İşe Alım Sürecindeki Emlak Ofislerine Tavsiyeler

Piyasadaki emlak ofislerinin pek çoğu zaman içinde çalışanlarını kaybetme riskiyle karşılaşır. Bunun en temel sebebi, özellikle son yıllarda hızlanan evden çalışma stratejileri olsa da, kimi zaman mevcut danışmanların başka ofislerle anlaşması veya kendi yerini açması gibi durumlar da söz konusu olabilir. Bu yazımızda, sürekli olarak yer değiştirmenin bulunduğu rekabetçi emlak piyasasında avantaj elde edebilmek için işletmenize uygun takım arkadaşlarınının nasıl seçileceğini inceleyeceğiz.

Emlak Danışmanları Nasıl İşe Alınır?

Yetenekli ve işinde iyi emlakçılarla çalışmak, ofislerin başarı şansını fazlasıyla artırır. Bu nedenle rekabetçi piyasadaki profesyoneller, daha fazla müşteri bağlama potansiyeli olan kalifiye elemanlar arasından seçim yapmak ister. Ancak bir emlak çalışanını başarılı kılan pek çok farklı unsur bulunur, dolayısıyla işe alım sürecindeki ofislerin en iyi çalışma arkadaşlarını seçebilmek için birbirinden farklı özellikleri göz önünde bulundurması gerekir.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. İhtiyaçları Belirleme

    Emlakçılık, kendi içinde pek çok alt kolu ve görev tanımı bulunan bir meslektir. Dolayısıyla her ofisin ihtiyacı farklı olabilir. Kariyerinin farklı noktasındaki emlak uzmanları, farklı sahalarda daha etkili çalıştığından, işe alım yapmak isteyen ofislerin öncelikle yeni takım arkadaşından neler beklediğini belirlemesi gerekir. İş tanımını ayrıntılarıyla açıklayan bir ilan paylaşmak, tam olarak gereksinim duyulan eksikliklerin tamamlanmasını kolaylaştırır.

    1. Eleman Deneyimi

    Genel olarak işe alım sürecine dahil olan iki tip emlak danışmanı bulunur: Yeni mezunlar ve deneyimliler. Yeni eleman arayan bir emlak ofisinin işe alımın ilk aşamalarında karar vermesi gereken konulardan bir diğeri de deneyim konusudur. Uzun yıllık sektör geçmişi olan kişiler ofis içi işlemlerin daha kolay ve hızlı yürütülmesine büyük ölçüde destek olurken, yeni mezunlar daha az maaşla çalışmaya hazır ve geliştirilmeye uygun olan kişilerdir.

    1. Uzmanlık

    Emlakçılık; temel olarak mülklerin ideal müşterilerle eşleştirilmesine yardımcı bir meslek grubu olarak tanımlanıyor olsa da, emlak çalışanlarının pek çok açıdan kendini geliştirmesi gerekir. Örneğin; alıcı ve satıcı arasında sağlıklı bir iletişim kurmak, başlı başına müşteri ilişkileri yönetimi konusunda uzmanlaşmayı gerektirir. Anlaşma sağlamadan önce müşteri ihtiyaçlarının anlaşılması, eldeki verileri karşılayan uygun ilanlara yönlendirme yapılması önemlidir. Bu tür işlemlerin yürütülmesi ise doğru gayrimenkul programları kullanımına ve arka plandaki resmi işlemleri takip etmeye bağlıdır. Dolayısıyla işe alım sürecine dahil olan ve uzmanlık seviyesini değiştiren farklı kişisel, teknik ve mesleki özellikler dikkate alınmalıdır.

    Başarılı Bir Emlak Ofisi Olmak

    Alanında uzman bir emlak ofisi olmanın yolu, iş tanımına ve ihtiyacına uygun elemanları işe almaktan ve doğru takım liderlerine sahip olmaktan geçer. İşe alım süreci genellikle emlak ofislerinin açtığı ilanlar üzerinden CV ve özgeçmiş gönderimi, sonrasında ise mülakat aracılığıyla ilerlemekle birlikte; çoğu kalifiye eleman başvuru yapacağı ofisi kendi tercih eder. Aranan bir emlak ofisi olmak, büyük ölçüde başarılı elemanlar çalıştırmaya yardımcı olur ve şu tip uygulamaları gerektirir:

    • Güçlü ve güvenilir marka değeri
    • Yüksek müşteri memnuniyeti
    • Etkili ofis içi çalışma düzeni
    • Dijital araçların verimli kullanımı
    • Sosyal medya ve i̇nternet reklamları
    • Çalışan ihtiyaçlarının ve fikirlerinin gözetilmesi
    • Bölge uzmanlığı

    Sonuç olarak, emlak çalışanlarının işe alım sürecine dahil olan pek çok kriter bulunur. Bu kriterleri gözeterek kendi ofis düzeninize ve çalışma stratejinize uygun olan danışmanları seçmek önemlidir. İşe alım sırasında en ideal olan, kendini yenilemeye ve güncellenmeye hazır olan ekip arkadaşlarının tercih edilmesidir. Bu aşamada dijital gayrimenkul danışmanı olarak devreye giren Fizbot, ofis içi işlemleri daha kolay yürütmenize ve kar marjını artırmanıza yardımcı olabilir.

    Siz de zengin veritabanı ile bölge kontrolünü kolaylaştıran Fizbot gayrimenkul yazılımı hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz! 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir