Emlakçılar İçin Gelecek Teknolojileri

Emlak sektörü, her geçen gün teknolojinin daha fazla kullanıldığı bir ekosisteme dönüşerek güncelleniyor. Dijital inovasyonla birlikte ilerleyen bu dönüşümlü sektörde, yeni trendleri takip ederek modern ihtiyaçlara çözüm üretmek ve rekabetçi piyasada var olabilmek için geleceğe dönük adaptasyonların yapılması gerekiyor. Gelecekte emlak sektörünü kökünden değiştirmesi beklenen teknolojilerin başında Fintech çözümler geliyor ve danışmanların şimdiden bu gelişmeler hakkında bilgi sahibi olması öneriliyor. İşte emlak piyasasını etkileyecek 5 önemli teknoloji!

Yapay Zeka

Yapay zeka ve makine öğrenimi, sadece emlak sektörünü değil pek çok endüstriyi yeniden şekillendiriyor. Güncel gelişmeleri yakından takip eden, sektörel ihtiyaçları belirleyen ve gayrimenkul danışmanlarının işlerini hızlandıran yapay zeka tabanlı programlar her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Belge tarama, finansal denetimler sağlama ve gerekli incelemeleri yapma gibi konularda emlak CRM benzeri uygulamaların etkinliği artıyor. Şimdilerde otomatik mesaj ve e-posta göndermeden, ilan alarmları göndermeye kadar geniş bir alana yayılan yapay zeka tabanlı teknolojilerin, gelecekte piyasa eğilimlerini öngörebilmek ve tutarlı tahminler yapabilmek için daha sık kullanılacağı tahmin ediliyor.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sanal ve Artırılmış Gerçeklik

    Emlak endüstrisindeki fiziki yer görme zorunluluğu uzun süredir öncelikli yöntem olarak tercih edilmiyor, aksine 360 derece fotoğraf ve video uygulamaları nihai kararlarda etkili oluyor. Danışmanlar ve müşteriler için hem vakitten hem de nakitten tasarruf ettiren bu tür uygulamaların, gelecekte etki alanını genişletmesi bekleniyor. Özellikle sanal gözlüklerin ve 3 boyut modelleme programlarının kullanımının artmasıyla birlikte, mülk kiralama ve satış işlemlerinin tamamen sanal ortamlar üzerinden sürdürüleceği öngörülüyor. 

    Drone Kullanım Alanları

    Drone’lar günümüzde konut ve arsa videoları hazırlamada sıklıkla tercih ediliyor ancak bu teknolojinin gelecekte çeşitli gayrimenkul programları ile birlikte sektörü şekillendireceği düşünülüyor. Özellikle ulaşımı zor olan alanlarda ve iç mekanlarda detaylı çekim yapmaya yarayan drone’lar, gelecekte yeni inşaat alanlarını ve yatırım potansiyellerini belirlemede en etkili araç olarak kullanılabilir. 

    Nesnelerin İnterneti

    Nesnelerin interneti ve 5G çalışmaları henüz ucu görülemeyen, fakat dünyayı büyük ölçüde değiştirme gücüne sahip olan teknolojilerden. Hayatın her alanına dahil olması beklenen bu teknolojilerin, geleceğin yapılarını ve çalışma alanlarını daha akıllı hale getirerek çözüm üretme süresini kısaltacağı biliniyor. Akıllı aydınlatma, ısıtma, soğutma ve güvenlik sistemlerinden bilgi aktarımına kadar geniş bir alanı kapsayan bu teknolojinin; verimli gayrimenkul yazılımı araçları ile birleşeceği tahmin ediliyor. Bu sayede işletme maliyetlerini kontrol etme, mülk bakım ve onarım taleplerini karşılama, çalışan performansını denetleme gibi emlakçılık sektörünü geliştiren pek çok yeniliğin devreye girmesi olası.

    Yeni Emlak Platformları

    Günümüzde kullanılan emlak ilan paylaşım siteleri ve emlak yönetim platformları gelecekte de aynı etkinlikte tercih edilmek için güncellenmek durumunda. Çünkü bu platformların pek çoğu eski sistemler kullanıyor ve hem müşteriler hem de danışmanlar için yeterli araçlar sunmuyor. Bu tür platformların yerini gelecekte daha teknolojik altyapıya sahip ve detaylı filtreleme, analiz, takip araçları kullanan platformlara bırakması bekleniyor. Haliyle ilan paylaşımı, dosya yönetimi, anlık veri takibi ve sohbet gibi araçların gelişmesi ve mülk bulma sürecini kısaltması mümkün olabilir.

    Gayrimenkul sektöründeki trendlerin değişmesi, danışmanların güncellemeleri takip etmesini gerekli kılıyor. Bu anlamda hızlı piyasa analizi yapmaya yardımcı olan Fizbot gayrimenkul danışmanı yazılımı araçları devreye girerek iş verimini maksimuma çıkarıyor. Bölge verilerini inceleyerek detaylı raporlar sunan ve müşteri-ilan eşleştirmeleri yapan Fizbot, aynı zamanda geleceğe dönük yatırım potansiyellerini tespit etme avantajı da sağlıyor.

    Siz de yeni pazarlama stratejileri geliştirerek geleceğin trendlerini zamanında yakalamak isterseniz, buraya tıklayarak Fizbot dijital gayrimenkul danışmanı ile tanışabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir