Portföy Edinmek İçin Soğuk Arama Nasıl Yapılmalıdır?

Soğuk arama, uzun süredir var olan ve pek çok sektörde kullanılan bir iş büyütme stratejisi. Emlak sektöründe de danışmanların sık başvurduğu yöntemlerden olan soğuk arama temelde, verilen hizmetleri daha geniş bir çevreye ulaştırmayı hedefliyor. Potansiyel müşterilerle birebir görüşme sağlayan bu teknik, dijital reklamlardan veya e-posta gönderilerinden farklı olarak anlık geri dönüş sağlıyor. Bu yazımızda günümüz modern araçlarına rağmen hala en güvenilir tekniklerden olan soğuk aramanın, emlak hizmetlerini nasıl etkileyebileceğini inceledik.

Soğuk Arama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Soğuk arama; emlak profesyonellerinin, telefon aracılığıyla hizmetlerini yeni kişilere tanıttığı bir reklam aracıdır ve kimlerin potansiyel müşteri olduğunun anlaşılmasını sağlar. Böylece alıcı veya satıcı ile en erken dönemde iletişime geçmek mümkün olur ve reklam servislerine fazla ücret ödemeden etkili bir tanıtım kampanyası güdülür. Ayrıca soğuk arama, internette uzun süre vakit geçirmeyen veya dijital reklam kampanyalarını engelleyen kişilere ulaşmak adına da oldukça başarılıdır. Ancak her iş büyütme stratejisinde olduğu gibi, soğuk aramayı doğru uyguladığınızdan emin olmak için bazı taktiklere dikkat etmeniz gerekir:

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Liste Oluşturun

    Soğuk aramanın ilk adımı kimi arayacağını bilmektir. Bunun için emlak listelerine göz atma veya kişisel ağlardan faydalanma gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Özellikle belirli bir zaman diliminden sonraki kayıt listelerine odaklanarak potansiyel müşterilere ulaşma ihtimalini artırabilirsiniz. Bu tür listelerde özel kayıt araçları kullanabilir ve kişileri e-posta, adres ve telefon numarası ile birlikte arama rehberine kaydederek işe başlayabilirsiniz.

    1. Alıştırma Yapın

    Herhangi birine doğrudan ulaşmadan önce neyi, nerede, nasıl söyleyeceğinizi çalışmanız gerekir. Bunun için kısa bir sunum hazırlayabilir, karşınıza çıkabilecek temel sorulara odaklanabilirsiniz. Ayrıca herkesin ihtiyacı farklı olduğundan birkaç farklı senaryoya hazır olmanız ve konuşmanızı buna göre sürdürmeniz de önemlidir. Bu aşamada bölge hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayan bir gayrimenkul yazılımı kullanabilir ve karşı tarafa kritik veriler sunabilirsiniz.

    1. Doğru Zamanda Arayın

    Çoğu aramanın başarısız olma sebebi, arama zamanının yanlış ayarlanmasıdır. Bir kez potansiyel müşteri listesine ulaştığınızda aslında onların çalışma aralıklarını da biliyorsunuz demektir. Bunun için aramaları günlük rutinlere göre planlayabilir ve karşı tarafın aramayı cevaplama ihtimalini artırabilirsiniz.

    1. Komisyon Ücretlerinden Bahsetmeyin

    Verdiğiniz hizmetin karşılığı olan komisyon ücretleri, çoğu kişiye özellikle ilk aramada ürpertici gelir. Bu nedenle konuşmaya direkt buradan başlamamanız ve daha çok sunduğunuz hizmet kalitesine odaklanmanız daha faydalıdır. Ücretlendirme kısmını, kişiyi fiziksel ofise çektikten sonra konuşmayı tercih edebilirsiniz.

    1. Samimi Bir İletişim Geliştirin

    Konuşma sırasında karşı tarafla yüz yüze olmadığınızdan güvenilir olduğunuzu kanıtlamanız önemli bir konudur. Bunun için hem kendinden emin hem de samimi bir ton yakalamanız, özellikle doğrulanabilir veriler sunmanız gerekir. Bu aşamada özellikle gayrimenkul programları üzerinden elde ettiğiniz analizleri, karşı tarafa mail yoluyla göndermeyi teklif edebilirsiniz. Her şeyden önce ise sohbeti akışına bırakmanız ve olası bir hayır cevabına hazır olmanız önemlidir. 

    Günümüzde emlak danışmanlarının mesleki ihtiyaçları karşılamak adına yenilikçi stratejiler geliştirdiği bir gerçek. Bunlar arasında soğuk arama fazlasıyla etkili bir yöntem olsa da aslında arama verimini artıran en önemli konu, güçlü bir emlak CRM programının kullanılması. Çünkü bu şekilde ulaştığınız kişilere işin ehli olduğunuzu kanıtlayabilir ve gerçekten erişme şansı elde edebilirsiniz. Modern araçlarla donatılan dijital gayrimenkul danışmanı Fizbot ile elinizin altındaki milyonlarca veriden ve geçmiş analizden faydalanarak, soğuk aramanın potansiyelini maksimuma çıkarabilirsiniz.

    Yeni müşteriler dönüştürme ve kazanma aşamasında size sayısız avantaj sağlayacak Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı ile buraya tıklayarak hemen tanışabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir