Emlakçıların Vazgeçemediği Geleneksel Pazarlama Yöntemleri

Yaşadığımız dijital çağda geleneksel gayrimenkul pazarlama metotlarının pek çoğu geride kalırken, daha yenilikçi teknikleri benimsemek başarının anahtarı olarak sayılmaya başlandı. Emlak sektörünü altüst eden yazılımlar, yapay zeka destekli programlar ve daha pek çok gelişme yaşanıyor olsa da uzmanlara göre sektörde uzun vadeli başarı elde edebilmek için bazı temel teknikleri geride bırakmamak gerekiyor. Bu yazımızda emlak danışmanlarının hala kullanmaktan vazgeçemediği ve emlak pazarlamasının temellerini oluşturan geleneksel metotları inceledik.

Geleneksel Pazarlama Yöntemleri Neden Kullanılıyor?

Emlak piyasası en kazançlı ve değerli sektörlerden olmasına resesyon ve pandemi gibi global krizlerden diğer sektörler kadar derinden etkilenmedi. Bu nedenle hala en risksiz yatırım araçlarından biri olarak görülen gayrimenkullerin pazarlama sisteminde de ciddi değişiklikler gözlenmedi. Her ne kadar modern emlak profesyonelleri piyasa takibi ve müşteri yönetimi gibi konularda dijital gayrimenkul yazılımı araçlarından faydalanıyor olsa da bilinen geleneksel yöntemler hala pek çok kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bunun başlıca nedenleri arasında ise eski tekniklerin denenmiş, güvenilir ve risksiz metotlar olarak sayılması; ayrıca müşteriler üzerinde güvenilir izlenim bırakması sıralanıyor. 

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Başarısı kanıtlanmış teknikler kullanmayı tercih eden uzmanlar özellikle şu pazarlama yöntemlerinden vazgeçemiyor:

    1. Müşteri Etkileşimi

    Ev satın alma veya kiralama sürecindeki en kritik kısım insan etkileşimidir. Özellikle ilk izlenimin önemli olduğu pazarlama kısmında, telefon görüşmeleri yapmak ve önemli gelişmeleri karşı tarafa haber vermek müşterinin rakip firmalara kaçmasını önler. Bu nedenle pek çok danışman için ofis görüşmeleri de dahil olmak üzere insani etkileşimi öne çıkaran teknikler, günümüzün en önemli gayrimenkul pazarlama yöntemleri olarak görülür. Teklifi istenen şekilde tamamlamak ve karşı taraf üzerinde güçlü bir izlenim bırakmak için müşteri ile olan iletişimi maksimumda tutmak gerekir.

    1. Kişisel Bağlantılar

    Emlak sektöründeki değişmeyen yapı taşlarından biri kişisel bağlantılar, yani referanslardır. Çünkü insanlar daha önce tanıdıklarının iş yapıp memnun kaldığı kişilerle etkileşime geçmek ve onlardan hizmet almak ister. Dolayısıyla emlak profesyonelleri için modern teknikleri kullanmanın önemi yüksek olsa da mevcut müşterileri memnun etmek ve bağlantılardan gelecek potansiyelleri ölçmek de aynı seviyede önemlidir.

    1. Fiziksel Mahalle Analizi

    Günümüzde kullanılan pek çok modern gayrimenkul yazılımı, uzmanlık bölgesindeki fiyat değişiklikleri ve güncel fiyatlar gibi pek çok konuda analiz yapmaya yardımcı olmakta. Ancak danışmanlar için bölgeyi fiziksel olarak gezerek komşuluk ve mahalle ilişkilerini gözlemlemek hala geçerliliğini yitirmeyen tekniklerden biri. Bunun nedeni ise yerel halkın herhangi bir emlak CRM platformunda ya da dijital programda bulunmayan, daha lokal ve benzersiz bilgiler sunarak danışmanlara yardımcı olması.

    1. Basılı Yayın

    Dijital reklamcılık tek tıkla geniş bir kitleye ulaşması bakımından oldukça başarılı ancak bazı gayrimenkul danışmanları için henüz basılı yayınlar kadar etkili değil. Çünkü televizyon reklamları, afişler veya billboard reklamlar pek çok dijital reklamın aksine daha fazla akılda kalarak müşterilerin ilgisini çekiyor. Ayrıca bazı müşteriler hızlı değişen ve genellikle rahatsız eden dijital reklamlardan sıkılırken, el ilanlarını toplamayı tercih ediyor. Dolayısıyla bu yöntem eskimeyen geleneksel pazarlama tekniklerinden biri olarak hala yaygın şekilde kullanılıyor.

    Emlak piyasasında sürdürülebilir bir başarı elde etmek için geleneksel tekniklerin yanı sıra modern gelişmelerin yakından takip edilmesi de önemli. Özellikle zaman kaybının ön planda olduğu günümüzde, danışmanların üzerindeki iş yükünü hafifleten gayrimenkul programları bu nedenle ön planda. Bu yazılımlardan biri olarak öne çıkan Fizbot; zengin veritabanı, otomatik pazar analizleri ve hesaplama araçları ile profesyoneller tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

    Siz de denenmiş pazarlama tekniklerini dijital araçlarla birleştiren bir gayrimenkul yazılımı arıyorsanız; buraya tıklayarak Fizbot dünyasına adım atabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir