Satıcı ile Çalışmak için Önemli Taktikler

Emlak piyasasındaki satıcılarla çalışmak sadece mülkü istenen fiyattan ve en ideal şekilde satışa çıkarmak anlamına gelmez. Aynı zamanda alıcıların ilgisini çeken pazarlama taktikleri oluşturmayı, satışı en kısa sürede tamamlamayı ve anlaşma sonrasında resmi belge takibi yapma gibi pek çok alanda uzmanlık gerektirir. Ancak sektördeki satıcılar olası gelecek dönem alıcıları olduğu için gayrimenkul danışmanlarının itinayla yaklaşması gereken müşteri grubuna girerler. Peki başarının ve yüksek kazancın anahtarı olan satıcılarla çalışan profesyonellerin hangi konutlarda kendini geliştirmesi gerekir?

  1. Fiyatlama Becerileri

Özellikle satıcılarla çalışmak isteyen danışmanların odaklanması gereken ilk konu mülk değerleme becerileridir. Bir mülk sahibi danışmana başvurduğunda yerinde ve ideal bir değerleme ister, dolayısıyla gerçekçi olmayan aşırı yüksek veya düşük fiyatlar sunmak müşterinin rakip emlakçılara gitmesine neden olur. Ayrıca sektördeki adınızın lekelenmesine ve başarısızlıkla anılmanıza kadar varan ciddi sorunlar doğurabilir. Bu nedenle mülk sahipleriyle çalışan danışmanların gerek gayrimenkul programları kullanarak gerek kendi hesaplama sistemlerini geliştirerek konut değerleme konusunda uzmanlaşması son derece mühimdir.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Pazarlama Taktikleri

    Satıcıyla çalışmak portföydeki ilanı potansiyel alıcılara ulaştırmak anlamına gelir ve bunun için etkili bir pazarlama taktiği gerekir. İlan paylaşım siteleri alıcıların öncelikli konut araştırma kanalları olduğundan bu platformlar üzerindeki doğru paylaşım taktiklerini öğrenmek önemlidir. Zaman alan ve deneyimle gelişen pazarlama taktiklerinin çağın standartlarına uygun olması alıcıların dikkatini çeken özelliklerdendir. Örneğin; ilan fotoğraflarının kalitesi, paylaşılan bilgilerin doğruluğu gibi kriterler paylaşım sitelerinde öne çıkmanızı sağlar. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden reklam vermek ve düzenli olarak paylaşımda bulunmak da daha fazla kişiye ulaşarak bu ilanları tanıtmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla etkili bir pazarlama stratejisi için birbirinden farklı araçları kullanmanız gerekir.

    1. Web Site Tasarımı

    Bugün başarılı olmak isteyen bütün işletmelerin i̇nternet üzerindeki varlığını sürdürmesi gerekiyor. Bu nedenle gayrimenkul danışmanlığı hizmetlerinin de aktif bir sitede sunulması başarı için oldukça önemli. Özellikle satıcılara odaklanan danışmanlar portföydeki ilanların reklamını yapmak için arayüzü basit ve kullanımı kolay bir i̇nternet sitesinden faydalanabilir. Sitenin içeriğinin kapsayıcı bilgi vermesiyle birlikte, tasarımının da etkileyici olması gerekir. Sosyal medya platformları, i̇nternet sitesi ve Youtube kanalı gibi farklı hesaplardan bu kanallara yönlendirme yapmak da portföy zenginliği açısından faydalıdır. Dolayısıyla işletmenize ait hesapların tümünde diğerini tanıtabilir ve farklı kanalları kullanan alıcıların ilgisini çekerek satışları hızlandırabilirsiniz.

    1. Geri Bildirim 

    Yetenekli bir satış uzmanı, mülk sahibinin potansiyel alıcı bildirimleri ve market gereksinimleri hakkında güncel bilgileri almasına yardımcı alır. Böylece hem satıcıyı mağdur etmeyen bir fiyat sunulabilir hem de şartların getirdiği durumlar en iyi şekilde karşılandığından satış süreci kısa sürede tamamlanabilir. Örneğin; ilan sitelerinde uzun süredir var olan fakat  satılmayan ilan listelemelerini başarılı olanlarla kıyaslayabilir ve bu karşılaştırmayı mülk sahibine sunarak ortak bir çalışma planı geliştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan geri bildirimleri bölgenizdeki ilanları analiz eden bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanarak çok daha hızlı şekilde yönlendirebilirsiniz.

    Bütün bunların yanı sıra; dürüstlük, güçlü iletişim becerileri ve profesyonellik gibi yetiler de satıcılarla çalışmanın altın kurallarındandır. Çoğu satıcı hizmet talep ederken danışmanların kanıtlanabilir ve etkili bir geçmişe sahip olmasına önem verir. Gelişmiş pazar analizleri yaparak geçmiş döneme ait tamamlanan iş detaylarını gösteren Fizbot, müşteri memnuniyetini artıran bir gayrimenkul yazılımı olarak kullanılabilir.

    Satıcılarla çalışırken kişisel iletişim ve ikna becerilerinizi geliştirmekle birlikte; sizin için 7/24 ilan takibi yaparak sektörel analizler paylaşan Fizbot emlak CRM yazılımını kullanmayı da deneyebilirsiniz. Omuzlarınızdaki iş yükünü hafifleterek gelişmiş pazarlama taktiklerine odaklanmanızı sağlayan Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı hakkında daha fazlasını öğrenmek isterseniz bize buradan ulaşabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir