Etik Mülk Yönetimi Uygulamaları Nedir, Avantajları Nelerdir?

Etik Mülk Yönetimi Uygulamaları Nedir, Avantajları Nelerdir?

Emlak danışmanlığı veren şirketler satış pazarlama stratejilerine uygun biçimde müşterilere vaat ettiklerini vermek durumundadır. Emlak sektöründe başarılı olmak için pazarlama yönteminizi başarılı uygulamanız gerekir. Satış ve pazarlama alanı aynı zamanda içerisinde insan ilişkilerini de barındırdığından etik iş kurallarını yerine getiren, diğer yandan alım satım işlemleri sırasında iyileştirilmiş finansal performans uygulayan kuruluşlar sektörde öne çıkabiliyor. 

Her ne kadar şirketinizin temel değerlerini ve kurumsal misyonunun ana hatlarını çizmek önemli olsa da kuruluşlar vaatlerini yerine getirmez ya da vaat ettiklerinden azını sunarlarsa silinip gidebiliyorlar. Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Ulusal İcra Direktörü Tim Allison, mülk yönetimi endüstrisini düşündüğümde, işi etik bir şekilde yürütmenin ve insanlarla iletişimi sürdürülebilir hale getirmenin önemine vurgu yapıyor. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Bu bağlamda iş etiği kavramı şirketlerin yönetişim, ayrımcılık, sosyal sorumluluk ve mütevelli sorumluluğu ile ilgili iş politikaları ve uygulamalarıyla ilgilidir. Yerine getirilmesi gereken bu unsurların her biri mülk yönetimi dünyasında son derece önemlidir ve işiniz için kalıcı etkiye fayda sağlayabilir. Diğer yandan Allison, sektörde sosyal ve finansal olarak nasıl daha fazla kalkınabileceği sorusuna sürdürülebilirlik, cevabını veriyor. 

    Günümüzde dünya çapında doğa, iklim ve ekonomi krizleri yaşanıyor. Bu nedenle şirketler sürdürülebilirlik ile ilgili uzun vadeli planlamalar yapmaya başladı. Emlak alanında çalışan küresel şirketlerin hedefinde toplam karbon ayak izimizi azaltırken kaynaklarımızı doğru kullanmak ve geleceği planlamak var. Bu demek oluyor ki, bir yandan paradan tasarruf ederek değer katarken diğer yandan enerji tüketimini azaltmalı ve varlıkları verimli bir şekilde yönetmek için birçok fırsat ve stratejik planları uygulamalıyız.

    Allison emlak danışmanlarını ve ev alacakları bu yönde yapılan çalışmalardan biri olan sürdürülebilir ve sağlıklı evlere teşvik ediyor: “Yenilikçi bir ev çözümleri mağazası Treehouse hakkında bir şeyler okudum. Treehouse sadece bu misyonun reklamını yapmıyor, onlar enerji açısından pozitif anlamda işler yapan, büyük bir mağaza. Güneş panellerini en üst düzeye çıkarmak için konumlandırılmış testere dişli çatılar ve kamu hizmetleri uygulamaları için şarj edilebilir Tesla güç paketi uygulamalarıyla kullandıkları enerjiden, daha fazla enerji üretiyorlar.”

    Peki, mülk yönetiminde bu örneği nasıl takip edebilir ve sürdürülebilirlik konusunda nasıl lider olabiliriz?

    Verimli olun

    Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik (LEED), iş yapma şeklimizi kökünden değiştirdi. Uzmanlar alanı tasarlarken ve inşa ederken LEED standartlarını takip etmenin en iyisi olduğunu söylüyor. Nereden tasarruf edebileceğimizi görmek için enerji denetimleri gerçekleştirebilir ve yükseltmelerin nerede yapılabileceğini görmek için mevcut sistemleri yerinde değerlendirebilirsiniz.

    Maliyet tasarrufu önemli

    Bu anlamda para biriktirmek önemli ancak kar edemiyor aksine zarara uğruyorsanız dikkatli olmakta fayda var. Elektrikten tasarruf etmek için yeşil bir çatı inşa etmek kulağa harika geliyor, ancak bütçeyi aşıyorsa ve mevcut çatının değiştirilmesi veya onarılması gerekmiyorsa bunu yapmamalısınız. Bütçeye ve iş kapsamına uygun olarak sürdürülebilir değişiklikler yapılmalıdır.

    Küçük değişiklikler eşittir büyük getiri 

    İşletmenizde küçük değişiklikler bile fark yaratabilir. LED ampulleri akkor ampullerle değiştirmek veya kağıt ürünlerini geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılanlarla değiştirmek zaman içinde önemli bir fark yaratan kolay düzeltmelerdir. Ancak sensörlere veya gündüz zamanlayıcılarına ışık koymak, çalışma saatlerinden sonra ve hafta sonları klima yüklerini azaltmak, düşük akışlı tuvaletler ve sensörlü çalışan lavabolar gibi su tasarrufu sağlayan armatürler kurmak ve uygun kalibrasyon/kurulum gibi diğer küçük değişiklikler ile kazanım elde edilebilir.

    Geleceğe bak

    Planlarken hem sürdürülebilir hem de maliyet açısından verimli olabilecek girişimleri ana hatlarıyla belirlemelisiniz. Örneğin bazı kamu hizmeti sağlayıcıları, herkes için daha iyi olduğu için sürdürülebilir ekipman kurulumunun finanse edilmesine yardımcı olabilecek indirim programları sunuyor. Gelişmeleri takip ederek, güncel kalabilirsiniz. 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir