Gelecekte Teknoloji Gayrimenkul Ofislerinin Yerini Alacak Mı?

Dünya genelinde hızlanan dijital dönüşüm trendleri gayrimenkul sektörünü korkulan kadar kötü şekilde etkilemedi, aksine emlak firmalarının çok daha verimli bir çalışma sistemi geliştirmesini sağladı. Ancak yapay zeka, sanal gerçeklik ve blok zincir gibi henüz sonuçları öngörülemeyen daha yeni teknolojiler diğer sektörlerdeki istihdamı şimdiden etkilemeye başladı. Peki gayrimenkul ofisleri ve dolayısıyla danışmanları dönüşmeye devam eden teknolojiler karşısında ayakta kalacak mı?

Geleceğin Gayrimenkul Ofislerini Ne Gibi Sorunlar Bekliyor?

Emlakçılık; dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünen ve yüksek kazançlar sağlayan fakat güncel kalmayan kişiler için zaman içinde yok olma tehdidi sunan zorlu bir meslek. Düşünülenin aksine emlakçılık sektöründe yükselen bir marka haline gelebilmek için neredeyse 7/24 çalışmak ve sürekli güncel kalmak gerekiyor. Ayrıca emlak ilanlarının anlık olarak takip edilmesi, geleceğe dair proje bazlı öngörülerin incelenmesi ve her müşteri için ayrı vakit yaratılarak kişisel ihtiyaçların karşılanması da önemli. Bu gibi durumlar ise özellikle günümüzde artan konut problemi karşısında emlak danışmanlarının en büyük sorununun zaman yetersizliği olmasına neden oluyor. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Yani, gayrimenkul sahasında verimli bir hizmet verebilmek için mutlaka dijital trendlerin takip edilmesi ve özellikle bölge analizi, ilan takibi ve paylaşımı gibi konularda gayrimenkul yazılımı kullanmak artık bir zorunluluk. Geleceğin en büyük problemlerinden olan zaman yetersizliği, gayrimenkul yazılımları ile bir sorun olmaktan çıkarken, aynı anda hedefe yönelik etkili bir çalışma sistemi de geliştirilebiliyor. Kısa vadede bölge potansiyelini inceleme, müşteri hedeflerini filtreleme ve veritabanı eşleştirmeleri sunma gibi dijital araçlar iş verimini artırırken güncel sorunlara hızlı yanıt verme avantajı sağlıyor. Ayrıca doğru yazılımların kullanımı ile emlak sektöründeki dolandırıcılık faaliyetlerinin engellenmesi ve kişilerin tam olarak talep ettiği hizmeti alması da mümkün hale geliyor.

    Geleceğin Teknolojik Ofisleri Nasıl Olacak?

    Günümüzde adım adım gelişen teknolojinin gelecekte hayata ve dolayısıyla emlak ofislerine daha fazla entegre olması bekleniyor. Ancak bu sırada teknolojinin veya yazılımların, kişisel önerilerde bulunan ve empati kuran canlı kanlı danışmanların yerini alması pek mümkün değil. Bununla birlikte teknolojiye ayak uyduramayan emlakçıların başarılı olması da beklenemez çünkü gelecek ofislerinin yenilikçi gayrimenkul danışmanı yazılımı araçlarını iyi kullanan alanlar olacağı tahmin ediliyor. Gayrimenkul ofislerinde en çok şu teknolojilerin yer alacağı düşünülüyor:

    Sanal Gerçeklik

    3 boyut modelleme, video hazırlama ve render alma gibi araçlar günümüzde sıklıkla kullanılıyor. Ancak gelecekte bu teknolojinin daha gerçekçi olması ve kişilere zaman kazandırması bekleniyor. Sanal gerçeklik ile birleşen modelleme sayesinde müşterilerin dilediği gayrimenkulü oradaymış gibi ziyaret etmesi ve danışmanların ev gösterme için daha az vakit ayırması mümkün.

    Big Data

    Gayrimenkul ilanları, müşteri bilgileri ve teknik veriler artık fiziksel arşivler yerine bulut sistemlere taşınmış durumda. Ancak bunun henüz yeterli olduğu düşünülmüyor ve gelecekte ofislerin her türlü veriyi genel bir dijital veri merkezinde saklayacağı tahmin ediliyor. Big Data adı verilen bu sistemin hızlı piyasa analizleri ve fiyatlandırma sunarak veri bütünlüğü sağlaması bekleniyor.

    Bütün bunların yanı sıra; siber güvenlik, yapay zeka, bulut bilişim ve otomasyon gibi teknolojilerin de ofislerdeki yerini alması çok önemli. Ayrıca henüz kapsamı tam olarak kavranamayan blok zincir ve meta veri gibi yenilikçi gelişmelerin etkileri de geleceğin emlak ofislerine yön verebilir.

    İster bir gayrimenkul ofisi, emlak danışmanı veya aracı olun, gelecekte büyümeyi planlıyorsanız teknoloji ile iç içe hizmetler vermelisiniz. Emlak alım, satım ve kiralama süreçlerini kolaylaştıran gayrimenkul programları ile iş verimini artırabilir, daha kısa sürede daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla bölge verilerini seri şekilde analiz etmek ve müşteri yönetimini kolaylaştırmak için Fizbot emlak CRM platformundan destek alabilirsiniz.

    Gelecekte teknoloji kullanımı ile öne çıkan bir ofis kurarak müşteri ihtiyaçlarını karşılamak isterseniz, buraya tıklayarak dijital gayrimenkul danışmanı Fizbot hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir