“FİZBO” Nedir? (FSBO Ne Demek?)

Emlak danışmanları için sahibinden satılık ilanlar önemli bir iş imkanıdır fakat pek çok danışman edinilen geçmiş tecrübeler ve genel tereddütler nedeniyle bu ilan sahipleriyle görüşmekten çekinir. Gayrimenkul sahasında yüksek potansiyele sahip olan FSBO ilanları portföyü genişletmek için mükemmel bir fırsattır. Özellikle çoğu gayrimenkul danışmanının peşinde olduğu sahibinden ilanları nasıl kendi portföyünüze ekleyeceğinizi öğrenerek daha başarılı bir iş standardına sahip olabilirsiniz. 

FSBO Nedir?

FSBO aslında İngilizceden çevrilmiş bir kavramdır ve “ For Sale by Owner” şeklinde bir açılıma sahiptir. Türkçeye Fizbo veya FSBO olarak geçen bu kavram temel olarak sahibinden satışa çıkan ilanları ifade eder. Sahip olduğu gayrimenkulü kendi şartları ve imkanları ile pazarlayan kişi FSBO satıcı tipine örnektir. Bu kişiler gayrimenkul satış işlemlerini kendi başına gerçekleştireceklerine inanan ve piyasadaki risklerden haberdar olmayan kişilerdir. Bazıları ise emlak sektörüne güvensizlik duyduğundan veya komisyon çekinceleri nedeniyle kendi kendine satış yöntemine başvurur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Fakat satışa çıkan bir ilanın başarıyla sonuçlanması için bir dizi teknik strateji gerekir. Gayrimenkul sektöründe 7/24 ilan takibi yapmak, bölgedeki benzer taşınmazları incelemek ve en önemlisi potansiyel alıcılarla düzgün bir iletişim kurmak önemlidir. Bütün bu eylemler ve çok daha fazlası gayrimenkul danışmanlarının iş tanımına girdiği için FSBO ilan sahipleri bir süre sonra bu işi kendi kendine yapamayacağını anlayarak potansiyel müşterilere dönüşürler. Bu aşamada dijital gayrimenkul danışmanı olarak elinizin altındaki bütün araçları etkili şekilde kullanmak, bu potansiyel ilanlara rakiplerinizden daha hızlı ulaşmanızı sağlar.

    Siz de Fizbot gayrimenkul yazılımı ile FSBO ilan sahiplerini etkileyebilir ve hitap ettiğiniz müşteri sayısını kısa sürede artırabilirsiniz. Gerek geleneksel gerekse dijital yöntemleri adapte ettiğiniz hizmet pazarlama sisteminde sizi öne çıkaran bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanmak her zaman yararınıza olur.

    FSBO Portföy Yetkisi Alma Taktikleri

    Sahibinden satılık olan bir ilana ulaşmanın ilk yöntemi telefonla aramaktır, ancak bu aşamada bu ilanın pek çok gayrimenkul danışmanı tarafından arandığını bilmeniz önemlidir. Bu nedenle telefonla aramada amaç karşınızdaki kişiyi etkilemek ve ondan bir randevu kapabilmek olmalıdır. İlk izlenimler önemli olduğu için telefonda arama sırasında enerjik, samimi ve sonuç odaklı etkileyici bir konuşma takip etmeniz gerekir. Kişiden randevu kaptıktan sonra ise görüşmenin ofis ortamında düzenlenmesi en ideal olanıdır.

    Genellikle FSBO ilan sahipleri gayrimenkul sektörüne karşı önyargılıdır ve ilanını başkasına vermek istemez. Bu nedenle görüşmeye gelen kişinin sorularına iyi hazırlanmanız, alanınızdaki yetkinlikleri etkileyici bir sunumla açıklamanız gerekir. Örneğin; bölgedeki benzer ilanları incelemek ve hangi fiyatlardan alıcı buldukları konusunda bilgilendirme yapmak ilan sahibinin sizi tercih etmesi için bir etmendir. Diğer alıcıların neden bölgeyi tercih ettiğini, piyasadaki genel itirazları ve danışmanla birlikte çalışmanın faydalarını aktardığınız bir sunum sonrası sahibinden satılık ilanları portföyünüze ekleme şansınız olur. Bu süreçte bölgedeki benzer ilanları sizin yerinize takip eden, satış fiyatlarını listeleyen ve fiyat değişimlerini kaydeden gayrimenkul programları kullanmak sonuca kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Ayrıca ilan sahibinin aklındaki soruları daha profesyonel şekilde yanıtlamanızı sağlayarak portföye yeni iş ekleme şansınızı artırır.

    Fizbot adındaki emlak CRM yazılımı ile gayrimenkul sektöründeki iş yapma yetkinliğini en üst düzeye çıkarırsınız. Akıllı hatırlatıcılar sayesinde bölgedeki benzer gayrimenkul satışlarından, fiyat değişimlerinden ve sonuçsuz ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Bütün bu bilgi birikimi ise size yeni iş taktikleri olarak geri döner ve ağınızı genişletmek için mükemmel bir fırsata dönüşür.

    Siz de Fizbot ailesinin bir parçası olmak, dijital gayrimenkul danışmanı ile müşteri yönetimi konusunda uzmanlaşmak için bize buradan ulaşabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir