Emlakçıların Hedef Pazarlarını Keşfetme Yöntemleri

Gayrimenkul sektöründe kar elde etmek, genel olarak kişisel uğraşlara bağlıdır. Eğitim, kendini geliştirme ve ön hazırlık yapma cebinizdeki en iyi araçlardır. Bu araçları aktif kullanmak ise kazançları maksimize etmenizi sağlar. Ancak pek çok değişkenin bulunduğu gayrimenkul sektöründe tüm çabaya rağmen işler tam olarak planladığınız gibi gitmeyebilir. Dolayısıyla daha fazla fırsat yakalamak sektör profesyonelleri için kaçınılmaz bir durumdur ve kendi içinde farklı stratejilerin uygulanmasını gerektirir. Aşağıdaki ipuçlarına dikkat ederek, en durgun anlarda bile kendinize yeni hedef pazarı yaratabilirsiniz!

  1. Yeni Müşteri Yaratma

Emlak sektöründeki en büyük sıkıntılardan biri, sürekli yenilenen bir hedef kitlenin bulunmamasıdır. Dolayısıyla yüklü satışların sonunda uzun süren bir durgunluk dönemi gelebilir ve bu en istenmeyen durumlardandır. Bunun önüne geçmek içinse sektördeki alıcı satıcı fırsatlarını düzenli olarak takip etmek en doğru yöntemdir. Ancak herhangi bir yazılım kullanmadan uygulayabileceğiniz bir strateji değildir veya bu şekilde bir eylem sizin için fazla vakit kaybı anlamına gelebilir. Spesifik olarak piyasadaki müşteri fırsatlarını sunan yazılımlar ise aktif alıcı ve satıcılara herkesten önce ulaşmanızı sağlayarak ağınızı düzenli olarak genişletmenize yardımcı olur.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    1. Zaman Yönetimi

    Kötü zaman yönetimi, emlak danışmanlarının aynı anda birden fazla işle uğraşmasından kaynaklanır ve işletme başarısını yakından etkiler. Bu sürece bir de yeni hedef pazar araştırması eklendiğinde iş verimi ciddi anlamda düşebilir. Bu nedenle fırsat dönüştürme sırasında, gelen teklifleri ağınızdaki diğer kişilere aktarmanızı sağlayan ve süreci hızlı, kolay, verimli hale getiren teknolojik araçlar her zaman kullanılması gereken sistemlerdir. Soğuk aramadan ideal teklifleri taramaya kadar pek çok aşamada devreye giren bu araçlar sayesinde müşterilerle daha hızlı iletişim kurabilir ve maksimum komisyon avantajı elde edebilirsiniz.

    1. Organize Çalışma

    Piyasadaki mevcut taleplere ulaşmak, alanınızda öne geçmek için önemli bir hamle olsa da bu talepleri doğru yönetmek de aynı şekilde belirleyicidir. Çünkü organize olmaz ve süreci gerektiği gibi takip etmezseniz, potansiyel müşteriyi başka bir rakibe kaptırabilirsiniz. Bu tür risklerden kaçınmak adına talep oluşturmanın ilk evresinden itibaren, istikrarlı bir çalışma sürdürmeniz ve karşı tarafı dönüştürmek için doğru stratejiler uygulamanız gerekir. Bu aşamada çeşitli fırsat yönetim araçlarından faydalanarak, hedef kitleyi segmentlere ayırabilir, kategoriye uygun bir süreç planlayabilir ve düzenlenecek toplantı ve görüşmelerin tümünü takvime kaydederek takip edebilirsiniz. Bu sayede kendi iş veriminizi ve müşteri dönüştürme potansiyelinizi de test etmiş olursunuz.

    1. Araştırma ve Analiz

    Ne yazık ki marketteki bir fırsatı yakalayıp doğrudan satıcıya ulaştığınız zaman hedefinize ulaşmış sayılmazsınız. Çünkü ilk teklifle başlayan süreç satış yapılana kadar tamamlanmaz ve size herhangi bir getiri sağlamaz. Dolayısıyla süreci ne kadar hızlı ilerletir ve karşı tarafı ne kadar iyi ikna ederseniz, başarı şansınız da o kadar yükselir. Bunun içinse müşteriye ilk temas anından itibaren, ilgi çekici bilgiler hazırlamanız ve bunları anlaşılır bir dille aktarmanız gerekir. Bölge analizleri, lokasyona özel demografik saptamalar, ortalama konut bedelleri ve diğer doğrulanabilir veriler, teklifi sonlandırmaya yardımcı olan önemli kriterlerdir. Bu şekilde, müşterinin aklındaki her türlü soruya en doğru yanıtları verebilir ve gereksinimleri beklenen şekilde karşılayabilirsiniz. Bu tür bir çalışma, gelecekteki referans dönüş potansiyelini de artıracaktır.

    Uzun süredir, emlak profesyonelleri tarafından veri analizi ve müşteri yönetimi amacıyla kullanılan Fizbot gayrimenkul yazılımı, yenilikçi fırsat modülü ile bu alandaki sorunlara da etkili bir çözüm sunuyor. Piyasadaki her bir talebi potansiyel fırsata dönüştürmenizi sağlayan bu yazılım ile en durgun anlarda bile yeni müşterilere ulaşarak ağınızı genişletebilirsiniz. 

    Detaylı veriler, performans ölçüm analizleri ve otomatik takip sistemi ile değişken piyasa koşulları karşısında her zaman hazırlıklı olmak isterseniz; Fizbot’un nitelikli araçlarını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir