Emlak Danışmanları için Satış Sürecini Hızlandırmanın 5 Yolu

Emlak danışmanlığında, istenen fiyattan satış yapmanın ne kadar zor ve yorucu olabileceğini herkes bilir. Eğer daha önce satış yaptıysanız, alıcı ve satıcı kaynaklı problemlerle veya resmi evrak işlemlerindeki aksaklıklarla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Ancak bazen de satışı bu kadar stresli bir iş yükü haline getiren, sizin yaptığınız yanlış hamleler olabilir. O halde satışları hızlandırarak başarıya ulaşmak isteyen her danışmanın, bilmesi gereken önemli stratejilere daha yakından bakalım!

  1. Fırsatları Yönetmeyi Öğrenin

Emlak sektöründeki her bir satıcı ve alıcı talebi “fırsat” olarak adlandırılır çünkü karşınıza çıkan her yeni fırsat, müşteriye dönüşme potansiyeli taşır. Emlak ofislerindeki en büyük sorunlardan biri, potansiyelleri kalıcı komisyonlara, yani müşterilere dönüştürememektir. Bu durum ise en temelde; gelen müşteri portföyünün yanlış danışmana atanmasına, iş planlamasının düzgün takip edilmemesine ve yaşanan iletişim kopukluklarına bağlıdır. Dolayısıyla özellikle satış odaklı yapılan bir fırsat yönetim çalışması, işinizi bir hayli hızlandırabilir. Peki bu nasıl sağlanabilir?

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Fırsat yönetimi demek, iş verimi demektir ve el ilanları, çevrimiçi siteler, referanslar veya meslektaşlar üzerinden toplanan fırsatların düzgün dağıtılmasına yardımcı olur. Yeni nesil emlak danışmanlığı yazılımı Fizbot gibi teknolojiler, size bu aşamada düşündüğünüzden fazla fayda sağlayabilir. Fırsatları tek bir arayüzde görüntüleyerek iş planına daha düzgün dağıtmanıza, toplantı ve görüşmeleri kaçırmamanıza, fırsata dair teknik analizleri doğrudan takip etmenize yardımcı olur. Ayrıca eldeki bilgileri iş ortaklarınızla paylaşmanıza imkan tanıyarak satış sürecinde aktif rol oynama şansı sunar. Bu da bütün süreci iyileştiren ve hızlandıran bir eylemdir.

    1. Teknolojiyi Kullanın

    Satışları hızlandırmada kilit rol oynayan elemanlardan bir diğeri de teknolojidir. Fırsat yönetimi amacıyla teknolojiyi kullanıyor olmanız, kimi zaman satışları tamamlamak için yeterli olmayabilir. Çünkü karşı tarafı ikna etmek için sanal turlardan, 3 boyutlu modellemelerden ve müşteri yönetim araçlarından da faydalanmanız gerekir. Bu araçlar aynı zamanda size bölgenizdeki son gelişmeleri yakından takip etme avantajı sunarak rakiplerin bir adım daha önüne geçmenize yardımcı olur. Bu nedenle detaylı bölge analizleri, zengin veritabanı erişimi ve hesaplama araçları sunan yazılımlar, işleri hızlandırmada fazlasıyla etkilidir.

    1. Taslaklar Hazırlayın

    Satış sürecindeki aksaklıkları ve iş gecikmelerini ortadan kaldırmak için her duruma hazırlıklı olmanız gerekir. Bunun içinse elinizde herhangi bir iş olmasa bile, önceden taslak öneri planları oluştursanız iyi olur. Günümüzde yazılım desteği ile kolaylıkla hazırlanan bu taslaklar, müşteri ihtiyaçlarını önceden tahmin etmenize ve ihtiyaçları en doğru şartlarla eşleştirmenize yardımcı olur. Birkaç farklı senaryo için elinizin altında şablon olması, fırsatı yakaladığınız anda yanıtlamanızı sağlar. Bu da karşı tarafı etkileyen bir hamledir ve size, diğer önemli detaylara odaklanma açısından zaman kazandırır. Doğru şablon kullanımı ile beklentileri hızlıca karşılayabilir ve bütün süreci iyileştirebilirsiniz.

    1. Süreci Otomatikleştirin

    Emlak danışmanlığı, aynı anda birden fazla iş ve müşteri ile ilgilenmenizi gerektiren, zorlayıcı bir meslektir. Bu kadar fazla karmaşanın içinde bütün işleri zamanında yetiştirmek ve herkesi memnun etmek için bazı iş adımlarını otomatikleştirmeniz ise kaçınılmazdır. Örneğin; sizin yerinize fırsatları toplayan, dağıtan, müşterilere otomatik mesajlar gönderen, yaklaşan toplantılar hakkında bilgi edinmenizi sağlayan bir gayrimenkul yazılımı, üzerinizdeki ekstra iş yükünü bir anda hafifletebilir. Yapay zeka destekli Fizbot sayesinde elinizin altında tam zamanlı bir çalışana sahip olabilir ve geriye kalan vaktinizi, daha önemli iş kanallarına ayırmak için kullanabilirsiniz.

    1. Müşteri Deneyimine Odaklanın

    Diğer adımları takip ederken unutmamanız gereken en önemli konu ise müşteri deneyimidir. Oluşturduğunuz bütün iş planlarında müşteri memnuniyetine odaklanırsanız, satış sürecindeki başarı şansını da artırırsınız. Kimi adımları otomatik hale getirmiş olsanız bile, bütün müşterilerinize ayrı bireyler olarak yaklaşmanız ve farklılaşan ihtiyaçlara benzersiz çözümler aramanız son derece önemlidir.

    Danışmanlığın her adımında yanınızda olarak iş verimini artıran Fizbot ile yeni fırsat yakalama potansiyelini artırabilir ve satışı, çocuk oyuncağına dönüştürebilirsiniz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir