Portföye İlan Katmak için Taktikler

Emlak sektöründe başarılı bir kariyere sahip olmanın temel adımı müşterilerdir. Potansiyel müşteri adayları oluşturmak ve bu kişileri kalıcı müşterilere dönüştürmek, kişisel becerilerinizin yanı sıra müşteri araştırma ve bulma tekniklerini doğru şekilde uygulamanıza da bağlıdır. Portföye yeni ilanlar etkilemek için emlak web sitesi oluşturmadan emlak CRM yazılımı kullanmaya veya çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya kadar varan farklı taktikler var. Gelin işinizi geliştirmeniz için yapabileceklerinize yakından bakalım.

  1. Marketinizi Tanıyın

İş tanıtımı için çoğu emlak profesyonelinin yaptığı hatalardan biri piyasadaki herkese hitap etmeye çalışmaktır. Oysa başarıya giden altın anahtar kendinizi ve hizmetlerinizi aşırı genellemeden, tam olarak hitap etmek istediğiniz kitleye ulaştırmaktır. Örneğin; pazardaki boşlukları araştırarak doğrudan o kitleye hitap etmek yeni ilanların portföyünüze eklenmesine yardımcı olabilir. Bunun için çeşitli gayrimenkul programları aracılığıyla çevrenizdeki eksiklikleri ve müşteri gereksinimlerini araştırabilir, hizmetlerinizi buna göre şekillendirebilirsiniz. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Referansları Kullanın

    Referanslar her zaman yeni müşteriler için en güvenilir kaynaklardır, bu nedenle eski müşterilerinizle iletişimde kalmanız ve ara ara onlara kendinizi hatırlatmanız size pek çok açıdan fayda sağlayabilir. Bu kişilerle iletişimi sürdürmek aynı zamanda referansların arkadaşlarının ve aile üyelerinin benzer hizmetler için size başvurmasını sağlayacaktır. Hizmetlerinizden memnun kalan kişilerden sitenizde veya sosyal medya platformlarınızda yorum yapmasını isteyebilir, referansları doğrudan sitenizin temel tanıtım araçlarından birine dönüştürebilirsiniz.

    1. Hizmetlerinizi Pazarlayın

    Verdiğiniz danışmanlık hizmetlerini stratejik ve doğru şekilde pazarlamanız, hedef kitleye daha çabuk ulaşmanıza ve portföy zenginliği elde etmenize yardımcı olur. Ancak piyasada sonsuz pazarlama ve reklam taktiği olduğundan bunlar arasından kendi hedef kitlenizin ilgisini çekecek araçları tercih etmeniz önemlidir. Örneğin; portföyünüze katmak istediğiniz kitle daha çok sosyal medya ve i̇nternet kanallarını kullanıyorsa, bu platformlar üzerinde reklam verebilirsiniz. Eğer hedef kitleniz mail veya basılı yayın gibi daha eski pazarlama sistemlerini kullanıyorsa, siz de bu kitleye ulaşmak için benzer kanallara dahil olmayı deneyebilirsiniz. 

    1. Sosyal Medyada Aktif Olun

    Sosyal medya eğer gelecekte kalıcı olmak istiyorsanız, bir emlak danışmanı olarak mutlaka dahil olmanız gereken alanlardan biri çünkü emlak arayışındaki pek çok kişi aynı zamanda aktif bir sosyal medya kullanıcısı. Bu platformlar üzerinden açacağınız ve aktif paylaşım yapacağınız bir işletme hesabı ile portföyünüzü kısa sürede büyütebilirsiniz. Sosyal medya profilinizde hem kendi verdiğiniz hizmetlerin detaylarından bahsedebilir hem de emlak sahasındaki son yenilikleri paylaşabilirsiniz. Ucu fazlasıyla açık olan paylaşım kısmında evde kendin yap projelerinden doğru konut seçiminin nasıl olması gerektiğine kadar sık aratılan sorulara yanıt vermeyi de deneyebilirsiniz. Böylece hem arama motorlarında üst sıralara çıkabilir hem de daha fazla müşterinin ilgisini çekebilirsiniz.

    1. Takipleri Otomatikleştirin

    Hedef kitleniz ve uzmanlık alanınız ne olursa olsun, çağın şartlarını yakalamak için modern bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanmalısınız. Bu tip yazılımlar size sandığınızdan çok daha fazla yardımcı olur ve omuzlarınızdaki iş yükünü hafifletir. Örneğin sadece hedef kitleyi tanımanız, bu kitleyi elde tutmanız anlamına gelmez. Bunun için bu kişilerin ilgisini çektikten sonra sorularına hızlı yanıt verebilmeli, taleplerini kısa sürede karşılamalısınız. Mesajları ve çağrıları otomatik şekilde yanıtlamadan güncel ilanları karşılaştırmaya kadar oldukça geniş çalışma alanına sahip olan bir gayrimenkul yazılımı kullanarak potansiyel müşterilerin elinizden kaçmasını engelleyebilirsiniz.

    Portföyüne yeni ilan eklemek isteyen sayısız emlak profesyonelinin kullandığı Fizbot ile siz de kullanımı kolay ve hızlı bir dünyaya geçiş yapabilirsiniz. Geçmiş ve güncel ilan karşılaştırmalarından emlak hesaplama araçlarına kadar işletmenizi başarıya taşıyacak her şeye sahip olan Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı için buraya tıklayabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir