Portföy/Yer Gösteriminde Yapılmaması Gerekenler

Yer gösterimi emlak satışlarında büyük bir rol oynar. Müşterilerin ilk izlenimlerinin oluştuğu yer gösterimlerinde iyi bir sunum yaparak portföy satışlarını hızlandırmanız mümkün. Ancak aksi durumda piyasadaki başarı oranının düşmesi de olası. Dolayısıyla yer gösterimlerindeki başarı şansınızı artırarak işlerinizi geleceğe taşımak adına, kaçınmanız gereken birkaç temel konu var.

Yanlış Zaman Seçmeyin

Ev gösterimindeki en önemli konulardan biri mekanı mümkün olan en iyi şekilde vurgulamak ve güzel tarafları ortaya çıkarmaktır. Bunun için doğal ışıktan maksimum fayda sağlamanız ve mülkü benzerlerinden ayıran çarpıcı özelliklerine uygun bir gösterim zamanı planlamanız gerekir. Dolayısıyla ev gösteriminden önce mekanı ziyaret ederek en iyi güneşlenme zamanını belirlemeniz ve varsa gün batımı gibi nitelikleri öne çıkaracak bir aralıkta yer göstermeniz oldukça önemlidir. Böylece müşterilerin etkileyici bir ilk izlenim edinmesini sağlar ve satış oranını artırırsınız.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Yanlış Bilgi Paylaşımında Bulunmayın

    Yer gösterimindeki bir diğer önemli konu, yanlış veya asılsız bilgi vermekten kaçınmaktır. Bu gibi durumlar müşteri güvenini kaybetme riski taşıdığından uzun vadede işlerinize zarar verir. Tersi ise profesyonel bir profil çizerek kar oranını artırmanıza yardımcı olur. Örneğin; yer gösterimi sırasında müşteriye bölgedeki hastane, okul ve ulaşım imkanları gibi faydalı bilgiler sunarak etkileyici sunumlar hazırlayabilirsiniz. Bunun dışındaki bölge uzmanlığı kazanmanıza yardımcı olan diğer detaylara ise, etkileyici çevre analizleri yapan bir gayrimenkul yazılımı üzerinden ulaşabilir ve müşteriler sormamış olsa bile onlarla kapsamlı bilgiler paylaşabilirsiniz.

    Mülkü Dağınık Bırakmayın

    Ev gösteriminde ilk izlenim her zaman oldukça önemlidir ve düzenli, temiz bir mekan sunmak müşterilerin gözüne girmeye yardımcı olur. Bu nedenle gösterimden önce mutlaka mülkü kontrol etmeniz ve ortamdaki dağınıklıklardan kurtulmanız gerekir. Mümkünse temizlik yaptırmalı ve ufak düzenlemelerle alanı daha çekici hale getirmelisiniz. Örneğin; bakımları yapılmış, temiz ve tertipli bir mülkü ziyaret eden alıcıların, bu ortamdan etkilenme ihtimali son derece yüksektir. Ancak özellikle içinde yaşayan birinin olduğu bakımsız daireler için aynı şey söz konusu olmaz çünkü alıcı böyle bir ortamda kendini yaşarken hayal edemeyebilir. 

    Giriş Kısmını İhmal Etmeyin

    Evin tertip ve düzenine fazla odaklanarak giriş veya bahçe kısımlarını unutmak da ev gösteriminde yapılan en yaygın yanlışlar arasındadır. Çoğu danışman ziyaret edilen mülkün apartmanla olan bağını veya varsa bahçe gibi dış alanlarını göz ardı eder. Ancak bu durum müşterilerin gözünde olumsuz bir izlenim olarak algılanır. Özellikle eğer bir apartman dairesini gösteriyorsanız, henüz ilk izlenimlerin oluşmaya başladığı apartman giriş kısmından itibaren gerekli düzenlemeleri yapmayı ihmal etmemeniz son derece önemlidir. Girişinde çöplerin bulunduğu, pis ve bakımsız görünen bir apartmanda kimse yaşamak istemeyeceğinden mülk ne kadar güzel olursa olsun alıcı için yeterli olmayabilir. Aynı şey bahçesi veya balkonu olan mülkler için de geçerlidir ve bu alanların da mutlaka yer gösterimine uygun şekilde hazırlanması gerekir.

    Kötü Özellikleri Gerekenden Fazla Vurgulamayın

    Her mülkün avantajları ve dezavantajları vardır ve alıcıları her iki konu hakkında bilgilendirmek emlak profesyonellerinin işidir. Ancak kötü özelliklere fazla odaklanarak iyileri vurgulamayı unutursanız, iş kaybı potansiyeliniz de artar. Bu nedenle karşı tarafa bilgi sunarken dikkatli olmalı, bilinmesi gereken artı ve eksilerden bahsetmeli, ancak çok büyük kusurlar olmadıkça eksiler üzerinde çok fazla durmamaya özen göstermelisiniz. Bu esnada ihtiyacınız olan faydalı bilgileri gayrimenkul programları üzerinden araştırma yaparak her zaman daha kolay şekilde bulabilirsiniz.

    Emlak profesyonellerine dijital gayrimenkul danışmanı olarak hizmet veren Fizbot, bölgenizde öne çıkmanıza yardımcı olur. Otomatik ilan eşleştirmeleri yaparak müşteri gereksinimlerini karşılayan ilanlara kısa sürede ulaşmanızı sağlar ve bölge verilerini detaylandırarak raporlar. 

    Siz de yer gösterimlerinde bir adım öne geçmek istiyorsanız müşteri yönetimini kolaylaştıran Fizbot emlak yazılımını kullanmaya buraya tıklayarak başlayabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir