Bir Dijital Yatırım Olarak Emlak ve Konut Alımı

Bir Dijital Yatırım Olarak Emlak ve Konut Alımı

Dijital ortamda arazi, konut ya da gayrimenkul alıp satabilirsiniz. İnternet üzerinde satın aldığınız her dijital varlık bir gayrimenkul ya da dijital mülk olarak adlandırılır. Ancak spesifik olarak emlak alanında dijital yatırım yapmanın yolu diğerlerinden biraz farklı.

Dijital gayrimenkul yatırımını nasıl yapacağını merak edenler ise bir önceki bloğumuza göz atabilirler.

Fizbot Bültene Kayıt Olun

Verinin gücünü kullanarak sektöre liderlik eden Fizbot'tan daha fazla içerik okumak için haber bültenimize kaydolun!


    Sanal para dünyası

    NFT’lerin yükselişe geçmesi ve emlak piyasasının COVID-19 tarafından sarsılmasıyla birlikte, Decentraland gibi, 3D sanal gerçeklik platformları önemli hale geldi. Bu gibi platformlarda kişiler kendi hesaplarını açarak, blok zincirine dahil olurlar. Ardından sermayeyi paraya dönüştürmek için çabalarlar. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz ancak dijital emlak alım satımı yapabilmeniz için kripto paralara, bitcoinlere ve NFT’lere iyi çalışmalısınız

    Dijital gayrimenkul kavramı hızla büyüyen kripto-yatırım evreni ile uyumlu olması nedeniyle sadece büyük getiriler sağlayabilmekle kalmıyor, aynı zamanda neredeyse gerçek dünya gayrimenkulleri gibi yatırım yapılabilir bir servet de kazandırıyor. Dijital gayrimenkul, her biri kendi “dijital ulusu” olan, açıkça tanımlanmış ve geri alınamaz mülkiyet hakları sistemine sahip sanal dünyalarda yer alıyor ya da üretiliyor. 

    Platformlardan güvenli kazanç sağlamak

    Bir blok zinciri tabanlı dijital gayrimenkul yatırımcısı olmak için eskisi gibi bir takım resmi işlere ve uzayan evrak hazırlıklarına ihtiyacınız yok. Aynı zamanda sanal dünyalarda arazi satın almak, herhangi bir bölgeden emekliliğinizi geçirmek için arazi satın almanız kadar doğal. Aynı zamanda gerçek dünya gayrimenkul sektörünün COVID kaynaklı dalgalanmasından da yalıtılmış durumda. 

    Sanal gayrimenkul yatırımı, benzersiz bir şeyi temsil eden özel bir kriptografik belirteç türü olan, değiştirilemez belirteçlerin (yani NFT’lerin) satın alınması ve değiştirilmesi yoluyla gerçekleşir; takas edilemez jetonlar gibidir ve bu nedenle karşılıklı olarak değiştirilemez. NFT değiştirilebilir olan bitcoin gibi kripto para birimlerinden farklıdır, bölünemez ve birbirinin yerine geçemez.

    Daha büyük borsalarda işlem gören bazı kripto para birimleri kadar likit olmasa da sanal emlak NFT’leri, gerçek dünyadaki emlak işlemlerinden çok daha akıcı ve şeffaf işlemler yoluyla NFT pazarlarında değiştirilebilir. 

    Aktarılması zahmetli olan geleneksel bir tapunun aksine, sanal gayrimenkulün mülkiyeti NFT aracılığıyla merkezi olmayan bir deftere kaydedilir. Sahipler kazandıkları platform kapatılsa da dijital öğelerinin kalıcı sahipleridir.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir