Emlak Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Emlak Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Emlak danışmanı olmak için henüz üniversite mezunu olma şartı yok. Üstelik kısa zamanda ününüzü yaşadığınız muhitte duyurabilirseniz, çevrenizde en çok tercih edilen emlak danışmanı olabilirsiniz. Böylece emlakçılıktan yüksek rakamlarda gelir elde edebilirsiniz. 

Üniversite mezunları da emlak danışmanlığı sertifikası almak zorunda mı?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Emlak danışmanı olmak için ise yapmanız gerekenler oldukça basit. Günümüzde herhangi bir okuldan mezuniyet şartı olmamakla beraber, alanda bilgi ve birikim edinmek için üniversitelerin finans, ekonomi ve işletme gibi programlarını tercih edebilirsiniz. 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren devlet ya da özel üniversiteler emlakçılık sektöründe sizi bir adım ileriye taşımak adına önemli kuruluşlardır. Yanı sıra Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi (AÖF) Emlak Yönetimi Önlisans Programı bilgisi verdiği dersleri ile branşınız da eğitim almanızı mümkün kılar. 

    Ancak tüm bu okulları başarı ile bitirmiş olsanız dahi emlak danışmanı olmanız için T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ‘nun belirlemiş olduğu yeterlilik sınavından geçmiş olmanız gereklidir.

    Emlak Danışmanlık Sertifikası ile Mesleki Yeterlilik Belgesinin birbirinden farkı nedir?Emlak danışmanlık sertifikası almak danışmanlık vermek için yeterli mi?

    Emlak danışmanlık sertifikası almak danışmanlık vermek için yeterli mi?

    

    MYK onaylı tarafınıza verilecek bu belge emlak danışmanı olmanız için yeterli. Prosedüre göre mevzuata bağlı olarak danışmanlık ofisi ve satış, pazarlama işlemlerini kurallara uygun yerine getiren herkes bu belge ile artık resmi şekilde emlak danışmanlığı hizmeti verebilir. 

    Emlak danışmanlığı sertifikası ise kişinin tercihine bağlı olarak özel ya da devlet resmi kurumlarında Emlak Danışmanlığı eğitimlerini tamamlamasının ardından alacağı belgedir. Bu belge emlak danışmanı olmak isteyen kursiyerlerin emlakçılık ile ilgili genel kavramları öğrendiklerini, mesleklerini yaparken karışılacakları ticari ve hukuki işlem sürecine hakim olduğunu (Tapu ve kadastro işlemleri, büro içi ve hizmet iletişimi, resmi ve tüzel kişilerle yazışmalar vs.), ev alım- satım ve kiralama için doğru pazarlama teknik ve yöntemlerinin farkında olduğunu, halkla ilişkiler ve iletişim konusunda bilgi sahibi olduğunu bildirir. 

    Bu belgeler alındıktan sonra Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED)’e teslim edilmelidir. Ardından gereken işlemlerin tamamlanması için ve, asıl emlak danışmanlığı için önemli olan, ofis açma yetkisi için MYK tarafından verilecek yetki belgesini almak üzere başvuru yapılır.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir