Satıcıyı İkna Etmek için Kullanılabilecek Veri Türleri

Bir emlak danışmanı olarak sektördeki başarınızın her zaman müşterileri elde tutma başarınızla eşdeğerdir. Alıcılarla çalışırken referans faktörü en büyük etkenlerden biriyken, satıcılar biraz daha kapsamlı yaklaşmanız gereken müşterilerdir. Çünkü satış hizmeti talep eden çoğu kişi aynı zamanda kısa süre içinde alım için de markette olacaktır. Peki kazancın çok daha büyük olduğu satıcı piyasasında müşterilerin sunduğunuz hizmetleri almak istemesi için ne yapmalısınız? 

Potansiyel Satıcıları İkna Etme Teknikleri

Gayrimenkul piyasasındaki başarınız temelde müşterilerle kurduğunuz iletişime bağlıdır. İnsan ilişkilerinde ne kadar iyi ve ikna tekniklerinde ne kadar başarılıysanız, piyasadaki büyüme şansınız da o kadar fazla olur. Etkili bir aracı olarak öğrenmeye hevesli olmak ve cana yakın, profesyonel bir hizmet sunmak gerekir. Ancak gayrimenkul sektöründe kontrolü elinize alabilmeniz için kişisel özelliklerinizi geliştirmenin yanı sıra çeşitli teknik veriler sunan gayrimenkul programları konusunda da bilgi edinmelisiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Birkaç teknik veriden faydalanarak satıcı portföyünüzü genişletebilir, dahası bu satıcıları geleceğe dönük alıcı kitlesine dönüştürebilirsiniz.

    1. Konut Değerleme

    Emlak pazarındaki çoğu satıcı için fiyatlama öncelikli kriterdir. Emlak piyasasındaki fiyatlar sayısız parametreye göre değiştiğinden mülk sahipleri satış için gerçekçi bir bedel belirleyemeyebilir. Çoğunlukla bölgedeki benzer ilanların fiyatlarını göz önünde bulunduran satıcılar, aslında mülk için ederinden az veya fazla bir bedel biçmiş olabilir. Bu durumda müşteriye yol göstermek gayrimenkul danışmanına düşer.

    Konut değerleme; m2 başına düşen fiyat, inşaat için harcanan malzeme ve mülkün net gelir durumu gibi teknik hesaplama yöntemlerinin yapılmasıyla birlikte, emsal analizi gibi çevresel verilerin incelenmesini de gerektirir. Bu durumda pek çok farklı hesaplama tekniğinden ve bölge verisinden faydalanarak müşteri için en gerçekçi fiyatları sunmanız önemlidir. 

    1. Bölge İlan Karşılaştırmaları

    Potansiyel satıcı mülklerine biçtiğiniz fiyatı doğrulamak için çevredeki güncel ilanları ve geçmiş dönemde tamamlanan teklifleri inceleyebilirsiniz. Bu aşamada hızlı ve doğrulanabilir veriler sunan bir gayrimenkul yazılımı kullanmanız, müşterinin hizmetlerinizden etkilenmesi adına büyük önem taşır. İlan karşılaştırmaları yaparken ise bölgedeki benzer özelliklere sahip mülklerin hangi fiyat aralığından satışa çıktığını, daha yüksek ve düşük aralıktaki ilanların ne durumda olduğunu göstermeniz satıcı üzerinde etkileyici bir izlenim bırakmanızı sağlar. 

    1. İlan Geri Dönüş Süresi

    Mülk sahipleri için danışmanlık hizmeti almak her zaman tercih edilmeyen bir durum olabilir ve bunun arkasında satıcıların emlak ilan sitelerini kontrol ederek kendi ilanlarını paylaşmak istemesi gibi bir neden yatıyor olabilir. Bu durumda sunduğunuz hizmetlerin kalitesini vurgulamak için geri dönüş sürelerinden bahsetmeniz gerekir. Örneğin; çevrenizdeki sahibinden satılığa çıkan ilanlardaki fiyatlama yanlışına değinebilir ve satıcıların zararına satış yapma riskine dair veriler sunabilirsiniz. Doğru fiyatlama ve pazarlama ile satışa çıkan ilanların ise, ne kadar sürede alıcı bulduğunu belirtebilirsiniz. Bu aşamada geçmiş döneme ait benzer ilanların satış sürelerini karşılaştırabilir, güncel olan fakat uzun süredir satılamayan ilanların eksikliklerini irdeleyebilirsiniz. Ayrıca yayından kaldırılan ilanlar ve başarıyla tamamlanan işlemler gibi satıcının ilgisini çekecek ek veriler de sunabilirsiniz.

    Sunduğunuz verilerin kesinliği ve kalitesi ne kadar yüksekse, satıcıyı potansiyel müşteriye dönüştürmeniz de o kadar kolay olur. Kısa sürede ihtiyaçları karşılayan ve müşteri taleplerini doğrulayan veriler sunmak için Fizbot’un gelişmiş araçlarından faydalanabilirsiniz. 3 milyona yakın zengin veritabanına erişerek yenilikçi pazarlama stratejileri sunan Fizbot, aynı zamanda etkili bir emlak CRM platformu olarak çalışır ve müşteri portföyünüzü genişletmenize yardımcı olur.

    Siz de yeni nesil dijital gayrimenkul danışmanı Fizbot’u kullanarak portföy derinliği elde etmek isterseniz, bize buradan ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir