesindeki ana kriterlerdendir. 

    Ayrıca bina yaşı, mülkün bulunduğu kat ve çevredeki diğer yapılar da burada belirleyicidir. Fiyat takibi yapabilmek için bölgedeki değişkenleri sizin yerinize takip eden bir gayrimenkul yazılımı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem üzerinizdeki ekstra iş yükünü hafifletmiş, hem de fiyatlama konusunda hız kazanmış olursunuz. 

    Gayrimenkul Potansiyeli

    Bölgede uzmanlaşmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da çevredeki gayrimenkul yapısı ve geleceğe yönelik gelişme potansiyelidir. Bölgenizdeki mevcut konut yapısı halihazır portföy yapısını da şekillendirmenize yardımcı olur. Özellikle yeni yatırımlara ve gelişmeye açık olan alanlar en değerli bölgelerdir. Çevrede metro, alışveriş merkezi, iş merkezi gibi inşaatların planlanıyor olması da yakından takip etmeniz gereken konulardandır.

    Yeni müşteriler kazanmanıza yardımcı olan bu tür veriler hakkında bilgi edinmeniz, portföy potansiyelini olumlu yönde etkiler. Kullanılan gayrimenkul programları ile birlikte çevredeki yeni gelişmeleri izlemek, müşterileriniz için daha detaylı bilgi sunmanız anlamına gelir. Bu da emlak CRM platformları aracılığıyla sürdürdüğünüz müşteri yönetimini bir hayli kolaylaştırır ve potansiyel alıcıların akıllarındaki bütün soruları çözümlemenizi sağlar.

    Bölge Sakinleri

    Gayrimenkul piyasasındaki alıcılar ve satıcılar, herhangi bir mülk değişiminden önce bölgedeki yaşam standartlarının kendi kriterlerine uygunluğunu kontrol eder. Taşınmaz içinde yaşanacak en temel alan olsa bile, muhit ve muhitteki iskan yapısı da karar alma aşamasında oldukça etkilidir. Bu nedenle müşteri arzularını en iyi şekilde karşılayan gayrimenkulleri bulurken mülkün yaşı, konumu, oda sayısı gibi kriterlere ek olarak; bölgedeki sosyo-ekonomik ve kültürel yapıya da aşina olmalısınız. Nitekim, müşteri ihtiyaçlarını daha kolay belirlemeniz ve en ideal gayrimenkulleri en kısa sürede bulmanız mümkün olur.

    Gayrimenkul sahasında uzmanlaşmak isteyen danışmanların, bölge potansiyelini ve ihtiyaçlarını iyi belirlemesi önemlidir. Müşteri yönetimini kolaylaştırırken ilan takibi konusunda hız kazanmanızı sağlayan Fizbot, bölgenizdeki bütün gelişmeleri gecikmeden öğrenmenizi sağlar.

    8 milyondan fazla fiyat değişim bilgisi ve 3 yıla kadar geçmiş kayıt erişimi ile bölgenizde uzmanlaşmanıza destek olan Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı için buradan bize ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir