Etkili Bir Gayrimenkul Açıklaması Nasıl Yazılır?

Eğer bir gayrimenkul danışmanı iseniz, aynı zamanda harika bir pazarlamacı olmanız gerekir. Potansiyel alıcıları etkilemek ve karşı tarafın ilgisini çekmek içinse online reklam araçlarını kullanmak gibisi yoktur. Kimi mülkler kendi kendini sattırsa da çoğu zaman başarılı bir açıklama yazısı yazmak çok daha etkili olur. Peki müşterileri harekete geçirecek ve rakiplerinizle aranızdaki farkı yansıtacak ilham verici açıklama yazıları nasıl yazılır?

Etkili İlan Açıklaması Yazmanın Önemi

Gayrimenkul pazarlamasının pek çok aşaması vardır ve ilan açıklamaları müşteri üzerinde bıraktığı izlenim bakımından bunun önemli bir kısmını kapsar. Pazarlamanın sadece başlangıç evresi olan ilan açıklamalarında farklı ipuçlarını göz önünde bulundurmanız ve kendinizi müşteri yerine koyarak bilgi sunmanız en önemli noktalardandır.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Doğru bilgiler paylaşın!

    Portföy ilanların satış ve kiralama oranını artırmak için öncelikle açıklama kısmında sadece doğru ve gerçek bilgiler kullanmanız gerekir. Örneğin; tadilata ve bakıma ihtiyacı olan bir evi yepyeni ve hasarsız şekilde tanımlamak işinize zarar vermekten başka bir şey yapmayacaktır. Çünkü bu tip ilan açıklamaları müşteriler için cezbedici olsa da yer görme sonrasında bıraktığı olumsuz izlenim nedeniyle satış oranlarını düşürür. Dolayısıyla ilan açıklamalarında dürüst olmanız ve mülk hakkında açıklayıcı veriler sunmanız çok daha etkilidir. 

    1. Sadece ilan hakkında bilgi verin!

    Çoğu emlak profesyonelinin yaptığı en büyük yanlışlardan biri, belirli bir ilan açıklamasında portföydeki diğer ilanlara atıfta bulunması ve aslında farklı ilanların reklamını yapmasıdır. Müşteri açısından güven kırıcı olarak nitelendirilen bu tip açıklamalar, başarı oranını düşürür ve ilanın uzun süre etkileşim almadan yayında kalmasına neden olur. Bu nedenle ilan açıklaması yazarken kendinizi müşteri yerine koymanız ve açıklayıcı olduğu kadar net, doğru ve yerinde bilgiler paylaşmanız gerekir. Diğer ilanların reklamını yapmak ve kendi kampanyanızı sürdürmek için diğer dijital yayın araçlarından faydalanmanız daha doğru olacaktır.

    1. Neyin özel olduğunu açıklayın!

    İlanınızda mülkü diğerlerinden ayıran spesifik özellikleri ayrıca vurgulayın. Bunu yaparken evdeki yeniliklerden, bölgedeki avantajlardan veya ışık alma özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede hem ilanın çevredeki benzer ilanlara göre olan avantajlarını vurgulamış, hem de müşteride merak uyandırmış olursunuz.

    1. Haritada doğru konumu seçin!

    Sık yapılan yanlışlardan bir diğeri de ilan açıklamasında yanlış konumu işaretlemektir. Pek çok müşteri için ilan filtreleme seçeneklerinin başında lokasyon gelir, bu nedenle düzgün bir açıklama yazısı yazmanıza rağmen haritada yanlış konum işaretlerseniz geniş bir kitlenin ilgisini kaybetme riski yaşarsınız. Açıklamadan veya konumdan etkilenerek yer görmeye gelen kişilerin planlanandan farklı bir konuma gitmesi ise her zaman işiniz için büyük bir dezavantajdır.

    1. Düzgün bir dil kullanın!

    İlan açıklamasının kopya içerik olmaması, özgün ve akıcı bir dil ile yazılması ilk izlenim açısından son derece önemlidir. Net ve anlaşılır olduğu kadar, müşteri üzerinde olumlu etki bırakan bir yazı yazmak istiyorsanız öncelikle Türkçe dil kurallarına hakim olmalısınız. Örneğin; açıklama yazısını tamamen büyük harflerle yazmamalı, yanlış noktalama işaretleri kullanmamalı ve yazım hatası yapmamaya özen göstermelisiniz. Düzgün yazılmış bir yazı, emlak danışmanı olarak işinize duyduğunuz saygıyı ve sahip olduğunuz profesyonelliği kanıtlar niteliktedir. Dolayısıyla müşterilerin güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

    Bir emlak danışmanı olarak, açıklama yazısı yazma konusundaki detayları öğrenirken bir yandan da etkili pazar analiz araçlarını kullanmanız gerekir. Portföy ilanları müşterilerle buluşturma aşamasında size hız ve verim kazandıran Fizbot, dijital gayrimenkul danışmanı olarak çalışır ve omuzlarınızdaki iş yükünü hafifletir.

    Zengin veritabanı ve detaylı raporlama araçları ile bölge uzmanlığı kazanmanıza yardımcı olan Fizbot gayrimenkul yazılımı hakkında buraya tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir