Emlak Danışmanları Nasıl Fotoğraf Çekmeli?

Gayrimenkul ilanlarında doğru fotoğraf kullanmanın satışları artırdığı bir gerçek. Araştırmalara göre alıcıların çoğu öncelikle fotoğraflı ilanları tercih ediyor ve etkili fotoğraf kullanımı ilana olan talebi artırıyor. Belki de bu nedenle özellikle yurtdışındaki gayrimenkul danışmanları profesyonel fotoğrafçılarla birlikte çalışmayı tercih ediyor. Bu yazımızda portföyünüzü olumlu şekilde etkileyen gayrimenkul fotoğraf çekimine dair bilinmesi gerekenleri kaleme aldık.

Gayrimenkul Satışlarında Fotoğraf Etkili mi?

Araştırmalar, doğru fotoğraf bulunan ilanların daha fazla kişi tarafından ziyaret edildiğini ve bu durumun danışman portföyüne olumlu şekilde yansıdığını gösteriyor. Peki bu durum gerçekten de ilan satışlarından daha fazla kazanmaya yarıyor mu?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Genel olarak i̇nternet satılık ve kiralık gayrimenkul ilanları ile dolu olduğu için rakipler arasından sıyrılmanın belirli yöntemleri var. Bunların başında ise doğru ve etkileyici fotoğraflar kullanmak geliyor. Çünkü alıcılar açık, net ve anlaşılır fotoğraf bulunan ilanlarda daha fazla vakit geçiriyor; bu fotoğrafçılık süreci alım kararlarının çoğunda etkili oluyor. Dolayısıyla doğru fotoğraf çekme taktiklerini öğrenmek sizi daha hızlı sonuca götürürken satışları katlamaya ve daha fazla kişiye hizmet etmeye de yarıyor.

    Fotoğraf çekimi sadece satılık ilanlarda değil her türlü kiralık gayrimenkulde de etkili, bu nedenle eğer bölgenizde aranan bir isim olmak istiyorsanız dijital gayrimenkul danışmanı yazılımlarına ek olarak doğru fotoğraf çekme yöntemlerini de öğrenmeniz gerekli. Çevrenizdeki benzer ilanları, ne kadar sürede satıldıklarını ve yeni pazar fırsatlarını takip etmek adına yeni nesil bir emlak CRM yazılımı olan Fizbot ile tanışabilirsiniz. Etkili fotoğraf tekniklerini dijital dünyaya kesintisiz giriş sunan gayrimenkul programları ile birleştirerek, satışları artırmak için ilk adımı atabilirsiniz.

    Doğru Gayrimenkul Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

    Ne yazık ki, emlak sektöründe fotoğrafın önemi genellikle göz ardı ediliyor. İyi bir fotoğrafın satışları artırdığı, daha kısa sürede müşteriye ulaştığı ve portföye fayda sağladığı pek bilinmiyor. Bu nedenle sıklıkla kötü çekilmiş ve kalitesiz emlak fotoğraflarıyla karşılaşıyoruz. Ancak birkaç basit teknikle profesyonel fotoğraflar çekmeye başlayabilir ve daha akıllı bir satış stratejisi oluşturabilirsiniz.

    • Öncelikle amaca uygun bir fotoğraf makinesi ve lens edinin. Rakiplerinizin çoğu cep telefonu ile çekim yaparken siz işleve özel ekipmanlar kullanarak farkınızı gösterin.
    • İlanı öne çıkaracak fotoğraflar çekmek için doğal ışıktan faydalanın ve doğru açıları bulun. Etkili bir kadraj kurmak satış hacmini artırmanızı sağlar.
    • Fotoğrafların daha iyi algılanması için kamerayı yatay tutun ve filtre kullanmaktan kaçının. Filtreler renkleri bozduğu için ilanı beğenen bir kişi buluşmaya geldiğinde gayrimenkulden aynı şekilde etkilenmeyebilir.
    • Dar alanlarda çekim yaparken geniş açılı mercekler kullanın ve mekanı tam olarak göstermeye dikkat edin.
    • Eğer detaylı makine ayarlarını bilmiyorsanız otomatik modda çekim yaparak tekniği öğrenmeye çalışın.
    • Özellikle beyaz, parlak ve aydınlık alanlarda çekim yaparken dikkatli olun. Işık patlamaları fotoğrafın çöp olmasına veya arkaplanda sizin çıkmanıza neden olabilir.
    • Profesyonel fotoğraflar çekmek için öncelikle mekanın derli toplu olmasına özen gösterin. Çekim sırasında gayrimenkulü rakiplerinden ayıran özellikleri göstermeyi unutmayın.
    • En çok bakılan fotoğraflar banyo ve mutfak görselleridir, bu nedenle bu alanları çekerken ekstra özen gösterin.

    Bu tip basit teknikleri uygulayarak daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Bütün bunların yanı sıra; size çevrenizdeki ihtiyaçlar hakkında bilgi veren bir gayrimenkul danışmanı yazılımı kullanmak da satış hacmini artırmada oldukça faydalıdır. Bu aşamada devreye giren Fizbot gayrimenkul danışmanı, bölgenizdeki talepleri daha çabuk anlamanıza ve amaca uygun ilanlar yayınlamanıza katkı sağlar. 

    Eğer siz de profesyonel fotoğrafçılık tekniklerini ilan kalitesine yansıtmak ve akıllı veritabanından faydalanarak daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız; Fizbot emlak CRM yazılımı hakkında bilgi almak için buradan bize danışabilirsiniz!

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir