Emlakta Gelecek Jenerasyonlar İçin Öngörü

Covid-19 sonrası hızlanan dijitalleşme, şüphesiz gayrimenkul sektörünü de değiştirdi. Konut aramaktan satın almaya kadar hemen hemen her şeyin çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleştiği modern emlak piyasası, küresel olarak yaşanan dönüşüm dalgasından ciddi anlamda etkilenmiş durumda. Peki emlak sektörünün geleceği daha ne kadar değişim barındırıyor ve yeni nesil danışmanların sürece nasıl dahil olması bekleniyor?

1.Gelişmiş Veri Bilimi

Emlak piyasasında bitmek tükenmek bilmeyen bir talep ve dolayısıyla yarış var. Danışmanların müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için girdiği rekabet sürecinde hızlı olmak ve en iyi çözümü sağlamak oldukça önemli. Sürekli olarak gelişen gayrimenkul programları ile gelecekte zengin bir veritabanında gezinerek önünüzdeki 6-12 ayda satılığa çıkacak evleri, satış yapacak kişileri ve fiyat tekliflerini erken dönemde ön görmeniz mümkün olabilir. Mevcut çalışmalar gelişmiş veri bilimini kullanarak daha analitik tahminler yapmaya odaklanıyor ve bunun sonucunda danışmanların henüz gerçekleşmemiş işlemleri erkenden tespit ederek strateji geliştirmesine olanak tanıyacak gibi görünüyor.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    2. Hibrit Çalışma Modeli

    Pandemi ile birlikte bütün sektörlerde başlayan uzaktan çalışma trendi, emlak piyasasına çoktan adapte oldu ve pek çok emlak profesyoneli gerekli olmadıkça ofise gitmemeye başladı. Çalışma saatlerinin ihtiyaca göre ayarlandığı bu yeni dönem iş bitirme rahatlığı kazandırırken süreci de bir hayli hızlandırdı. Gelecekte hibrit çalışma modelinin yaygınlaşmasıyla birlikte emlak piyasasının çok daha verimli hale gelmesi ve danışmanlara şu tip avantajlar sunması bekleniyor:

    • Azaltılmış ofis giderleri
    • Hafifleyen iş yükü
    • Etkili zaman yönetimi
    • Müşteri memnuniyet takibi
    • Bulut tabanlı raporlama ve analiz kolaylığı

    3. Otomasyon Kullanımı

    Gelişen teknolojiler sonrası emlak sektöründe kullanılan gayrimenkul yazılımı çeşitliliği bir hayli arttı ve ilerleyen dönemde bu sürecin hızlanarak devam etmesi söz konusu. Her geçen gün artan mülk talebi ve teknoloji gelişimi, daha verimli iş stratejilerinin geliştirilmesini sağlıyor. Makine öğrenimi, yapay zeka ve sofistike algoritma sayısındaki artış devam ettikçe emlak profesyonelleri daha etkili çalışma şekillerini öğreniyor ve geleneksel yöntemlerin izi yavaş yavaş siliniyor. Özellikle market takibi ve fiyat analizi gibi işin önemli kısımlarını otomatikleştiren başarılı yazılımların gelecekte daha fazla ofise girerek emlak sektörünü hızlandıracağı tahmin ediliyor.

    4. Yeni Nesil Platformlar

    Günümüzde emlak ilanlarının paylaşımından satış işlemlerinin tamamlanmasına kadar pek çok aşama dijital kanallar üzerinden sürdürülebiliyor. Daha fazla insan i̇nternet ve 3 boyut modelleme teknikleri sayesinde, evinin rahat ortamından gayrimenkul yatırımı yapmaya alıştıkça, bu tip teknolojileri destekleyen platform sayısında artış yaşanması da bekleniyor. Bulut depolama ve big data gibi teknolojiler sayesinde online platformların birbiri ile iletişim halinde olacağı, bu sayede hem müşterilere hem de danışmanlara parçalı verileri birleştirerek süreci dijital ortamda tamamlama imkanı sunacağı bekleniyor. Akıllı teknolojilerle desteklenen yeni nesil emlak ilan platformlarının aynı zamanda en gerçekçi deneyimi sunmaya odaklanacağı da tahmin ediliyor.

    Hızlı bir dönüşüm trendine tanıklık eden gayrimenkul sektöründe piyasa verilerini, market analizlerini ve müşteri ihtiyaçlarını karşılaştırmalı tablolarla birlikte takip etmek hiç olmadığı kadar önemli. Ancak bu verileri incelerken hızlı olmak ve doğru bilgiler sunmak da hayati. Bu nedenle modern emlak profesyonellerinin pek çoğu, özellikle bölge analizi ve benzer ilan geçmişi gibi otomatik takip edilebilen konularda Fizbot dijital gayrimenkul danışmanına başvuruyor. Yeni nesil bir gayrimenkul danışmanı yazılımı olan Fizbot, bölge verilerini en kısa sürede analiz ederek hızlı yanıtlar sunmanıza imkan tanıyor.

    Siz de dijital ve yenilikçi bir dünyaya erkenden geçiş yapmak isterseniz, buraya tıklayarak Fizbot’un sunduğu ayrıcalıklarla tanışabilirsiniz! 

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir