Portföyünüzün Satılamama Nedenleri Nelerdir?

Emlak sektöründeki pek çok gelişme konut fiyatlarını ve danışmanlar için portföy fırsatlarını yakından etkiler. Sektördeki talebin az, alım gücünün ise düşük olması genellikle mevcut ilanların satılamamasındaki en önemli nedenlerdendir. Ancak kimi zaman düzgün fotoğraf çekmemek, yeterince açıklayıcı ilan paylaşımı yapmamak ve fiyat değerlemesini yüksek tutmak gib bireysel hatalar da portföy ilanlarının satılamamasına neden olabilir. Peki emlak danışmanları için gayrimenkul satışında en çok yapılan hatalar hangileridir ve satışları artırmak için neler yapılabilir?

Gayrimenkul Satışındaki Yaygın Hatalar

Gayrimenkul sektörü talep ne kadar az olursa olsun; satışların durmadığı ve insanların gerek yatırım, gerek kullanım amacıyla rağbet gösterdiği bir alandır. Ancak çeşitli piyasa değişkenleri ve global faktörlere bağlı olarak zaman zaman gayrimenkul satışları yavaşlayabilir. Bununla birlikte portföy ilanların satılamamasının arkasındaki nedenler genellikle bireysel hatalardan kaynaklanır.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Yanlış Fotoğraf Kullanımı

    Günümüzde gayrimenkul satışlarının pek çoğu öncelikle dijital kanallar üzerinden sağlanır, bu nedenle emlak profesyonellerinin portföy ilanlarını en doğru şekilde paylaşması gerekir. Bir ilanın en çekici yönü kapak fotoğrafıdır; ayrıca ilandaki diğer fotoğrafların kalitesi, açısı, ışığı da alıcılar üzerinde etkili bir izlenim bırakmaya yardımcı olur. Portföy ilanlarının uzun süre satılamamasına neden olan en yaygın hatalardan biri, yanlış ve kalitesiz fotoğraf kullanımıdır. Bu nedenle danışmanların doğru ekipmanlarla çekilmiş ve gayrimenkulün özelliklerini en iyi şekilde gösteren ilan fotoğrafları kullanmaları gerekir. 

    Eksik İlan Paylaşımı

    Sık yapılan hatalardan bir diğeri de paylaşılan ilanın eksik veya güncellenmeden uzak olmasıdır. Örneğin; gayrimenkul hakkındaki detaylar ve alıcıyı bilgilendirici faktörlerin açıklama kısmında yer almaması, o ilanın satılamamasına neden olabilir. Ayrıca gayrimenkul sektöründeki fiyatlar, global gelişmelerden ve genel piyasa şartlarından etkilenir. Bu nedenle eski ilanların düzenli olarak güncellenmesi önemlidir. Bu aşamada satışları hızlandırmak ve yenilenen şartlara uyum sağlamak isteyen danışmanların, piyasadaki fiyat değişimlerini ve alıcı trendlerini yakından takip etmek için gayrimenkul programları kullanması gerekir.

    Yanlış Fiyat Değerlemesi

    Gayrimenkul için biçilen fiyatın piyasa değerinden yüksek olması, genellikle danışmanların değerleme konusundaki eksikliklerinden veya mülk sahibinin yüksek taleplerinden kaynaklanır. Özellikle mülk sahibinin daha fazla gelir elde etmek için ilanı yanlış fiyatla pazarlamaya sunmak istemesi, portföydeki bu tip gayrimenkullerin uzun süre beklemesine neden olabilir ve danışmanların genel başarı oranını düşürebilir. Bu durumda piyasa şartlarını takip ederek bölgesel fiyat değişim raporları hazırlayan bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanılmalıdır. Ayrıca mülk sahibi konu hakkında bilgilendirilmeli ve fiyat değerleme işi danışman tarafından yapılmalıdır. Hem alıcının hem satıcının beklentilerini karşılayan çözümler üreterek, doğru fiyatla doğru zamanda satışa sunulan ilanlar yoğun rağbet görür.

    Bütün bunların yanı sıra; ilgili gayrimenkulün kredi kullanımına uygun olup olmaması, yanlış zamanda satışa çıkarılması ve piyasa analizinden bağımsız paylaşılması gibi faktörler de satışları olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle gayrimenkul danışmanlarının portföy yönetimini kolaylaştıran emlak CRM uygulamaları kullanması ve pazar ihtiyaçlarını zamanında karşılaması önemlidir. Global ve yerel emlak sektörünü 7/24 takip ederek incelemesi kolay analizler sunan Fizbot, stratejik bir gayrimenkul yazılımı olarak devreye girer ve portföy ilanların en kısa sürede alıcı bulmasına yardımcı olur. Milyonlarca veriye tek tuşla ulaşmanızı sağlayan Fizbot, aynı zamanda sunum ve pazarlama yetkinliklerini geliştirmek için de idealdir. 

    Siz de portföyde uzun süredir bekleyen gayrimenkullerin en ideal alıcılarla buluşmasını sağlayan Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı ile kazançları artırabilirsiniz. Bu etkili ve verimli yeni nesil yazılım hakkında detaylı bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir