Resesyon Döneminde Ev Satarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknik olarak henüz resesyon döneminde olmasak da, bunun ihtimali bile çoğu sektörü risk altına itmiş durumda. Ekonomik kriz ve olası resesyon karşısında pek çok değişkenin ortaya çıktığı gayrimenkul piyasası da ne yazık ki bunlardan biri. Artan faiz oranları, kira giderleri ve ev fiyatları derken gayrimenkul ticaretinin son yıllarda pek hızlı olduğu söylenemez. Ancak bu kasvetli görünümde dahi, bazı durgunluk dostu ayarlamaların yapılması ile emlakçıların zirveye çıkması mümkün!

  1. Doğru Fiyatlandırma

Durgunluk sırasında evlerin şişirilmiş fiyatlardan piyasaya sunulması, satış yapılamamasının arkasındaki en önemli nedenlerdendir. Zaten piyasanın düşük, alıcıların ise mesafeli olduğu durgunluk döneminde portföy fiyatlandırmanızı yeniden gözden geçirmeniz, mülk sahiplerini konu hakkında bilgilendirmeniz ve emlak değerleme konusunda uzmanlık edinmeniz gerekir. Gayrimenkul, değişkenlerin fazla olduğu bir piyasa olduğundan sektör fiyatlarının da ekonomik gelişmelere ve arz-talep dengesine göre yeniden güncellenmesi gerekir. Bu aşamada bölgenizdeki benzer ilanları karşılaştırmak ve ortalama fiyatları incelemek için gelişmiş gayrimenkul programları kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Alıcı İhtiyaçlarını Gözetme

    Durgunluk olsun olmasın, başarılı bir emlak danışmanı olmanın birincil şartı müşteri ihtiyaçlarını gözetmektir çünkü her alıcının beklentisi, beğenisi ve gereksinimi bir diğerinden farklıdır. Bu durumda bir yandan elinizdeki ilanları satmayı düşünürken, bir yandan da karşı tarafın gerçekten hangi mülkte daha iyi hissedeceğini göz önünde bulundurmanız gerekir. Müşteriler ihtiyaçlarının gözetildiği ve önemsendiği durumda, alım yapmaya daha yatkındır. Bu nedenle taşınmaya hazır müşterilerinize onların isteklerine uygun mekanlar sunmalı, sunum yaparken ise samimi ve etkileyici bir tavır sergilemelisiniz. Unutmayın, resesyon döneminde bile popüler mahallelerdeki bakımlı konutların satışı devam eder!

    1. Yeni Market Stratejileri Geliştirme

    Gayrimenkul piyasası değiştiğinde, tipik olarak bu değişikliğe adapte olan ve yeni market stratejileri geliştiren kişiler ayakta kalır. Bu nedenle sektör gelişmelerinin yanı sıra, ekonomi haberlerini ve global yenilikleri takip etmeniz, iş başarısı adına büyük önem taşır. Konut talebinin azaldığı ve fiyatların düşüş eğiliminde olduğu bir piyasada satışlara devam etmek için öncelikle yeniliklere açık hale gelmeniz gerekir. Örneğin; kendi bölgenizde ticaret sakinse ve alım-satım ihtiyacı düşükse, resesyon sizin için dışarıya açılmak ve yeni insanlarla tanışmak anlamına gelebilir. Erişim alanınızı genişletirken farklı iş modellerini hayata geçirmeye de hazır olmalı ve gerektiğinde kullandığınız emlak CRM programlarını yenilemelisiniz.

    1. Dijital Kaynaklara Yönelme

    Düşük hızda ilerleyen emlak piyasasında maksimum karı elde etmek ve iş yapmaya devam etmek için dijital kaynakları en iyi şekilde kullanmanız fazlasıyla önemli. Eğer kendinizi henüz teknolojik gelişmelere adapte etmediyseniz, piyasanın yavaş gittiği şu dönemler sizin için yeni bir gayrimenkul danışmanı yazılımı edinmek için iyi bir fırsat olabilir. Çünkü bu yazılımlar işleri hızlandırarak esas enerjinizi daha etkili stratejiler yürütmeye ayırmanıza yardımcı olur ve piyasadaki gelişmelerden anında haberdar olmanızı sağlar. Bu anlamda işinizi çağa uygun hale getirmek ve sağlıklı şekilde büyütmek için gayrimenkul yazılımı kullanmaya ihtiyacınız vardır.

    Günümüz emlak sahasında potansiyel müşterileri, bölgesel gelişmeleri ve sektörel yenilikleri takip etmek için en çok kullanılan yazılımlardan biri Fizbot. Geniş çalışma alanı ile dünya genelinden sayısız emlak profesyoneline yardımcı olan Fizbot, size vakit kaybettiren işlemleri çok daha verimli ve hızlı hale getirmenizi sağlayabilir.

    Sonuç olarak; durgunluk sırasında pek çok satıcının yaptığı hatalardan biri gerçek beklentilere sahip olmamaktır. Sürekli hareket halinde olan konut piyasasında alım-satım trendlerini, fiyat değişimlerini, müşteri davranışlarını ve çok daha fazlasını tek bir arayüz üzerinden incelemek isterseniz; Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı hakkında buradan bilgi alabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir